Schimbari Climatice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Schimbari Climatice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: oprea lucian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

Introducere
De ce climatul se modifică ?
Schimbarea climatică este reală
Efectele schimbărilor climatice
Studiile climatologice: GIEC
Măsuri luate in privinta schimbărilor climatice
Protocolul de la Kyoto
Perspective de viitor

Extras din document

Schimbările Climatice

Reprezintă totalitatea fenomenelor care conduc la o modificare globală a parametrilor ce caracterizeaza clima si sistemele climatice.

Schimbarea climatică e la uşă. Îi resimţim toţi din ce în ce mai mult efectele. Furtunile şi inundaţiile sunt din ce in ce mai frecvente, iarna este mai caldă, este mai puţină zăpadă şi mai multă ploaie.

De ce climatul se modifică ?

Schimbarea climatică se explică prin modul de viaţă actual, mai ales în ţările dezvoltate ale Uniunii Europene. Centralele care transformă energia în electricitate şi în căldură, deplasările cu autoturismul sau cu avionul, fabricarea bunurilor de consum, agricultura, toate aceste activităţi sunt responsabile de schimbarea climatică.

Efectul de sera

Atmosfera înconjoară Pământul ca un strat protector, transparent care lasă să treacă lumina soarelui şi reţine căldura. Fără el, căldura soarelui s-ar reflecta pe suprafaţa Pământului si s-ar întoarce în spaţiu. Temperatura ar fi mai joasă de -30°C şi totul ar fi îngheţat. Atmosfera se comportă ca sticla unei sere, deci, din acest motiv, se vorbeşte de  ”efect de seră”.

Gazele cu efect de seră prezente în atmosferă sunt responsabile de apariţia efectului de seră.

Majoritatea gazelor cu efect de seră sunt naturale, insă de când a început revoluţia industrială în secolul XVIII lea, activitatea umană a determinat creşterea concentraţiei lor la un nivel neatins de 420000 ani.

Gazele cu efect de seră produse de activitatea umană

Dioxidul de carbon (CO2) este principalul gaz cu efect de seră generat de activitatea umană. Reprezintă aproximativ 75 % din totalitatea „efluenţilor gazoşi cu efect de seră” de pe Pământ. Această expresie înglobează toate gazele cu efect de seră aruncate in atmosferă prin fumuri, emisii de gaz de eşapament, hornuri, incendii şi altele. Dioxidul de carbon este rezultatul combustiei de cărbuni, ţiţei şi gaz metan. Combustia fosilă este principala sursă de energie de astăzi.Generează electricitate, căldură şi este folosită pentru alimentarea maşinilor şi avioanelor.

Dioxidul de carbon are un rol important: omul inspira oxigen şi expira dioxid de carbon iar arborii şi plantele îl absorb şi produc oxigenul. Se înţelege de ce pădurile sunt aşa de importante: absorb o parte din CO2 excedentar şi produc oxigen.

Alte gaze cu efect de seră legate de activitatea umană sunt gazul metan si dioxidul de azot. Sunt emise de pe rampele de gunoi, dejecţiile produse in procesul de creşterea a animalelor, cultura orezului, etc..

Fisiere in arhiva (1):

  • Schimbari Climatice.ppt

Alte informatii

stiinta si ingineria alimentelor specializarea ecologie si protectia mediului