Ability and Selection

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Ability and Selection.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, xls de 15 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Liliana Duguleana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

SCURT ISTORIC AL COMPANIILOR

Proiectul are drept scop analiza de piaţă a selecţiei şi abilităţii managerului de portofoliu, în vederea constituirii unui portofoliu pe baza titlurilor financiare provenite de la 2 societăţi cotate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB):

● Biofarm Bucureşti

● Sif Moldova

Societate emitenta Simbol Nr acţiuni Preţ acţ Valoare

Biofarm Bucureşti BIO 1.094.861.499 0,2080 83.259.966

SIF Moldova SIF2 519.089.588 1,3400 686.567.248

BIOFARM BUCUREŞTI

Biofarm S.A. are la origini o firmǎ înfiinţatǎ în anul 1924, numǎrându-se printre primii producǎtori români de medicamente. Acţiunile Biofarm au fost admise la cota Bursei de Valori Bucureşti, la categoria I, tranzacţionarea acestora la bursǎ începând în anul 2005, având simbolul BIO.

Obiectul de activitate îl reprezintǎ dezvoltarea, producerea şi punerea pe piaţǎ a unor medicamente, care au devenit unele dintre ele branduri de succes.

Cu un portofoliu actual de 119 produse (40% medicamente, 50% suplimente nutritive şi 10% diverse), laboratoare de cercetare de cel mai înalt nivel, linii de producţie moderne şi o puternicǎ echipǎ de reprezentanţi medicali şi de vânzǎri, Biofarm este unul dintre primii 7 competitori autohtoni de pe piaţa farmaceuticǎ din România.

Societǎţile din sectorul farmaceutic au fost, în acest an, unele dintre cele mai performante de la cota Bursei de Valori Bucureşti, criza financiarǎ lǎsând urme slabe asupra acestora. Producţia de medicamente reprezintǎ un segment care a adus, în acest an, randamente semnificative, cel mai mare câştig fiind adus de titlurile Biofarm, al cǎrui curs s-a apreciat cu 88,5% în acest an, urmat de cel înregistrat de acţiunile Farmaceutica Remedia şi Zentiva Bucureşti cu peste 25%, randamentul cel mai mic fiind adus de Antibiotice Iaşi (30%).

Principalii concurenţi ai Biofarm Bucureşti sunt:

- Antibiotice Iaşi;

- Zentiva Bucureşti;

- Sicomed;

- Farmaceutica Remedia S.A.

SIF MOLDOVA

Societatea de Investiţii Financiare Moldova SA este succesoarea Fondului Proprietăţii Private II Moldova, reorganizat şi transformat în conformitate cu prevederile Legii 133/1996. Societatea de depozitare este Banca Romană pentru Dezvoltare iar societatea de registru este SC Regisco SA.

Obiectul de activitate: prin legea133/1996 se prevede cǎ SIF Moldova funcţioneazǎ ca societate comercialǎ pe acţiuni, cu urmǎtoarele obiecte de activitate:

- administrarea şi gestionarea acţiunilor la societăţile comerciale pentru care s-au emis acţiuni proprii, corespunzător certificatelor de proprietate şi cupoanelor nominative de privatizare subscrise de cetăţeni;

- gestionarea portofoliului de acţiuni şi efectuarea de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni;

- mobilizarea resurselor financiare disponibile de la persoanele fizice şi persoanele juridice şi plasarea lor în valori mobiliare.

- administrarea şi gestionarea instrumentelor financiare, instrumentelor financiare derivate şi altor instrumente calificate astfel prin reglemetările CNVM;

- administrarea şi gestionarea de acţiuni/obligaţiuni şi alte drepturi ce decurg din acestea la societăţile netranzacţionate sau închise.

Acţionariatul Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) este foarte dispersat, nici un investitor neputand deţine, singur sau impreuna cu alţi investitori, persoane fizice şi juridice cu care acţionează în mod concertat, mai mult de 1% din capitalul social.

Veniturile totale s-au cifrat la 192,847 milioane lei, cu 36,5 la sută mai mari decât în 2008, iar cheltuielile totale au fost de 88,483 milioane lei, de două ori mai mari decat în 2008 cand au ajuns la 42,954 milioane lei.

Fisiere in arhiva (2):

  • Ability and Selection.doc
  • Ability and Selection.xls

Alte informatii

Universitatea transilvania din Brasov