Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3487
Mărime: 31.66KB (arhivat)
Publicat de: Catrinel Dumitru
Puncte necesare: 7
Facultatea - ‘’Universitatea Bogdan Voda’’ Numele masteratului – Anul 1 Specializarea - Managementul in afaceri

Cuprins

  1. 1. Descrirea nisei de piata 3
  2. 2. Stabilirea modului de afaceri 3
  3. 3. Analiza SWOT 4
  4. 4. Stabilirea strategiei de marketing 6
  5. 4.1. Politica de promovare 6
  6. 4.2. Politica de distributie 8

Extras din referat

1. Descrierea nisei de piata

Aceasta lucrare încearca sa abordeze lansarea unui nou produs de ciocolata pe piata româneasca al firmei CreamLine. Produsul se numeste Finetti Premium Mint, iar tipul de piata careia se adreseaza este selectiva, dat fiind faptul ca este un produs premium, cu o calitate superioara produselor anterioare, destinat unui grup cu gusturi mai sofisticate.

În ceea ce priveste pretul, se va aborda strategia valoare ridicata, având un pret mai mic decât al concurentei pentru acelasi gramaj, dar cu o valoare ridicata.

Distributia va fi de asemenea selectiva, abordand o metoda moderna de distribuire, facandu-se in urma comenzi prin internet.

Produsul va beneficia de o promovare de exceptie, începând chiar din perioada identificarii grupului tinta si terminând cu o campanie cu un buget considerabil.

2. Stabilirea modului de afaceri

Identificarea grupului tinta va fi facuta atât prin o analiza a consumatorilor produselor cu caracteristici simlare produsului nostru, produse ca „ After Eight” sau „ Five o’clock”, ce contin combinatia ciocolata si menta, cât si prin lansarea unui chestionar.

Grupul tinta este constituit din consumatorii de ciocolata crema la borcan care doresc un gust nou, în afara de cel traditional de ciocolata sau ciocolata cu vanilie. Acest grup de consumatori are gusturi mai sofisticate si areo putere de cumparare peste medie, fiind dispus sa achizitioneze respectivul produs.

Astfel, segmentul tinta îl formeaza cei cu vârsta cuprinsa între 22 si 35 de ani, deci cei care au terminat deja facultatea, carora salariul le permite o putere de cumparare peste medie si au si un anumit stil de viata. Vorbim de tineri cu un loc de munca ce le ofera un salariu decent, deci au si o educatie de un anumit standard - atât profesionala, cât si în ceea ce priveste gusturile cu privire la calitatea produselor. Astfel, probabil dimineata nu au prea mult timp la dispozitie, doar cât îsi beau cafeaua sau ceaiul si servesc un mic-dejun rapid si lejer, dar care sa le ofere necesarul de energie pâna la orele prânzului.

Borcanul de ciocolata crema Finetti Premium Mint are un design care îi confera o oarecare distinctie, astfel încât persoana care achizitioneaza produsul îl poate consuma atât acasa, cât si la birou, produsul dispunând de “eticheta” necesara pentru a putea fi lasat pe birou, fara sa creeze cumparatorului sentimentul ca are pe masa un produs destinat unei categorii de cumparatori care doresc în primul rând produse ieftine, de multe ori de o calitate îndoielnica, nu foarte înalta, ci dimpotiva, sentimentul ca are ceva îndeajuns de rafinat, în concordanta cu stilul personal, cu situatia lui economica si sociala.

O alta categorie de cumparatori ocazionali pot fi si adultii cu vârste de peste 35 sau chiar 45 de ani dar care, fie prin modul lor de viata s-ar putea încadra în principala categorie vizata (22-35 ani), fie sunt parinti care sunt constienti de calitatea produsului, de raportul calitate/ pret si doresc sa ofere copiilor lor un altfel de produs decât cel destinat maselor. În rândul celor de peste 45 de ani, pe lânga cei care consuma produsul nostru datorita gustului de menta special, sau stilului de viata, mai sunt si cei care încep sa aiba o mai mare grija de starea lor de sanatate si ar vrea o crema de ciocolata mai usoara, nu foarte dulce si care poate fi consumata fara a provoca senzatii nedorite precum cea de satietate în urma consumarii unui desert consistent precum o alta crema de ciocolata în combinatia ciocolata-vanilie.

Concurentii directi sunt Nutella, Primola si Milky Way, însa diferenta principala consta în senzatia de prospetime pe care o ofera gustul de menta specific Finetti Premium Mint, apoi aspectul spiralat (pe care îl are si Milky Way, dar aceasta nu are varietatea de ciocolata crema cu menta) de aici rezultând un avantaj competitiv destul de important.

Un alt avantaj al acestui produs ar fi ca nu este necesara deplasarea intr-un magazin pentru achizitionarea lui. Chiar si consumatorul final poate sa comande ciocolate prin internet, on line pe situl Finetti. Aceasta modalitate inedita de comercializare a produsului are scopul de a facilita distributia produsului si a sari peste intermediari. Comandarea produsului direct de pe site este gandita asa incat sa se incadreze in grupul tinta ales, dupa ce in prealabil produsul a fost gustat in campania de promovare.

Preview document

Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 1
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 2
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 3
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 4
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 5
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 6
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 7
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 8
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 9
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 10
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 11
Afaceri on-line - proiect promovare ciocolata Finetti Premium Mint - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Afaceri On-Line - Proiect Promovare Ciocolata Finetti Premium Mint.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza SWOT a centrului comercial Metro Cash&Carry - Galați

1. Prezentarea firmei Metro la nivel internaţional şi naţional 1.1. Scurt istoric al concernului Metro AG Anul 1964 reprezintă anul fondării...

Designul Ambientului Comercial

Introducere Magazinul este un creator de valoare care se adauga produselor vandute, pentru ca el ofera consumatorului un serviciu in plus fata de...

Strategii de vânzare

Strategii de vanzare Cele mai frecvent întâlnite în practica si recunoscute ca eficacitate sunt considerate a fi strategiile bazate pe matricea...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?