Valorificarea Deseurilor la un Gater - SC Frasinul SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Valorificarea Deseurilor la un Gater - SC Frasinul SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

1.UNITATEA

S.C FRASINUL S.R.L,strada Crangului ,nr. 16,judetul Maramures,localitatea Borsa, RO 435250,tel. 0262-342554, fax 0262-344062.

2.ACTIVITATI DESFASURATE

Activitatea la S.C FRASINUL S.R.L. este valorificarea masei lemnoase din faza de exploatare forestieră, pană în faza de prelucrare primară şi superioară a lemnului.

Încă de la înfiinţare obiectivele firmei au fost şi sunt producerea de mărfuri şi servicii la standardele superioare de calitate.

Activitatea de producţie este condusă de directorul tehnic care are în subordine următoarele structuri:

- Compartiment mecano-energetic;

- Birou plan producţie, are în subordine cele două puncte de lucru:

Fabrica de prelucrare cu următoarele ateliere:

- Atelier gatere;

- Atelier pendulă si debitare cherestea

- Atelier prelucrare rumegus

Fabrica de cherestea cu următoarele secţii:

- Secţia panouri;

- Secţia debitare;

- Secţia cherestea;

- Secţia de maruntire;

- Sectia de cernere

- Secţie de sortare-împachetare;

Dupa maruntire rumegusul este cernut Cernerea este esenţială pentru rumeguş, care poate conţine multe bucăţi de lemn. Deşeul lemnos rezultat ( rumeguşul ) , din prelucrarea cherestelei trebuie sortat ( cernut ) , pentru a evita pătrunderea altor corpuri în procesul de brichetare, şi care ar putea periclita desfăşurarea acestui proces ( corpuri metalice ).

Cernerea rumeguşului se face prin trecerea acestui printr-o sită care trebuie să reţină corpurile de dimensiuni mari. Aceste site sunt elemente standard şi sunt de multe tipuri şi mărimi.

Acestea trebuie să fie închise pentru a se elimina problemele legate de praf şi ar fi preferabil aranjamente de autocurăţire cu bile elastice, în funcţie de tipul materialului se utilizează site cu ochi de dimensiuni adecvate. Pentru rumeguş se poate utiliza o sită având ochi cu diametrul de 10 mm

Uscarea rumeguşului, şi aceasta este importantă şi esenţială în acest proces tehnologic. Dacă materialul de alimentare este ud şi uscarea devine esenţială, uscarea integrală trebuie realizată prin folosirea gazelor de evacuare fierbinţi ale furnalului de preîncălzire.

Capacitatea secţiunii de preparare a rumeguşului trebuie să fie în concordanţă cu capacitatea de brichetare a maşinii. Într-o fabrică comercială, alimentarea uscătorului rapid cu materie primă este realizată prin intermediul unui transportor elicoidal.

Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Deseurilor la un Gater - SC Frasinul SRL.doc