Alfa Romeo - Nasterea unei Legende

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Alfa Romeo - Nasterea unei Legende.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 84 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Legenda

Se spune ca Henry Ford obisnuia sa-si scoata palaria cand vedea trecand o Alfa Romeo si ca, in ziua in care a reusit sa invinga masinile Alfa, Enzo Ferrari a plans ca un copil.

Compania a trecut printr-un secol de istorie, adaugand multe pagini memorabile istoriei automobilului.

Exista efigii care au fost intotdeauna parte integranta din imaginea globala colectiva Alfa Romeo: "cuore sportivo" sau inima sportiva, vitalitatea neimblanzita, sunetul motorului, eleganta formelor si designul italian. Astfel ca am pregatit o calatorie prin timp care leaga toate imaginile diferite ale legendei Alfa Romeo de la origini pana in prezent.

Continutul acestei sectiuni este organizat cronologic, de-a lungul unei linii temporale, punctata de datele cheie din istoria Alfa Romeo de la origini pana astazi.

Temele care formeaza istoria Alfa Romeo sunt:

- Pasiune. Din 1910 pana astazi: evolutia unei marci care a fost intotdeauna inconfundabila. Perceptia Alfa Romeo intr-o calatorie paralela prin evolutia traditiilor italiene si internationale. Alfa Romeo in carti si filme, ca un obiect al dorintei, un simbol al conditiei sociale, o imagine a frumusetii si a expresiei italiene.

- Masini. De la Torpedo la Duetto, trecand prin Giulietta. Ele sunt MASINILE DE NEUITAT: "capodoperele tehnologice" din era eroica a automobilului care a captivat imaginatia iubitorilor de masini din intreaga lume.

- Curse. Alfa Romeo a luat parte la competitii din primele luni ale existentei sale: din vocatie, din necesitate, din convingere. O serie extraordinara de succese pe pista, toate semnate Alfa Romeo.

- Personalitati. in memoria tuturor somitatilor care au contribuit la crearea legendei Alfa Romeo, de la Tazio Nuvolari, "zburatorul mantuan", la Ferrari, Fangio, inginerul Merosi, si designerii Jano, Pininfarina, si Zagato.

- Compania. Mai mult decat simpla istorie a companiei ca institutie, de fapt lunga aventura Alfa Romeo, din primii ani ai secolului trecut pana in zilele noastre, intr-o calatorie istorica plina de culoare, fapte si personalitati.

1910-1915

Nasterea unei legende

Pasiunea

Prima sigla 1910-1915

Sigla Alfa Romeo se compune din doua simboluri milaneze: sarpele familiei Visconti pe un fundal albastru deschis (ideea i-a venit unui tanar designer din departamentul tehnic in timp ce astepta tramvaiul in Piazza Castello, privind sarpele de pe turnul Filarete) si crucea rosie pe fundal alb, incadrate intr-un inel metalic gravat cu cuvintele ALFA ("Anonima Lombarda Fabbrica Automobili") si MILANO separate intre ele de doua noduri caracteristice dinastiei Savoy.

O revista din 1910

"ALFA: cuvantul e un adevarat program, sau mai bine spus, explicatia clara a unui program. Desemneaza prima litera a alfabetului, simbolul unui punct de plecare, al unui lucru care incepe, al unei vieti care se infiripa..."

A doua sigla 1915-1925

ALFA ROMEO-MILANO este noua inscriptie de pe bordura metalica a siglei dupa ce fabrica a fost cumparata de Nicola Romeo.

Prima Alfa Romeo

In 1920 a fost produsa prima masina purtand sigla Alfa Romeo: Torpedo 20-30 HP.

Targa Florio

Revista Autocar a scos in evidenta "caracterul sever" al parcursului cu cele 1500 de curbe pe un tur de 180 kilometri, din care numai 21 in plan orizontal, ce urma a fi parcurs de patru ori.

Cele mai frumoase afise publicitare Alfa Romeo in acest deceniu.

Masini

Modelul 24HP

IN PRODUCTIE: 1910-1920

MOTORUL: 4 cilindri in linie, bloc motor turnat monobloc

CAPACITATEA: 4084 cm³

PUTEREA: 42 cp la 2200 rpm.

VITEZA MAXIMA: 100-115 km/h

A fost primul. Si au fost produse 300 sub indrumarea lui Giuseppe Merosi. 24 HP, fiind un model atat rapid, cat si sigur, a fost primul succes comercial al lui Alfa. Modelul a intrat imediat in gratiile amatorilor de sport datorita puterii sale excelente si datorita constructiei precise a componentelor sale mecanice. Masina avea trasaturi foarte moderne pentru acea epoca, de la motorul monobloc si pana la transmisia cu o singura articulatie. Si-a facut debutul pe un parcurs competitional la a sasea editie Targa Florio, in 1911, cu doua masini care au iesit in

Fisiere in arhiva (1):

  • Alfa Romeo - Nasterea unei Legende.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Comert Specializare: Merciologie