Agroturismul

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Agroturismul.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Turismul rural este o formă de turism care se desfăşoară în mediul rural, valorificând resursele turistice locale (naturale, culturale şi umane) ca şi dotările şi echipamentele turistice, inclusiv pensiunile şi fermele agroturistice. Utilizează diverse spaţii de cazare: hanuri şi hoteluri rurale, adăposturi, sate de vacanţă etc. şi îmbracă forme variate de sejur, cu spectru larg de motivaţii: de tranzit sau itinerant cu valenţe cultural–cognitive etc. Turismul rural constituie o alternativă la turismul tradiţional, clasic, desfăşurat în staţiuni şi centre turistice, precum şi la oferta turistică "standard" –de tip industrial.

Agroturismul este o formă a turismului rural care utilizează pentru cazare şi servirea mesei numai pensiunile turistice şi pensiunile agroturistice, beneficiind de mediu nepoluat şi pitoresc, de atracţiile turistice naturale şi de valorile cultural–istorice, de tradiţiile şi obiceiurile prezente în mediul rural.

Numeroase sate din România dispun - prin cadrul lor pitoresc deosebit si prin gospodăriile lor confortabile, cu oameni ospitalieri si meşteşugari talentaţi - de un potenţial turistic aparte.

In funcţie de ambientul natural, cultural si folcloric al regiunii, serviciile agroturistice oferite de gospodăriile ţărăneşti pot varia de la servirea mesei, servicii de insotire si călăuza turistica pe anumite trasee sau iniţiere in anumite meşteşuguri tradiţionale, la posibilitatea practicării unor sporturi sau asistării la o serie de obiceiuri tradiţionale din gospodărie, localitate sau zona (şezători, hore săteşti, colinde, hramuri bisericeşti, târguri tradiţionale, spectacole folclorice, etc).

Spaţiul rural constituie un domeniu vital pentru o ţară, atât prin dimensiunile lui cât şi prin efectele complexe pe care le generează. El este principala sursă de materii prime naturale - agricole şi neagricole - precum şi zonă pentru depoluarea noxelor din marile aglomerări urbane, ca şi pentru recreere şi stări antistres pentru populaţie.

Satele de munte sunt sate turistice pastorale, în care preocuparea de bază a localnicilor este creşterea oilor şi a vitelor, şi care pot să atragă turiştii, prin meniuri bazate pe produse lactate. Aceste meniuri pot fi completate cu ouă, carne de pasăre, de ovine şi de bovine, iar pentru divertisment, pot fi organizate ospeţe ciobăneşti (cu batal la proţap, berbec haiducesc, balmuş, urdă şi jântiţă), petreceri specifice şi tradiţionale oierilor ca la Vaideeni (Vâlcea), Jina, Sibiel şi Gura Râului, Orlat, Răşinari, Sadu (Sibiu).

Fisiere in arhiva (1):

  • Agroturismul.ppt