Activitatile Desfasurate de o Frima de Brokeraj

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Activitatile Desfasurate de o Frima de Brokeraj.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1.ce este brokerul de asigurari?

2.Prevederi legale ce reglementeaza activitatea brokerului de asigurare

3.Segmentul de piata vizat si promovarea produselor

Activitatile desfasurate de o firma de brokeraj

1.Ce este brokerul de asigurari?

Brokerul de asigurari este un consultant specializat in desfasurarea activitatilor de management al riscului in beneficiul clientilor sai. Pentru a-si indeplini cu succes rolul asumat, este necesar ca brokerul sa fie familiarizat cu tehnicile de asigurare pentru toate categoriile de riscuri si cu normele si legislatia in vigoare. de asemenea, el trebuie sa cunoasca bine piata de asigurari, produsele oferite - atat din punct de vedere al conditiilor de asigurare cat si al calitatii serviciilor - precum si gradul de siguranta financiara a diferitilor asiguratori, seriozitatea si stabilitatea acestora fiind elemente esentiale ale procesului de selectie a ofertelor. Totodata, mentinerea unor relatii stranse cu societatile de asigurare, pentru a satisface rapid si eficient cerintele clientilor sai, este un alt element important al activitatii sale. Scopul principal al activitatii brokerului este adaugarea de valoare prin reducerea sau eliminarea riscurilor la care sunt expuse bunurile si profiturile clientilor sai in activitatea cotidiana. Activitatile desfasurate de broker sunt integrate intr-un proces unitar de management al riscului care implica mai multe etape

-Identificarea riscurilor

- Evaluarea riscurilor

-Controlul si tratamentul riscurilor

-Monitorizarea rezultatelor

-Instruire

Etapa de control si tratament al riscurilor este o parte esentiala a acestui proces. In cadrul ei este inclusa atat elaborarea unor recomandari vizand perfectionarea mijloacelor de protectie impotriva riscurilor, cat si a unui program de gestionare si control al acestora, optim din punct de vedere al acoperirii si costurilor finale. In relatia cu societatile de asigurare, spre deosebire de agenti - care sunt reprezentanti ai acestora - brokerul de asigurari actioneaza in favoarea clientului , obtinand conditii si preturi favorabile pentru acesta. In cazul producerii evenimentelor asigurate, brokerul isi asista clientul in relatia cu societatile de asigurari pentru obtinerea despagubirilor datorate integral si operativ.

Activitatea brokerului de asigurari consta in acordarea de servicii de consultanta in vederea reducerii cheltuielilor determinate de expunerea la risc a clientilor sai, contribuind astfel la crearea unui cadru favorabil bunei desfasurari a activitatilor acestora, eliminand o grija in plus, sau angajarea unei persoane care sa raspunda de asigurari.

2.Prevederi legale ce reglementeaza activitatea brokerului de asigurare

Principalul act normativ care reglementează activitea ce se desfăşoară în domeniul asigurărilor este „Legea nr. 32 din 3 aprilie 2000 privind societăţile de asigurare şi supravegherea asigurărilor Publicat în Monitorul Oficial al României nr. 148 din 10 aprilie 2000 ”

La articolul 2, punctul 6 sunt explicaţi termenii şi expresiile din domeniul asigurărilor, printre care „brokerul de asigurare” cu următoarele semnificaţii :

broker de asigurare - persoana juridică română sau străină, autorizată în condiţiile prezentei legi, care, pentru clienţii săi, negociază sau încheie contracte de asigurare şi acordă alte servicii în legătură cu protecţia împotriva riscurilor sau cu regularizarea daunelor ;

.

Brokerului de asigurare îi este rezervat în cuprinsul legii capitolul 7 din care am selectat principalele prevederi :

Intermediarii în asigurări

Art. 33. - (1) În condiţiile prezentei legi intermediarii în asigurări sunt agenţii de asigurare şi brokerii de asigurare.

Art. 35. - (1) O persoană juridică poate desfăşura o activitate de broker de asigurare, dacă are o autorizaţie de funcţionare din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

(2) În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare solicitantul va prezenta Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor documente din care să rezulte că va respecta prevederile alin. (5) lit. a)-d).

(3) Comisia de Supraveghere a Asigurărilor va decide cu privire la eliberarea autorizaţiei de funcţionare în termen de cel mult 30 de zile de la data primirii documentelor din care să rezulte că solicitantul va respecta prevederile alin. (5) lit. a)-d).

Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatile Desfasurate de o Frima de Brokeraj.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE STIINTE-ECONOMICE