Protectia Mediului Inconjurator la Nivelul Judetului Braila

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Protectia Mediului Inconjurator la Nivelul Judetului Braila.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bran Florina, Mogos Liliana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

In judetul Braila cele trei rezervatii naturale - Padurile Camnita si Viisoara si Lacul Jirlau, ocupa o suprafata totala de 2737,66 ha.

REZERVATIA NATURALA CAMNITA

LOCALIZARE

Rezervatia are o suprafata de 1,2 ha si este amplasata în comuna Ramnicelu, în apropierea satului Constantinesti, intre DJ 221 si raul Buzau. Aceasta rezervatie este situata în cuprinsul padurii Camnita, padure ce ocupa circa 550 ha, formata preponderant din salcam, plop alb si negru si salcie.

CAI DE ACCES

Din Braila pe DJ 221Braila-Romanu-Gemenele-Ramnicelu-Constantinesti

VALORI NATURALE PROTEJATE

Padurea este un arboret natural de frasin - hibrizi de frasin de Pennsylvania (Fraxinus x pennsylvanica si Fraxinus x angustifolia), în amestec cu salcam (8F+2SC), de origine necunoscuta, în varsta de circa 45 ani. A fost declarata rezervatie pentru ca frasinul fiind preponderent poate fi considerat arboret pur de frasin, ceea ce constituie o raritate in peisajul judetului Braila. Totodata aceasta arie protejata este si rezervatie de seminte, mentionata cu codul FR-M280-3 în „Catalogul national al surselor pentru materiale forestiere de reproducere din Romania „ (avizat în 2001), scopul selectiei fiind cantitatea si calitatea lemnului.

ANUL DECLARARII SI ACTELE PRIN CARE A FOST DECLARATA

1994 - H.C.J. Braila nr 20/1994 - rezervatie forestiera; 2000 - Legea nr 5/2000 pentru aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – sectiunea a III-a – zone protejate - rezervatie naturala, cod 2259.

CUSTODIE

Directia Silvica Braila prin Conventia de custodie nr. 1/ Conventia de custodie se deruleaza pe o perioada de 5 ani. Obligatiile care decurg din conventie se refera in principal la intocmirea planului de management si a regulamentului rezervatiei in termen de maximum un an si respectiv 6 luni de la incheierea acesteia si administrarea rezervatiei in conformitate cu prevederile acestor acte in scopul asigurarii unei protectii eficiente a ariei naturale protejate si a valorilor patrimoniului natural.

Starea de conservare a arboretului de frasin dovedeste o buna capacitate de regenerare naturala care poate asigura mentinerea acestui arboret instalat natural, chiar daca nu corespunde tipului fundamental de padure. S-a dovedit ca nu se manifesta un impact antropic negativ prin taieri abuzive sau pasunat si exista si o diseminare naturala a frasinului in unitatile amenajistice invecinate astfel incat s-a propus marirea perimetrului protejat.

REZERVATIA NATURALA LACUL JIRLAU

LOCALIZARE

Rezervatia este situata in vestul judetului Braila, pe malul stang al raului Buzau, pe teritoriul comunelor Jirlau, Visani si Galbenu., avand o suprafata de 838,66 ha.

Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Mediului Inconjurator la Nivelul Judetului Braila.doc