Serviciul de monitorizare al ghețarilor - World Glacier Monitoring Service

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1529
Mărime: 68.90KB (arhivat)
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ş.l.dr.ing.Gabriela Onofrei
UNIVERSITATEA „AUREL VLAICU” DIN ARAD FACULTATEA DE INGINERIE ALIMENTARĂ, TURISM ŞI PROTECŢIA MEDIULUI SPECIALIZAREA I.S.B.E. AN:IV

Cuprins

  1. I. Despre Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS) 2
  2. II. Sarcini ale Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS) 3
  3. III. Strategia de monitorizare 4
  4. 1. O abordare integrata multi-nivel 4
  5. 2. Măsurători la fata locului 4
  6. 3. Teledetectie 5
  7. 4. Modelare numerica 5
  8. Bibliografie 6

Extras din referat

Despre Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS)

În întreaga lume o colecţie de informaţii despre schimbările în curs de desfăşurare a ghetarilor a fost iniţiat în 1894 de catre fundaţia Comisiei Internaţionale Glaciara la al 6-lea Congres International Geologic din Zurich, Elveţia. Se spera ca pe termen lung ghetarii observaţi ar da informatii cu privire la procesele de schimbare climatică, cum ar fi formarea de erelor glaciare. De atunci, obiectivele internaţionale de monitorizare a ghetarilor au evoluat şi s-au inmultit.

De la începutul coordonarii internaţionale observaţii sistematice pe variaţiile ghetarilor în 1894,informatii din ce in ce mai valoraose şi importante despre modificările ghetarilor au fost dezvaluite. În 1986, Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS) a început să menţină şi să continue colectarea de informaţii cu privire la ghetari si modificările în curs de desfăşurare, în momentul în care cele doua foşte servicii ICSI, PSFG (Serviciul permanent de fluctuaţiile de pe Ghetari) şi tts / WGI (Secretariatul tehnic Temporal / Inventarul Glaciar Mondial ) au fost combinate.

Astazi, Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS) colectează observaţii standardizate privind modificări în masă, volum, suprafaţă şi de durata de timp a ghetarilor (fluctuaţiile de ghetar), precum şi informaţii statistice privind distribuirea în spaţiu a Suprafetelor de gheata perene (inventare ghetar) Astfel de fluctuaţii de ghetar şi de inventariere a datelor sunt de înaltă prioritate si sunt cheie în monitorizarea variabilelor climatice; acestea constituie o bază pentru modelare hidrologica cu privire la posibilele efecte ale incalzirii atmosferice, şi furnizează informaţii fundamentale în Glaciologie, geomorfologie glaciara şi geologie quaternara. Cea mai mare densitate de informaţii este găsita pentru Alpi şi peninsula Scandinava, unde un sir lung şi neîntrerupt de înregistrări sunt disponibile.

Sarcini ale Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS)

Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS) este un serviciu al Asociatiei Internationale a Ştiinţelor criosferice a Uniunii Internaţionale de Geodezie si Geofizica (IACS, IUGG) şi Federaţia de Astronomie si serviciul de analiza a datelor geofizice al Consiliului Internaţional pentru Ştiinţă (FAGS, ICSU).

Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS) mentine o retea de investigatii locale şi naţionale în toate ţările implicate în glacier monitoring. Ca o contribuţie la GTOS si GCOS , divizia de alertă precoce şi de evaluare, precum şi Outlook Global de Mediu al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (DEWA şi OUG, UNEP) şi Programul Internaţional pentru Educaţie in hidrologice a Naţiunilor Unite, Ştiinţă şi Organizare Culturală (IHP, UNESCO), WGMS colectează şi publică date standardizate despre ghetarii dîn întreaga lume.

Sarcinile Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS) sunt:

- de a colecta şi publica date standardizate de pe ghetari si fluctuaţiile timp de 5 ani,

- de a pregăti un buletin de raportare a rezultatelor a echilibrului de masă la intervale de 2 ani,

- de a administra şi de a actualiza inventarul de ghetari existenti,

- să stimuleze prin satelit observatii de la distanta a ghetarilor si calotelor de gheata, pentru a ajunge la acoperire de nivel global,

- să evalueze periodic modificările în curs.

În strânsă colaborare cu Centrul Mondial pentru Glaciologie, menţinute la Centrul National de date pentru zăpadă şi gheaţă din Boulder, SUA, (WDC-G, NSIDC) şi Serviciul de Masuratori a gheatii din spatiu (GLIMS) , Serviciul Mondial de Monitorizare a Ghetarilor (WGMS) are în sarcina reteaua globala a ghetarilor terestri (GTN-G) în cadrul GTOS / GCOS. GTN-G, are scopul de a combina observatii de la fata loculuoi cu observaţii de la distanţă, procesul de înţelegere a acoperiri la nivel global şi, măsurătorile tradiţionale cu noile tehnologii, prin utilizarea unui sistem integrat şi multi-nivel de strategie.

Preview document

Serviciul de monitorizare al ghețarilor - World Glacier Monitoring Service - Pagina 1
Serviciul de monitorizare al ghețarilor - World Glacier Monitoring Service - Pagina 2
Serviciul de monitorizare al ghețarilor - World Glacier Monitoring Service - Pagina 3
Serviciul de monitorizare al ghețarilor - World Glacier Monitoring Service - Pagina 4
Serviciul de monitorizare al ghețarilor - World Glacier Monitoring Service - Pagina 5
Serviciul de monitorizare al ghețarilor - World Glacier Monitoring Service - Pagina 6
Serviciul de monitorizare al ghețarilor - World Glacier Monitoring Service - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Serviciul de Monitorizare al Ghetarilor - World Glacier Monitoring Service.doc

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?