Schimbarile Climatice si Influenta Lor Asupra Mediului

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Schimbarile Climatice si Influenta Lor Asupra Mediului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Sabou Olaru Maria

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

ARGUMENT 3
Cap 1 : CARACTERISTICILE CLIMEI 5
1.1 Clima 5
1.2 Factori genetici ai climei 6
1.3 Elementele climatice majore 7
1.4 Tipurile de clima 8
Cap 2: SCHIMBAREA CLIMATICA 11
2.1 Efectul de seră 11
2.2 Gazele cu efect de seră produse de activitatea umană 11
2.3 Schimbarea climatică este reala 12
2.4 Efectele schimbărilor climatice 13
2.5 Ambalarea posibilă a încălzirii 14
2.6 Ce trebuie făcut pentru a înfrâna schimbarea climatică 17
2.7 Ce fac guvernele ? 17
2.8 Protocolul de Kyoto 18
2.9 Kyoto şi Uniunea Europeană 19
2.10 Măsurile luate de marile intreprinderi 21
2.11 Măsuri individuale 22
Cap 3 : CADRU JURIDIC PRIVIND SCHIMBARILE CLIMATICE 23
CONCLUZI PERSONALE 30
BIBLIOGRAFIE 31
ANEXE 32

Extras din document

ARGUMENT:

Omul a intervenit în tulburarea unui echilibru delicat ce a generat schimbările climatice la masă planetară afectând deopotrivă,om şi natură.Protecţia mediului ambiental constituie o problemă majoră a societăţii contemporane.A cunoaşte modalităţile în care activitatea umană influenţează ecosistemele naturale,este de strictă actualitate,fapt impus îndeosebi de implicaţiile nefaste ale deteriorării mediului asupra calităţii vieţii oamenilor. Traim intr-o lume interdependenta si nu putem pretinde ,ca faptele noastre nu au impact asupra celorlalti,asupra a toate cate sunt.Cunoscând vom putea combate !

Schimbarea climei este o problema globala si totusi fiecare dintre noi are puterera de a face o diferenta. Chiar micile schimbari ale comportamentului nostru zilnic pot preveni emisiile de gaze cu efect de sera fara a afecta calitatea vieţii noastre. De fapt facand astfel,chiar economisim bani. Noi putem controla schimbarile climatice si putem promite sa devenim cetateni responsabili reducand emisiile de bioxid de carbon prin mici schimbari in comportamentul nostru de zi cu zi.

Schimbarea climatică e la uşa. Îi resimţim toţi din ce în ce mai mult efectele. Furtunile şi inundaţiile sunt din ce in ce mai frecvente, iarna este mai caldă, este mai puţină zăpadă şi mai multă ploaie. Primăvara, apariţia florilor şi întoarcerea pasărilor migratoare se face mai devreme.

Aceste semne arată accelerarea schimbării climatice, care se cheamă de asemenea încălzire globală planetară.

Dacă nu facem nimic, punem planeta noastră în pericol şi riscăm să pierdem ce ar trebui sa meargă de la sine. Schimbarea climatului antropogen este una dintre cele mai grave provocări ale mediului cu care se confruntă omenirea în prezent. Climatul global se modifică deja şi conform Tabloului Internaţional de Modificare a Climei a ONU, curentul de încălzire care a fost observat de-a lungul ultimilor 50 de ani se datorează în mare măsură activităţii umane. Creşterea temperaturii medii pe glob poate afecta nivelul precipitaţiilor şi direcţia vânturilor, poate schimba zonele climaterice şi poate duce la creşterea nivelului oceanelor. Schimbările de o asemenea amploare ar putea avea un efect devastator asupra ecosistemelor naturale, precum şi asupra societăţii umane. Consumul de substanţe chimice a crescut exponenţial în ultimii 50 de ani, iar acestea fac în prezent parte integrantă din toate tipurile de produse şi procese de producţie. Substanţele chimice se răspândesc la distanţe mari, atât ca urmare a comerţului cu mărfuri, cât şi datorită vânturilor şi curenţilor oceanici.

Cap 1 : CARACTERISTICILE CLIMEI

1.1 Clima:

Clima este efectul pe termen lung al radiaţiei solare asupra suprafeţei variate şi asupra atmosferei Pământului, care se manifestă prin schimbări ale factorilor atmnosferici în timp ce acesta se roteşte.

Cel mai bine poate fi înţeleasă ca media schimbărilor de temperatură anuale combinată cu media precipitaţiilor dintr-o anumită zonă geografică.

Uscatul şi marea fiind foarte diferite, reacţionează diferit cu atmosfera terestră, unde masele de aer circulă permanent. Variaţiile zilnice ale factorilor meteorologici dintr-o anumită zonă geografică constituie VREMEA, în timp ce CLIMA este sinteza pe termen lung a acestora.

Vremea este determinată de valorile factorilor meteorologici: temperatura, umididatea aerului, direcţia şi viteza vântului, presiunea atmosferică, turbulenţa aerului, cantitatea şi felul precipitaţiilor. Aceşti factori se măsoară cu instrumente specifice – termometre, barometre, hidrometre, giruete ş.a. Valorile măsurate pe perioade lungi de timp (ani sau decenii) prelucrate statistic ne dau informaţii despre clima unei regiuni.

Fisiere in arhiva (1):

  • Schimbarile Climatice si Influenta Lor Asupra Mediului.doc