Achizitie de Utilaje Agricole pentru Modernizarea Exploatatiei Agricole Stiuletele din Orasul Causeni

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Achizitie de Utilaje Agricole pentru Modernizarea Exploatatiei Agricole Stiuletele din Orasul Causeni.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Activitatea principala a solicitantului este cultura de camp a prasitoarelor si paioaselor. Ansamblul de procese si masuri adoptate in sensul obtinerii unui produs reprezinta o tehnologie specifica. Produsul final, in cazul activitatii fermei, este productia agricola reprezentata de cantitatea de seminte uniforme calitativ (grau, porumb, floarea soarelui). Produsul final este livrat direct catre client caruia i se asigura, dupa caz, transportul pana la siloz. In privinta fluxului de productie, acesta poate fi schematic reprodus astfel:

INTRARI PE FLUX:

Materia prima: samanta

Materiale auxiliare: ingrasaminte, insecticide/erbicide/fungicide

Consumabile: combustibil, piese de schimb

IESIRI DIN FLUX:

Produs final: cantitatea de seminte uniforme calitativ (recolta neta)

Produs secundar: paie

Deseuri: resturi vegetale

Pentru urmatorii cinci ani, planul de cultura intocmit este reprezentat de: grau, porumb si floarea soarelui. Pentru acestea, prezentam in continuare tehnologia specifica de cultivare evidentiind oportunitatea infiintarii acestor culturi la nivelul comunei Stalpu, din punct de vedere agro-ecologic.

Descrierea tehnologiilor de cultura pentru speciile vegetale utilizate

GRAU

Cerinte fata de clima si sol

Perioada de vegetatie: 270-300 zile, depinzand de soiul ales. In oraşul Căuşeni, in general se seamana dupa 1 octombrie recoltarea avand loc la sfarsitul lunii iunie.

Temperatura:

In conditii corespunzatoare de umiditate, germinatia boabelor incepe la 1-2°C; temperatura optima pentru germinatia se incadreaza intre 15-18°C.

Mentionam ca in perioada de germinatie, este de preferat sa se inregistreze temperaturi mai scazute decat temperaturi ridicate, deoarece acestea stimuleaza cresterea vegetativa si formarea nodului de infratire aproape de suprafata solului, rezultand o mai slaba rezistenta la ger; in anii cu toamne lungi si temperaturi excesiv de ridicate sugeram amanarea epocii optime de semanat spre jumatatea si chiar sfarsitul lunii octombrie. In general soiurile comune cultivate rezista la geruri de -15°C pana la -18°C, cele rezistente depasind pragul de -22°C.

Umiditatea:

Rasaritul are loc la o umiditate a solului optima de 70-80% din capacitatea totala pentru apa. Spre sfaristul perioadei de vegetatie, inainte de recoltare, este optima o perioada secetoasa pentru maturarea bobului si pentru eficienta maxima a recoltatului mecanizat.

Lumina: Graul este planta de zi lunga.

Solul:

Productii ridicate se inregistreaza pe soluri lutoase si lutoase-argiloase, cu capacitate mare de retinere a apei si subsol permeabil. (cernoziomuri propriu-zise, cernoziomuri ciocolatii, cernoziomuri levogate, brun-deschis de stepa si brun-roscat de padure) – vezi harta solurilor.

Zone ecologice:

terenul se afla in zona foarte favorabila pentru cultura graului dupa cum reiese din figura urmatoare :

Zone favorabile pentru cultura graului de toamna in republica Moldova (dupa G. Bilteanu)

Lucrarile solului:

* arat 25 cm

* discuit, grapat

* semanat: distanta intre randuri 12,5 cm, adancime in functie de umiditatea solului 4-9 cm

* fertilizare, erbicidare, tratamente fitosanitare

* recoltare

Conditii de calitate samanta:

* puritate biologica: 99,0% 99,5% 99,8%

* puritate fizica: 98-99%

* capacitatea de germinatie 90% ( 85 % )

* necesarul de samanta- 160-220 kg/ha ( 400-600 boabe germinabile/mp)

Fisiere in arhiva (1):

  • Achizitie de Utilaje Agricole pentru Modernizarea Exploatatiei Agricole Stiuletele din Orasul Causeni.doc