Afaceri Internationale - Farmec

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Afaceri Internationale - Farmec.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ciobanu Gheorghe

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Compania ‘S.C.Farmec S.A. Cluj-Napoca’ este un simbol al produselor cosmetice in Romania, dupa aproximativ 60 de ani de existenta ramanand liderul pietei de cosmetice romanesti si un ‘jucator’cu potential ridicat pe scena internationala.

Atenta preocupare vis-à-vis de frumos si respectarea traditiei, consolidata pe ani de cercetare continua au facut ca din anul 1945-cand ia fiinta, la 1iunie, laboratorul’Mall-Moss’ producand doar apa de colonie si pudra pentru copii- si pana in prezent, compania sa-si extinda portofoliul la peste 400 de produse ,de notorietate fiind Gerovital H3, Gerovital Plant, Aver, Doina, Aslavital, Triumf. Prin grija doamnei Prof.Dr. Ana Aslan, ‘Farmec” a devenit primul producator de creme si emulsii Gerovital H3 din Romania, prima productie de serie realizandu-se in anul 1967.

Din dorinta de a realiza produse competitive, precum si de a acoperi cat mai bine cererea de pe piata, compania lanseaza anul peste 50 de produse noi, originale, adaptate ultimelor cerinte in domeniu existente pe piata internationala.

Atentia deosebita acordata calitatii produselor puse la dispozitia clientilor, cat si grija fata de protejarea mediului inconjurator au fost preocupari permanente ale companiei, ‘S.C.Farmec S.A. Cluj-Napoca’ investind aproximativ 3 milioane de dolari in achizitionarea de utilaje noi, ultraperfomante pentru noua sectie de productie a deodorantelor ecologice si a lacurilor de par. Investitia este a doua de acest gen din Europa Centrala si de Est, realizandu-se cu sprijinul O.N.U.D.I. Astfel, ‘S.C.Farmec S.A. Cluj-Napoca’ se afla printre putinele firme care au reusit sa puna in functiune un obiectiv ecologic de importanta nationala, unic in tara, unde se industrializeaza produse ce corespund standardelor impuse de Uniunea Europeana.

Dupa 1990, in strategia de dezvoltare a companiei, un accent deosebit a fost pus pe distributie, reusind ca la finele anului 2000,’Farmec” sa aiba propria retea de distributie prin cele 14 reprezentante si puncte de lucru deschise in toate zonele tarii : Bucuresti, Cluj, Brasov, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Sibiu, Craiova, Focsani, Iasi, Piatra Neamt, Timisoara, Tg.Mures, Galati.

Datorita echipei de vanzari performante, formata dintr-un numar de 250 de membri si a unei infrastructuri bine dezvoltate(150 de masini din care 9 autoutilitare de mare capacitate) compania ajunge la un numar de 10 000 de clienti atat din retail-ul modern, cat si din cel traditional. De asemenea, o importanta deosebita s-a acordat exportului, care inregistreaza peste 20% din cifra de afaceri.

Tinand cont de cele prezentate mai sus, se poate afirma ca ‘Farmec” S.A. Cluj-Napoca a intrat efectiv in industria economica europeana, atat din punct de vedere al calitatii produselor, cat si al tehnologiilor moderne folosite si al valorilor promovate, fiind o companie cu traditie pregatita pentru viitor.

Liviu Turdean, Director General

Atat rezultatele economico-financiare obtinute(Cifra de afaceri aferenta anului 2007 a fost de 19 milioane de $,inregistrand un trend ascendent), cat si cotele de piata detinute de ‘Farmec S.A.’ demonstreaza valoarea incontestabila a companiei pe piata produselor cosmetice.

Laboratoarele Farmec:

Infiintate in urma cu peste 35 de ani, laboratoarele de cercetare FARMEC au stat la temelia unei directii devenita ulterior traditie in cosmetica romaneasca, de a da viata unor cercetari originale, continand in ele ani de studii si experimentari facute cu seriozitate, inventivitate si profesionalism.

Rodul acestor cercetari poarta astazi numele unor marci de renume, care au facut cariera pe piata romaneasca si externa: Gerovital H3, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec etc.Produsele ”made by FARMEC” acopera o arie larga de domenii si cerinte ale consumatorilor, de la produse chimico-casnice pana la sofisticate produse cosmetice de intretinere pentru corp si ten.

Produsa pentru prima oara in 1968, in incinta Farmec, marca Gerovital revine la compania clujeana cu drepturi depline

Farmec Cluj-Napoca a anuntat la mijlocul lunii iunie consolidarea marcii Gerovital prin achizitionarea drepturilor detinute asupra ei de catre Gerovital Cosmetics (Miraj).

Tranzactia a fost evaluata la 1,2 milioane de euro. Problemele legate de paternitatea asupra brandului Gerovital s-au constituit in adevarate bariere la export, partenerii straini evitand distributia marcilor aflate in litigiu. Obiectul tranzactiei a constat in transmiterea tuturor drepturilor asupra marcilor care contin cuvintele "Gerovital", "Aslan", "Ana Aslan", "GC" sau combinatii ale acestora, din patrimoniul Gerovital Cosmetics catre Farmec SA. Procesul de achizitionare s-a intins pe o perioada totala de 6 luni, dar tratativele in aceasta privinta se poarta de peste un an de zile.

Fisiere in arhiva (1):

  • Afaceri Internationale - Farmec.doc