Solutii pentru Alunecarile de Teren

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Solutii pentru Alunecarile de Teren.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Maria Stefanescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Schimbarile aduse profilului solului sau nevoia de a micsora rambleul din punct de vedere planimetric, necesita instalarea unor pereti de sustinere.

Acestea sunt lucrari artificiale care nu trebuie doar sa indeplineasca cerintele tehnice, ci sa si pastreze neschimbat regimul de scurgere al infiltratiilor sau sa aiba o influenta benefica asupra mediului.

Pentru efectuarea analizei de stabilitate pentru solurile consolidate: acest program ii ofera analizatorului o gama variata de conditii de incarcare si de geometrii ale solului potrivite celor mai comune si mai frecvente situatii care pot aparea in cadrul analizei de stabilitate a pantei. Acest program permite verificarea uneia sau mai multor structuri Terramesh amplasate pe panta si efectueaza analiza de stabilitate luand in considerare efectele combinate ale acestora.

Gabioanele sunt utilizate in situatiile clasice, fiind renumite pentru flexibilitate, rezistenta si o mare capacitate de drenare. Lucrarile efectuate cu gabioane sunt de asemenea considerate cele mai viabile solutii care se pot aplica in conditii geotehnice severe. Acest lucru este posibil deoarece lucrarile efectuate cu gabioane sunt usor de efectuat.

In locurile unde umplutura de piatra nu se poate gasi cu usurinta, sau atunci cand sunt necesare lucrari masive sau o protectie cu rambleu, sistemul consolidat Terramesh din plasa de sarma cu ochiuri dublu rasucite si/sau geo-retele este cea mai potrivita solutie.

Diversele posibilitati de formare a unei fatade exterioare cu pietre si plante sau din blocuri prefabricate permit alegerea celei mai bune solutii tehnice, de ambient si de conservare a mediului.

Experienta acumulata in urma instalarii in intreaga lume a mii de lucrari de sustinere, precum si posibilitatea utilizarii unui program specific de proiectare (programele Gawac si Macstar) reprezinta cea mai buna garantie pe care o poate oferi compania Maccaferri clientilor sai.

Evaluarea stabilitatii peretilor de sustinere cu gabioane poate fi efectuata cu ajutorul unui program luand in considerare urmatoarele conditii: acest program permite determinarea factorilor de geometrie, de incarcare si altii verificati in faza de proiectare. Acest program permite utilizatorului vizualizarea schitei peretelui, a solului in amonte, fundatia si sarcinile externe. Programul e elaborat de diferite firme.

Lucrarile de sustinere cu gabioane reprezinta o metoda clasica de constructii civile

Solutii impotriva alunecarilor de teren si solutii de drenare

CONTROLUL EROZIUNII SE REALIZEAZA PRIN PROTECTIE LA PICIOR AVAL

SOLUTIILE MACCAFERRI ASIGURA O DRENARE SIGURA SI PERMANENTA

Termenul "prabusirea unei pante" reprezinta alunecarea rapida a unei mase mari sau mici de sol: aceasta miscare poate fi de anvergura sau superficiala.

Cauzele principale ale prabusirii se pot datora eroziunii sau infiltratiei de-a lungul suprafetei geomorfologice.

Eroziunea fluviala produce alunecari de teren cand cursul unei ape destabilizeaza fundatia unei pante. Din acest motiv este necesara consolidarea bazei pantei prin construirea unei structuri de protectie a malului din gabioane, sol consolidat, geo-retele sau rambleieri cu cleionaj

Filtrarea in adancime: existenta unor ape subterane poate compromite stabilitatea pantei; de fapt, in cazul solurilor coezive, chiar si pentru o stratificare sumara, acest fenomen poate determina alunecarea suprafetei.

Unele din metodele de refacere sunt bazate pe proceduri de drenare la adancime destinate colectarii si canalizarii apelor subterane, permitand astfel accelerarea procesului de refacere a solurilor cu permeabilitate redusa.

Terasarea cu ziduri de sustinere pentru impiedicarea alunecarilor de teren din Thelly – Italia. Fotografia de jos prezinta situatia inaintea interventiei.

Alunecare de teren pe soseaua Campulung-Muscel-Brasov, zona Dragoslavele, km 64-65, iulie 2010.

Fisiere in arhiva (1):

  • Solutii pentru Alunecarile de Teren.doc