Absolventii – Tinta Companiilor Multinationale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Absolventii – Tinta Companiilor Multinationale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Peste 100000 de tineri obtin anual in Romania diploma de licenta. Daca pana acum experienta era un factor determinant in obtinerea unui job, noul obiectiv al recrutarii in cele mai mari companii este atragarea de tineri absolventi cu potential. Angajatorii nu mai vor neaparat experienta, ci mai de graba tineri pasionati si talentati, in a caror dezvoltare sunt dispusi sa investeasca pe termen lung. Companiile constiente de valoarea capitalului uman se lupta pentru atragerea de talente in organizatie. Efectele acestei noi organizari au inceput sa se simta si in atitudinea tinerilor care termina o facultate. Potrivit unui studiu realizat de Catalyst Soluting in parteneriat cu Synergize Consulting, peste 80% din studentii si absolventii de la nivelul national considera ca oportunitatile curente din Romania le fac mai usoara ascensiunea profesionala. Mai mult decat atat, criteriul financiar nu mai este definitoriu in momentul cand isi aleg un job. Oportunitatile de invatare si programele de pregatire pe care le ofera angajatorul sunt mai importante atunci cand tinerii accepta o oferta. Studiul a mai aratat si ca doar jumatate din absolventii facultatiilor economice isi dezvolta o cariera pe specialitatea pe care o termina. Cele mai cautate domenii sunt Marketing (13,6%), Vanzari (13,3%), Resurse umane (12,1%), Finante/Contabilitate (11,6%), Consultanta (7%). Cele mai cautate domeni pentru studentii cu studii tehnice sunt IT software si telecomunicatii.

OFERTA PE MASURA CERERII. Targul de cariera online pentru absolventi a pornit de la peste 100 de angajatori care si-au prezentat ofertele de joburi pe care le au pentru absolventii din acest an, iar partea virtuala a fost accesata de peste 100000 de ori. Organizatorii au vizat peste 60000 de absolventi, iar ofertele au cuprins sistemul bancar, de telecomunicatii, dezvoltare software, constructii, retail, servicii de outsourcing, auto, consultanta, produse de larg consum (FMCG) si farmaceutic. Ofertele cele mai generoase s-au inregistrat in telecomunicatii si auto. In primul caz, doua companii multinationale si-au extins echipele-Ericsson si UPC Romania. Ambele compani recruteaza si pentru pozitii foarte specializate, dar prin intermediul targului au cautat mai mult studenti si absolventi cu studii in telecomunicatii, cibernetica, automatica sau care au alte studii, dar si-au orientat cariera in aceasta directie si au obtinut certificari in domeniu. Alaturi de acesti angajatori au participat cu un numar mare de oportunitati si Vodafone, Romtelecom, Cosmote si Zapp. In ceea ce priveste al doilea domeniu, auto, Dacia si Renault au avut o oferta foarte bogata. Vestea buna este ca angajarile vor continua intr-un ritm alert avand in vedere ca Romania Renault va angaja peste 1600 de ingineri si tehnicieni pana in anul 2009. Foarte multi s-au aratat interesati de IT, o zona in care multe oferte au venit din partea companiilor romanesti cu traditie in domeniu cum ar fi SIVECO, Novensys, dar si din partea unor companii multinationale care si-au deschis centre in Romania: Oracle,IBM, Lyngsoe Sistems. Interesant este ca au testat piata fortei de munca si companii care inca nu sunt prezente in Romania – Sun Microsystems din Cehia si Northbrook Technology din Irlanda.

Fisiere in arhiva (1):

  • Absolventii - Tinta Companiilor Multinationale.doc