Activitati Premergatoare Derularii unei Operatiuni de Export

Imagine preview
(7/10)

Acest referat descrie Activitati Premergatoare Derularii unei Operatiuni de Export.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 45 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ioan Rotariu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

I. ACTIVITATI PREMERGATOARE DERULARII UNEI OPERATIUNI DE EXPORT

1. Prezentarea generala a firmei

1.1. Forma juridica de organizare, cadrul general

- S.C. Delphi Packard Romania S.R.L., Str. Garii, nr.11, Sânnicolau-Mare, Timis, Tel.0256-309300

- societate comerciala cu raspundere limitata (S.R.L.), nr.de înregistrare în Registrul Comertului: J35/1601/1996, Cod fiscal R 9022584

- Capital social : 3.062.260 mii lei

- Conducerea executiva asigurata de: administrator unic

- Obiect de activitate: “productia de componente electrice pentru motoare”, cod clasa CAEN 3161. (set fise de tipul celor utilizate la mijloacele de transport-aceasta este denumirea recunoscuta pentru produsele exportate de firma.)

Date importante din istoricul firmei:

- luna martie 1997 când a început constructia la Hala I, care se încheie în luna septembrie a aceluiasi an

- în 1999 firma este scoasa la licitatie, fiind achizitionata de societatea Delphi Automotive Systems

- pe 28 mai 1999 Delphi Packard Romania sarbatoreste “ Ziua Independentei” –fata de General Motors

- în martie 2000 începe constructia la Hala II

- în mai 2000 începe productia de cablaje pentru Opel Corsa

- în iulie 2000 DPR obtine dreptul de vamuire la domiciliu

- în iunie 2001 incepe productia de cablaje electrice pentru Daimler-Chrysler

- în septembrie 2001 se infiinteaza compartimentul de taiere

- în 2007 se preconizeaza ca DPR sa nu mai depinda de DPA. Daca Delphi Romania va acumula suficienta experienta si va beneficia de credibilitatea clientilor externi, va putea ea însasi sa încheie conctracte cu acestia, respectiv cu furnizorii.

Delphi Packard Romania face parte din grupul tarilor din Europa de Est si anume:

-Delphi Packard Austria (Grosspetersdorf)

-Delphi Packard Ungaria (Szombathely)

-Delphi Packard Romania (Sânnicolau-Mare)

Fabrica centrala este Delphi Packard din Austria care reprezinta centrul de legatura dintre fabricile din Europa de Est si cele din Europa de Vest. Fabrica din Grosspetersdorf realizeaza urmatoarele operatiuni:

- contactarea clientilor

- negocierea si încheierea contractelor

- îndeplinirea contractelor

- dezvoltarea, planificarea, controlul productiei

S.C. Delphi Packard Romania S.R.L., întreprindere de cablaje electrice pentru autoturisme, a luat fiinta în decembrie 1996 si face parte din reteaua Delphi Automotive Systems, cel mai mare furnizor de componente pentru automobile. Capitalul social este detinut în proportie de 100% de concernul american General Motors Corporation cu sediul in Detroit-Michigan, SUA, acesta fiind unicul asociat.

De asemenea, societatea face parte, alaturi de DPA si DPU din reteaua MC2, centrul logistic, de management si engineering, aflat în Austria.

În prealabil a existat un contract de colaborare între S.C. Auto-mec S.R.L. cu sediul în Sânnicolau-Mare si Delphi Packard Electrik Burgenland GMBH, cu sediul în Grosspetersdorf întru-cât se cauta o firma cu un profil de fabricatie asemanator. S.C. Auto-mec S.R.L. are ca obiect de activitate asamblarea de cablaje electrice pentru autoturismele Dacia. Între aceste doua firme a fost încheiat un contract de relatii internationale de procesare în lohn. Acest contract si-a pierdut valabilitatea începand cu data de 1 iunie 1997 cand si-a început activitatea S.C. Delphi Packard Romania S.R.L.

S.C. DPR S.R.L. a fost înfiintata conform prevederilor articolului 210 al Lg 31/1990 si în conformitate cu prevederile Lg 35/1991. Aceasta poate înfiinta filiale, sucursale, depozite, agentii în Romania sau în strainatate, potrivit hotarârii Asociatului Unic (GMC) si în conformitate cu legislatia româna.

Obiectul de activitate

În statut sunt prevazute urmatoarele:

1) Fabricarea componentelor electrice pentru motoare si vehicule;

2) Fabricarea altor componente electrice;

3) Activitati de import-export cu orice tip de marfuri, servicii cu care legea permite importul si exportul. În vederea îndeplinirii acestui obiect de activitate, societatea poate folosi metode si tehnici de comert exterior;

4) Comertul cu ridicata si cu amanuntul cu produse si bunuri de orice fel, în Romania si în strainatate, prin magazine si depozite proprii, magazine pe baza de comenzi, alte unitati comerciale;

5) Activitati imobiliare (dezvoltarea imobilelor, vânzarea si cumpararea de bunuri imobiliare), închirierea si subînchirierea bunurilor detinute în proprietate sau închiriate, activitati imobiliare pe baza de tarife sau contracte;

6) Activitati legate de asamblarea constructiilor civile, industriale, administrative, sociale, spatii comerciale, birouri, locuinte individuale sau spatii pentru locuit, întretinerea, modernizarea, restaurarea cladurilor existente, asistenta tehnica si/sau constructii în strainatate, executarea proiectelor si a lucrarilor de finisare.

7) Înfiintarea unitatilor de productie si micro-productie, cât si exploatarea acestora, în orice domeniu industrial conform prevederilor legii;

8) Servicii pe baza de comision, servicii de consignatie, de asistenta tehnica, de marketing, de management, de publicitate si reclama, dezvoltarea, proiectarea, realizarea, testarea si întretinerea echipamentului în Romania si în strainatate;

9) Servicii de transport si livrare de bunuri, pe plan local si international, cu mijloace proprii sau închiriate;

10) Activitati de investire în orice domeniu prin participarea, în calitate de actionar sau de asociat, la formarea capitalului social al altor societati, indiferent de obiectul de activitate, care au sediul în Romania sau în strainatate, cât si la alte tipuri de investitii, pe baza deciziei Asociatului Unic si conform legislatiei în vigoare.

11) Organizarea/ participarea la expuneri, târguri si alte tipuri de prezentari de produse, în Romania si în strainatate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Activitati Premergatoare Derularii unei Operatiuni de Export.doc

Alte informatii

Acesta este un referat despre operatiunea de import-export in cadrul firmei Delphi Packard Romania S.R.L. A fost prezentat in cadrul facultatii de Stiinte Economice Timisoara.