Amenajarea Locuintei si a Gradinii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Amenajarea Locuintei si a Gradinii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cornelia NOVAC UDUDEC

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Economie, Agronomie, Stiinta Administratiei

Extras din document

CINE SUNTEM NOI ?

-Realizam proiecte de design interior/exterior pentru casa, curte si gradina, in stilul si dupa dorintele dvs;

-punem in practica proiectul stabilit, executand constructii si amenajari interioare/exterioare complete (instalatii, zugraveli, tapet, rigips etc.)

-Creem mobilier si decoratiuni la comanda dupa solicitarile dvs., conform proiectului agreat.

-Amenajam orice spatiu, oricat de ciudat sau neobisnuit ar fi proiectul tau.

-SC …………. SA va ofera urmatoarele servicii: obtinere avize, executie demolari partiale, zugraveli, montaj grasie, faianta, izolatii polistiren, parchet laminat, executie instalatii casnice si de gradina, reparatii.

CERINTE PROIECT

In ce consta proiectarea de design interior si exterior ?

Este simplu !

Iata cum va decurge un proiect de design interior si exterior pentru spatiul tau (desi fiecare proiect este unicat, urmeaza etape asemanatoare, indiferent daca este vorba de un spatiu rezidential sau de amenajarea unei companii):

-Releveul – crearea unui plan la scara al spatiului de amenajat (plan cu cote)

-Brief – discutie detaliata cu clientul pe baza dorintelor si stilului sau de viata. Pentru a ne cunoaste mai bine completam impreuna un chestionar pe baza caruia incepem sa ne cunoastem reciproc si sa ne imaginam in ce mod am putea sa iti cream casa de vis.

-Variatie in plan (2D) – pornind de la cerintele clientului propunem 2-3 variante de amenajare a spatiului cu vizualizare in plan. Discutam despre functionalitate, compartimentare, amplasarea mobilierului, despre fluxuri de circulatie, puncte de interes, despre solutiile practice de a rezolva nevoile clientului.

-Selectie varianta finala plan (2D) - consiliem clientul pentru a face cea mai buna alegere din punct de vedere estetic si functional pentru amenajarea casei lui.

-Imagini tridimensionale ale fiecarei camere (3D) sunt generate pentru a se vedea fiecare detaliu de mobilere, decorare si amenajare camerelor.

-Amenajarea salii de baie pe baza placajelor ceramice alese impreuna cu clientul; se creaza atat imagini tridimensionale cat si planuri la scara ce pot fi folosite pentru executia propriu zisa a montajului gresiei si faiantei si a obiectelor sanitare.

-Propunere amplasare corpuri de iluminat – un plan pentru combinarea armonioasa a corpurilor de iluminat pentru a crea o ambientare prin lumina.

-Plan de tavane false / alte elemente volumetrice – pentru executia propriu zisa a lucrarilor.

-Combinatie coloristica – selectionarea culorilor conform randarilor de pe un paletar comun agreat cu clientul (Policolor, Dufa, Caparol, Baumit, Benjamin Moore etc.)

-Achizitii – selectionarea de la diversi furnizori pe baza cataloagelor si mostrelor noastre sau prin vizita la showroom-ul acestora; a diverselor materiale sau decoruri (mobilier, parchet, usi, perdele, corpuri de iluminat, etc.)

-Proiectarea spatiilor verzi adiacente cladirilor - stilul gradinii trebuie sa se potriveasca stilului arhitectural al casei, dar sa reflecte si personalitatea dumneavoastra. Un plan bun este esential in amenajarea gradinii. La momentul realizarii planului trebuie sa stiti foarte bine stilul arhitectural pe care il doriti pentru gradina si functia pe care trebuie sa o joace in cadrul ambiental al locuintei.

-Stabilirea functionalitatii aranjamentului arhitectural al gradinii si al componentelor acestuia - functionalitatea poate crea noi spatii pentru joaca si odihna, creste intimitatea, ofera o bariera impotriva soarelui prea puternic, vantului, prafului si zgomotului din vecinatate si imbunatateste aspectul vizual al casei. Deoarece aveti mari suprafete vitrate trebuie sa aveti o priveliste cat mai placuta si din interiorul casei.

-Necesitatile specifice fiecarei gradini sunt unice. Fiecare element component trebuie sa fie foarte bine ales si distribuit pentru a crea personalitatea gradinii si a o incadra in aspectul zonelor invecinate.

-Alegerea plantelor (arborii, arbustii si florile) care se preteaza cel mai bine in climatul din zona in care aveti locuinta. Se tine cont de preferintele pentru expunerea solara a plantelor, de forma si marimea acestora, de cum vor evolua ele in urmatorii ani, de colorit si perioadele de inflorire. Inca de la inceput trebuie tinut cont de marimea si varsta la care vrem sa fie plantele atunci cand realizam gradina. Plantele mici sunt mai ieftine, dar necesita timp pana vor ajunge la maturitate. Plantele deja mature sunt mai scumpe, dar garanteaza aspectul imediat al conceptiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajarea Locuintei si a Gradinii.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS” DIN GALATI FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE Specializarea: SISTEME INFORMATICE PENTRU MANAGEMENTUL RESURSELOR Anul I Disciplina: MANAGEMENTUL PROIECTELOR