Reciclarea Deseurilor Electronice in China

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Reciclarea Deseurilor Electronice in China.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Schileru Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

Introducere. 1
1. Situaţia Deşeurilor Electronice în China. 2
2. Reglementările Deşeurilor Electronice în China. 3
2.1 RoHS-Restrictia Substanţelor Periculoase. 4
Concluzii. 5
Bibliografie. 6

Extras din document

Introducere

Deşeurile electronice devin o problemă urgentă a mediului şi prin urmare a întregii omeniri. Telefoane mobile, calculatoare, imprimante, camere video, console de jocuri se retrag după doar câteva luni de la cumpărare. Producătorii şi vânzătorii cu companii de publicitate inteligente încearcă prin orice mijloc să crească cererea pentru produsele lor, încurajând clienţii să renunţe la" vechile "gadget-uri în favoarea celor noi.

Peste 40 de milioane de tone de deşeuri electronice se adaugă mediului în fiecare an, de la telefoane, imprimante, televizoare, calculatoare, radiouri etc, poluând apele subterane. Se aşteaptă ca această cantitate să crească dramatic pe măsură ce domeniul informatic se dezvoltă în întreaga lume. Toate acestea vor duce la faptul că, după 10 de ani, cantitatea de deşeuri toxice electronice din lume va creşte cu 500 de ori.[1]

Creşterea cea mai rapidă a numărului de gadget-uri se observă în ţările în curs de dezvoltare (în special China, India, America Latină). Munţii de deşeuri electronice au consecinţe serioase atât pentru mediu cât şi pentru sănătatea publică în cazul în care nu se iau măsuri din timp pentru colectarea corectă şi reciclarea materialelor.

Singura soluţie la aceste probleme sunt programele de informare a populaţiei în vederea reciclării, ce vor avea ca efecte : ameliorarea problemelor de sănătate dar şi generarea unor locuri de muncă decente, reducerea emisiilor cu efect de seră cât şi recuperarea unei mari varietăţi de metale precum argint, aur, platină, paladium, cupru şi indiu.

1. Situaţia Deşeurilor Electronice în China

Printre ţările în curs de dezvoltare, liderul de necontestat al "producţiei" de deşeuri electronice este China. Este de aşteptat ca până în 2020 numărul calculatoarelor scoase din uz şi al televizoarelor din China va creşte de 2 ori, iar numărul telefoanelor mobile de 7 ori. [1] Cu toate că importurile de deşeuri electronice au fost interzise, China rămâne” groapa de gunoi” principală pentru ţările dezvoltate.

Mai mult decât atât, cea mai mare parte a deşeurilor electronice din China sunt gestionate în mod necorespunzător, multe dintre ele sunt incinerate de persoane care le reciclează fără autorizaţie pentru a recupera metale preţioase precum aurul- practici care au ca rezultat cote înalte de poluare şi care au o rată foarte scăzută a recuperării metalelor în comparaţie cu comercianţii din branşă.

Potrivit raportului “Reciclarea- de la deşeurile electronice la resurse”, publicat la o întâlnire a Convenţiei de la Basel şi a altor autorităţi din industria chimică, China produce anual : 500.000 tone de deşeuri provenite de la frigidere, 1,3 milioane tone provenite de la televizoare, 300.000 tone de la computere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Reciclarea Deseurilor Electronice in China.doc

Alte informatii

predat la Servicii si Utilitati Publice la seminar