Utilizarea Fungilor Inferiori in Tehnologia de Bioremediere a Solurilor Poluate cu Petrol

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Utilizarea Fungilor Inferiori in Tehnologia de Bioremediere a Solurilor Poluate cu Petrol.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 19 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

INTRODUCERE

Ciupercile (REGNUL FUNGI) constituie un grup aparte, diferit de plante deoarece nu conţine clorofilă. Se hrănesc cu organisme vii sau moarte, exact ca animalele. Nu au nici rădăcină, nici tulpină, nici frunze şi nici flori şi se reproduc într-un mod specific. Există peste 100.000 de specii de ciuperci.

Oriunde în lume unde viaţa este posibilă, se găsesc ciuperci. Acestea trăiesc pe animale vii sau moarte, pe plante, în aer, pe sol şi în apă, foarte multe dintre acestea fiind însă atât de mici încât nu se pot observa cu ochiul liber.

Din această cauză ciupercile se împart în ciuperci superioare (bureţii) şi ciuperci inferioare (mucegaiul, drojdia de bere).

Rolul fungilor in cazul poluarii

Initial produsele poluante erau de natura organica si usor biodegradate de bacterii si ciuperci. Pe masura dezvoltarii industriale si exploziei demografice au aparut deseuri nebiodegradabile, pentru care nu exista in natura enzime capabile sa le descompuna.

Sub actiunea fungilor au loc urmatoarele procese:

- formarea branzei si a iaurtului;

- acrirea verzei si a muraturilor;

- obtinerea berii si a produselor de panificatie;

- curatarea apelor uzate din marile orase;

- curatarea petrolului care polueaza apele sau solul in mod accidental;

- imbogatirea solului cu saruri minerale;

- fixarea azotului atmosferic;

- topirea inului si a canepei in industrie;

- sinteza vitaminelor din grupa B in intestinul gros al omului;

- unele ciuperci traiesc pe parafina (un derivat din petrol) si elaboreaza proteine pe care omul le foloseste pentru hrana sa.

OBIECTIVE

- Dezvoltarea cunoaşterii ştiinţifice din domeniul ştiinţelor vieţii pentru stimularea şi sprijinirea inovării în direcţia dezvoltării de noi biotehnologii şi realizarea de bioproduse;

- Importanţa fenomenului pe baza frecvenţei ridicate a microorganismelor active în sol şi a incapacităţii de acumulare a unor hidrocarburi sintetizate de plante, sau a unor ceruri produse de insecte.

- Rolul turbei ca material absorbant în procesul de depoluare, care la rândul său dă nastere la fungi.

- Obţinerea de culturi pure de fungi

- Asigurarea protecţiei calităţii solurilor, ca mijloc de creştere a resurselor de sol, cât şi pentru protecţia mediului înconjurător

Asigurarea protecţiei calităţii solurilor, ca mijloc de creştere a resurselor de sol, cât şi pentru protecţia mediului înconjurător, prevede printre altele utilizarea unor procedee şi tehnologii de depoluare menite să neutralizeze sau să blocheze fluxul de poluanţi şi care să asigure eficienţa dorită şi aplicarea legislaţiei privind protecţia calităţii solului.

Metodele convenţionale de depoluare a solurilor contaminate cu produse petroliere se aplică cu succes la scară internaţională

Fisiere in arhiva (2):

  • Utilizarea Fungilor Inferiori in Tehnologia de Bioremediere a Solurilor Poluate cu Petrol
    • UTILIZAREA FUNGILOR INFERIORI.doc
    • UTILIZAREA FUNGILOR INFERIORI.ppt