Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1972
Mărime: 671.23KB (arhivat)
Publicat de: Oliver Alexandru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tala Madalina
Academia de Studii Economice din București Fac. Comerț

Extras din referat

Introducere

Probabil că foarte mulţi au auzit în ultimul timp vorbindu-se despre produsele bio , dar câţi dintre noi ştim ce înseamnă asta ?

Culturile ecologice conservă eco-sistemele pentru că nu folosesc organisme modificate genetic, ape reziduale, pesticide, erbicide sau fungicide. Animalele sunt hrănite cu nutreţuri ecologice, crescute în condiţii prielnice, cât mai apropiate de mediul lor natural, fără a fi tratate cu antibiotice şi hormoni de creştere. Procesarea materiilor prime ecologice se face fără radiaţii, uzul aditivilor sintetici sau al ingredienţilor modificaţi genetic.

Noile afaceri cu produse eco le conferă clienţilor posibilitatea de a lua prânzul sau cina în oraş păstrând linia “verde”. Meniurile includ produse care provin de la ferme ecologice, printre care poţi alege sortimente de mâncare simple sau mai rafinate din bucătăria asiatică, franceză sau italiană. Chiar mai mult, astfel de restaurante-bistro-uri oferă şi consilieră nutriţioistă, ajutându-te să-ţi personalizezi mâncarea în funcţie de raţiile calorice dorite.

Printre puţinele magazine cu adevărat specializate în acest domeniu se află Pukka Food – un mic magazin de produse alimentare ecologice şi tradiţionale, care ascunde o poveste eco pentru fiecare produs, sacoşă de bumbac organic sau hârtie reciclată.

I. Descriere afacere

1.1 Istoric

Magazinul Pukka Food a fost deschis în aprilie 2008 şi a răspuns unei nevoi în creştere a bucureştenilor şi nu numai, aceea de a găsi alimente şi produse organice.

Acestea provin din culturi agricole şi crescătorii care respectă anumite standarde şi care nu se folosesc de pesticide, ierbicide (în cazul culturilor), hormoni de creştere (în cazul animalelor).

Povestea spune că termenul „pukka” vine din limba hindi şi se traduce prin „de cea mai bună calitate”, „autentic”. Acesta a fost introdus în engleza contemporană atât de imigranţii indieni veniţi în Anglia de-a lungul timpului, cât şi de bucătarul Jamie Oliver care după ce-şi termină „minunăţiile” spune „pukka”. Proprietarii magazinului au vrut o denumire care să spună exact ceea ce semnifică cuvântul , adică faptul că mâncarea este de cea mai bună calitate , autentică şi nealterată de E-uri şi alte tratamente.

Afacerea eco a fost iniţiată de doua prietene, foste colege de liceu şi facultate, care s-au gândit să deschidă în Bucureşti un magazin cu produse ecologice. Cele două asociate, Ileana Muntean şi Bogdana Ghinescu, au un trecut diferit (turism şi scenaristică, respectiv turism şi marketing), dar amândouă cred în produsele organice,mai ales după ce au vizitat târgul BioFach, şi au testat zeci de produse. De acolo au adus mare parte din ceea ce se găseşte în magazinul bucureştean, dar şi obiceiul degustării.

Totul a început din pasiune pentru mâncarea sănătoasă, care a trecut dincolo de hobby în momentul în care au apărut copiii. Cele doua associate povestesc că din acel moment, se întâmplă anumite lucruri: începi să fii mai atent la etichetele produselor şi te sperie toate cuvintele care „sună chimic”.

Preview document

Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 1
Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 2
Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 3
Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 4
Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 5
Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 6
Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 7
Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 8
Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Pukka Food - Magazin de Produse Alimentare Ecologice si Traditionale.doc

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Te-ar putea interesa și

Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților

S.C. LIFE CARE CORP S.R.L. Prezentarea companiei Compania timișoreană Life Care folosește o platformă Multi Level Marketing (MLM), cel mai...

Ai nevoie de altceva?