Alianța strategică HP și Research în Motion

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2157
Mărime: 17.06KB (arhivat)
Publicat de: Traian Ignat
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Silvia Marginean
Am preluat un articol din ziar pe care l-am dezvoltat cu o scurta prezentare a celor 2 companii pe plan national si international si faptul ca intentioaneaza sa faca o alianta strategica.

Extras din referat

HP si Research In Motion (RIM), producatorul si furnizorul de solutii wireless inovatoare pentru piata de comunicatii mobile, au anuntat o alianta strategica pentru furnizarea unui portofoliu de solutii de business mobility pentru dispozitivele BlackBerry, se precizeaza intr-un comunicat al companiilor.

Prezentare Hewlett-Packard (HP)

I .La nivel international

HP este o companie de tehnologie care îşi desfăşoară activitatea în peste 170 de ţări din întreaga lume. Noi explorăm modul în care tehnologia şi serviciile pot ajuta oamenii şi companiile să-şi rezolve problemele şi provocările, să-şi realizeze posibilităţile, aspiraţiile şi visele. Noi aplicăm gândirea şi ideile noi pentru a crea prin tehnologie experienţe mai simple, fiabile şi valoroase, îmbunătăţind continuu modul în care clienţii noştri trăiesc şi muncesc.

Nicio altă companie nu oferă un portofoliu de produse tehnologice atât de complet ca HP. Acesta furnizeaza oferte de infrastructură şi de afaceri care cuprind de la dispozitive manuale la unele dintre cele mai puternice instalaţii de supercomputere din lume. Oferim consumatorilor o gamă largă de produse şi servicii, de la fotografia digitală la divertismentul digital, de la tehnica de calcul la imprimarea la domiciliu. Portofoliul complet ajută să oferim produsele, serviciile şi soluţiile adecvate pentru nevoile specifice ale clienţilor noştri.

In romania

Succesul obtinut în distributia echipamentelor HP a determinat deschiderea în 1997 a reprezentantei Hewlett-Packard România si apoi, în 2000, a societatii comerciale Hewlett-Packard România SRL.

Dupa încheierea legala a fuziunii cu Compaq Computer Corporation, HP a lansat oficial noua companie din România pe 24 mai 2002, punând acccentul pe oferta sa diversificata de produse si solutii, pe strategia orientata spre piata si consolidarea marcii, precum si pe câstigarea de clienti noi, care manifesta încredere si sprijin pentru compania rezultata din fuziune

HP este lider de piata în tehnologiile esentiale pentru afacerile de succes din prezent: servere, solutii de stocare, software pentru administrarea retelelor, solutii de imprimare si prelucrare a imaginii si calculatoare personale.

I. Obiectiv

HP este de a adauga valoare clientilor sai, oferindu-le stabilitatea si securitatea de care au nevoie într-un mediu IT, flexibilitate maxima si posibilitatea de a alege, suport în rezolvarea problemelor concrete cu care se confrunta în derularea afacerii si cost total al proprietatii scazut.

Pentru atingerea acestui obiectiv, HP a investit permanent în cercetarea tehnologica si în dezvoltarea echipelor de vânzari formate din arhitecti IT, consultanti si specialisti menite sa sprijine clientii sa obtina maximum de beneficii din investitiile facute în IT. În continuare, HP îsi va îndrepta atentia catre parteneriate, având o bogata retea de parteneri locali, incluzând 16 parteneri directi si peste 500 reselleri activi si cooperând îndeaproape cu partenerii strategici, cei mai buni furnizori de software si integratori de sisteme.

HP România este mai mult decât un producator de hardware, activitatile sale principale din tara noastra sunt focalizate pe furnizarea de solutii end-to-end companiilor din domenii dintre cele mai dinamice precum: telecomunicatiile, serviciile financiare, productie si sectorul guvernamental.

Începând din anul 2000, HP a dezvoltat în România importante proiecte strategice, de interes national, aducând nu numai o crestere semnificativa a volumului vânzarilor, dar si o evidenta îmbunatatire calitativa a serviciilor si solutiilor oferite. Ponderea serviciilor de consultanta/proiectare/implementare este din ce în ce mai importanta, ca si cea a echipamentelor high-end (e.g. HP Superdome - cel mai avansat server UNIX din lume).

Printre clientii cei mai importanti cu care HP România a dezvoltat proiecte mari, trebuie amintiti: Senatul si Guvernul României, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, Banca Comerciala Româna, Banca Româna de Dezvoltare – Group Societé Générale, Banca „Ion Tiriac”, SIDEX, METROREX (metroul bucurestean), Caile Ferate Române (CFR), Termoelectrica, Romtelecom, Orange România, Connex, Romatsa, Lukoil, METRO.

Preview document

Alianța strategică HP și Research în Motion - Pagina 1
Alianța strategică HP și Research în Motion - Pagina 2
Alianța strategică HP și Research în Motion - Pagina 3
Alianța strategică HP și Research în Motion - Pagina 4
Alianța strategică HP și Research în Motion - Pagina 5
Alianța strategică HP și Research în Motion - Pagina 6
Alianța strategică HP și Research în Motion - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Alianta Strategica HP si Research in Motion.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?