Amenajare Teritoriala - Parc

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Amenajare Teritoriala - Parc.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Irina Manolescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Descrierea zonei

Dupa cum se vede si in fotografii, aici a existat si functionat candva strandul La poalele Cetatii. Acest  fost strand este situat in patea vestica a orasului Tg. Neamt, la poalele muntelui Plesu, chiar sub ruinele Cetatii Neamtului, langa Motelul « Arcasul », si in apropierea raului Ozana « cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul ».Vorbim de bine cunoscuta zona a Neamtului, cu numeroase repere turistice :

- Manastirile din zona sunt cunoscute si atrag in fiecare an numerosi turisti si pelerini.

Manstirea Agapia , manastire de maici, se faleste cu ale sale ziduri interioare pictate de Grigorescu,aici functioneaza si Seminarul Teologic pentru fete, si se organizeaza intalniri interationale pe teme religioase.

- Manastirea Varatec gazduieste lacasul de veci al muzei eminescieneVeronica Micle si pana sa ajungi aici e musai sa strabati Padurea de Argint.

- Manastirea Neamt cu icoana Maicii Domnului cea facatoare de minuni, cu moastele sf.Ioan Paisie de la Neamt, aici este si Seminarul Teologic pentru baieti. Langa manastire se afla Casa Memoriala « Mihail Sadoveanu « si cum va apropiati de ea parca deja se perinda prin fata ochilor « Stefan cel Mare ».Si cu aceasta nostalgie a vremurilor trecute la intoarcere treceti pe la Rezervatia Naturala » Zimbrarie » sa vedeti ultimele si singurele exemplare de zimbri .

- Mai sus de Manastirea Neamt este Manastirea Sihastrie, manastire de calugari care traiesc dupa reguli stricte , sihastre. Turistii vin sa vada unde a trait vestitul preot Cleopa. Mai sus , in munte, este Manastirea Sihla , iar in apropierea ei sa afla pestera unde a trait ocrotitoarea zonei , Cuvioasa Teodora.

- La iesirea sudica a orasului Tg. Neamt , la Humulesti, vizitati Casa Memoriala « Ion Creanga », si lasari amintirile copilariei sa va emotioneze, dar apoi mergeti negresit si la « Muzeul Mastilor « al vestitului mestesugar popular Ion Popa, de la Tarpesti . Continuati pe acest drum pana la Mircesti , si vizitati Casa Memoriala « Vasile Alecsandri »

- Tot la iesirea sudica din oras , dar pe drumul spre P. Neamt, la Baltatesti, este statiunea balneoclimaterica a armatei « Baile Baltatesti »

- Dincolo se muntele Plesu sa afla statiunea si tabara de vara « Baile Oglinzi »

Aceasta zona a Neamtului este si va fi o atractie turistica fie pentru iubitorii de cultura , fie pentru pelerini, fie pentru cei iubitori de sanatate, liniste, frumusete naturala.

Scop :

Reamenajarea strandului cu restaurant ca alternativa pentru petrecerea timpului liber , concediului,care sa intruneasca conditiile unui loc de agrement.

Obiectiv general :

- Reducerea decalajului existent fata de regiunile dezvoltate ale Romaniei prin cresterea gradului de competitivitate si atractivitate regional.

Obiective operationale:

- Realizarea de investitii si dezvoltarea de noi servicii turistice in vederea valorificarii potentialului turistic regional ;

- Imbunatatirea conditiilor de viata a populatiei si cresterea atractivitatii acestei zone

- Oferirea unei game diversificate de servicii , astfel incat sa se asigure satisfacerea tuturor clientilor.

Justificare :

In regiune exista numeroase obiective de patrimoniu : manastiri. biserici muzee, case memoriale., si constituie un adevarat potential pentru dezvoltarea turismului cultural, istoric, ecumenic. In zona a fost mult mediatizat agroturismul si s-a urmarit mai mult relizarea obiectivelor care au facilitat cazarea si masa

Pentru a valorifica potentialul existent si a atrage mai multi turisti este nevoie de crearea sau reamenajarea unei baze de agrement. Noi am ales reamenajarea si modernizarea( inclusiv ecologizarea piscinelor) strandului cu restaurant « La Poalele Cetatii » deoarece sa afla langa motelul « Arcasul » care ofera cazare si masa, se afla la poalele muntelui Plesu, si are in apropiere o sala de sport modernizata .

Caile de acces  rutiere , au fost recent refacute , exista acces la utilitati( apa, energie , gaz).In apropierea locatiei s-au construit multe pensiuni ce ofera servicii de calitate. Se poate ajunge in Tg. Neamt fie pe caile feroviare, fie pe caile rutiere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajare Teritoriala - Parc.doc