Agentiile de Turism

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Agentiile de Turism.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Stratulat Andrei

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Economie

Extras din document

Dupa 1989, în România turismul a înregistrat o evolutie descendenta, semnalându-se diminuari alarmante la majoritatea indicatorilor specifici din domeniu. În ultimii ani valorile acestor indicatori s-au stabilizat si pe alocuri se înregistreaza chiar usoare cresteri. Unul dintre motive îl reprezinta dezvoltarea unei clase de mijloc, care are tendinta de a cheltui sume ceva mai mari de bani pentru satisfacerea nevoilor de ordin superior (printre care si cele legate de loisir – petrecerea timpului liber).

În ceea ce priveste agentiile de turism, acestea îndeplinesc rolul de intermediar între agentii economici care presteaza servicii turistice, pe de o parte si turisti, pe de alta parte. Activitatile acestor firme constau în producerea, comercializarea si promovarea unor aranjamente turistice diverse, ca si vânzarea de servicii turistice izolate.

În functie de natura activitatilor pe care le desfasoara, agentiile de turism se împart în doua categorii: agentii touroperatoare (care au dreptul sa creeze propriile programe turistice) si agentii detailiste, cunoscute si ca “agentii de voiaj” (revânzatoare, care nu realizeaza programe turistice).

Din oferta unei agentii de turism fac parte de obicei mai multe sau toate serviciile enumerate mai jos: bilete de odihna si tratament în statiunile din tara, tabere si programe educationale (lingvistice, de creatie, cultural-educative) pentru elevi si studenti, sejururi internationale în sistem hotelier sau “homestay” (gazduire la familii), circuite interne si mai ales internationale, transport turistic cu mijloace de transport proprii – în tara si strainatate – ca si rezervari de bilete pentru avion / tren, asigurari medicale, carte verde, asigurare auto (RCA). Agentiile de turism importante se implica, la cerere, în organizarea de conferinte, congrese, seminarii si diverse alte evenimente.

Cu cât o agentie de turism presteaza mai multe dintre aceste servicii si chiar altele nementionate aici, are sanse sa cucereasca diverse segmente de clienti.

Clientii

În functie de modul de organizare a sejurului, turistii se împart în doua mari categorii: cei care calatoresc pe cont propriu si cei care apeleaza la serviciile unei agentii specializate.

Din punct de vedere psiho-comportamental exista diferente între cele doua categorii. Cei care calatoresc pe cont propriu sunt cel mai adesea turisti cu experienta, pretuiesc libertatea de miscare, îsi fac singuri programul calatoriei, îsi asuma riscul întâmpinarii unor situatii neprevazute. Acestia se încadreaza de regula în categoria celor cu venituri medii sau superioare.

Turistii care contacteaza agentiile de turism prefera siguranta conferita de acestea necunoscutului pe care îl presupune calatoria pe cont propriu. Sunt cel mai adesea persoane mai comode, se implica în organizarea calatoriei doar daca este absolut necesar, se bazeaza pe programul conceput de agentie, pe care o considera în întregime raspunzatoare de buna desfasurare a evenimentelor

Fisiere in arhiva (1):

  • Agentiile de Turism.doc