Agentii Tour-Operatoare

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Agentii Tour-Operatoare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Viulet Cristina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Agentii tour-operatoare

Tour-operatorii – categorii si functii

In industria turistica, tour-operatorii pot fi considerati dupa unii specialisti drept angrosisti. Spre deosebire de agentiile de voiaj, tour-operatorii „sunt intreprinderi de mari dimensiuni, puternic concentrate pe plan national si international, atat pe orizontala, cat si pe verticala".

Tour-operatorul este un organizator de voiaje care face oficiul de producator pentru industria turistica. Procesul de productie in acest caz acopera o perioada care poate varia intre 12 si 13 luni.

Tour-operatorii se diferentiaza dupa nivelul de integrare a produselor turistice si dupa capacitatea lor de oferta. De asemenea, ei se pot diferentia dupa pozitionare, dupa destinatie, dupa profilul socio-demografic al clientelei, dupa activitatile oferite.

Functiile tour-operatorului:

In structura organizatorica a unui producator de voiaje, departamentul productie joaca un rol esential, tour-operatorul avand ca misiune, in functie de obiectivele si strategia aplicata, conceperea si crearea de produse turistice. El indeplineste patru functii:

- o functie de studiu de piata si previziune;

- o functie de cercetare a produselor;

- o functie tehnica de fabricare a produselor turistice;

- o functie economica, legata de fixarea preturilor.

Categorii de tour-operatori

Numarul si structura tour-operatorilor depind de gradul de integrare al produselor pe care le asigura si de capacitatile de care dispun. Ei se pot imparti in trei categorii principale:

a) generalisti (universali), care creeaza si pun la dispozitia beneficiarilor categorii diverse de produse;

b) specializati, care sunt profilati pe un singur gen de turism;

c) punctuali, care sunt profilati pe produse oferite la comanda unor grupuri de clienti.

Dezvoltarea rapida a tour-operatorilor a generat schimbari in managementul firmelor si in modul lor de operare, devenind absolut necesara o baza financiara solida, pentru a se putea achita pretul curselor charter. in consecinta, unii tour-operatori cu dimensiuni modeste au fost absorbiti de mari corporatii cu activitate diversificata, altii s-au asociat cu companii aeriene sau lanturi hoteliere, iar altii s-au implicat in dezvoltarea statiunilor turistice.

Agentii tour operatoare

Turist Center este o agentie tour operatoare, care ofera posibilitatea petrecerii unei vacante de neuitat atât în tara cât si în strainatate. Este membra a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism si a Federatiei Patronatelor din Turismul Românesc si a reusit sa se afirme prin dinamism, eficienta si seriozitate. Beneficiind de un personal tânar, competent si dinamic, de o baza materiala si servicii de calitate, agentia se afla printre cei mai importanti tour operatori din România.

Prin promovarea ofertei sale la târgurile de turism europene, Turist Center se doreste a fi un promotor cât mai eficient al turismului national.

Turist Center se adreseaza tinerilor oferindu-le vacante pe litoralul românesc sau la munte, familiilor cât si celor de vârsta a treia oferindu-le posibilitatea petrecerii unui sejur în diverse statiuni din tara sau strainatate.

Pentru vara anului 2007 Agentia Turist Center ofera o gama larga de pachete turistice în tara pe litoralul Marii Negre, în statiuni balneoclimaterice si la munte în hoteluri de toate categoriile, pensiuni si vile. Turist Center asigura servicii turistice de: rezervari pentru grupuri organizate si individual, rent a car, transferuri aeroport, închirieri de autocare si microbuze, organizare de simpozioane, conferinte, banchete si circuite în tara.

Agentia colaboreaza cu mari agentii de turism din strainatate si cu cei mai importanti tour operatori din România pentru a oferi cele mai convenabile sejururi, circuite, vacante în tari exotice precum Egipt, Tunisia dar si in Spania, Slovacia, Italia cât si pentru afaceri în marile orase ale lumii.

Locatiile oferite pentru cazare si masa sunt alese cu grija, certificate si agreate de catre autoritatile turistice internationale.

Turist Center asigura turistilor asistenta pe toata durata sejurului ales.

Turist Center ofera de asemenea bilete de avion pentru orice destinatie cu oricare companie aeriana asigurând confortul turistului si cele mai avantajoase conexiuni si tarife. Daca doresti sa calatoresti cu autocarul în Europa, Turist Center pune la dispozitie tichete de calatorie pentru toate traseele importante.

Oferte

Turist Center asigura oferte pentru petrecerea unei vacante de neuitat atat in tara cat si in strainatate. Am ales ca exemplu petrecerea unui sejur in Bulgaria pe timpul verii timp de 8 zile si 7 nopti la Nisipurile de Aur. Cazarea va avea loc la Hotel „Elena „ un hotel de 4 stele.

Tipul camerei este „double” cu dotari precum : cablu tv , minibar, baie, balcon, aer conditionat, linie telefonica directa.

Hotelul este situat in partea de sud a statiunii, cu o vedere splendida spre mare, aproape de zona de agrement a statiunii. Dotarile hotelului includ: piscina interioara, bar , restaurant, sala de conferinta, parcare, fitness, servicii de asistenta medicala, casa de schimb valutar.

Toate acestea la preturi de la 146 euro la 367euro.

Fisiere in arhiva (1):

  • Agentii Tour-Operatoare.doc