Amplasarea optimă a SC Biamod SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 4218
Mărime: 73.40KB (arhivat)
Publicat de: Valentin M.
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1
  2. PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI
  3. 1.1 Scurt istoric
  4. 1.2 Obiectul de activitate
  5. 1.3 Resursele firmei-financiare, umane, materiale
  6. 1.4 Caracterizarea economico-financiara a activitatii intreprinderii

Extras din referat

Dupa revolutia din anul 1989, piata romaneasca a fost invadata de SRL-uri,SA-uri si alte mici societati cu diferite tipuri de capitaluri si in diferite ramuri economice.

S.C. BIAMOD S.A. a luat fiinta la inceputul anului 1991.Datorita perioadei de tranzitie pe care o parcurgea tara noastra la momentul respectiv, obtinerea tuturor aprobarilor si inscrierea in registrul comertului au fost oarecum dificile pentru acest lucru fiind nevoie de incercari repetate, datorita birocratiei si coruptiei din acei ani postrevolutionari.

Firma si-a inceput activitatea cu un capital propriu de aproximativ 200000$, numarul actiunilor final de 1000, fiind impartite intre doi actionari majoritari si trei actionari minoritari, in functie de capitalul depus.

Mai tarziu, in anul 1999, firma a hotarat ca este timpul pentru extinderea domeniului de activitate, fapt care a condus in cele din urma la nevoia de crestere a capitalului social al firmei, acest lucru realizandu-se prin emitere de actiuni, ceea ce a condus la cresterea numarului de actionari minoritari.

Firma isi are sediul in Bucuresti, oras in care isi desfasoara activitatea de aproape cinci ani, in perioada anterioara desfasurandu-si activitatea in orasul Sibiu, acolo unde a si luat fiinta, in acelasi oras in care se afla sediul initial.

1.2 Obiectul de activitate

Din anul 1991 si pana in anul 1999, BIAMOD S.A.si-a desfasurat activitatea in domeniul aparaturii electrice si electrocasnice. Aceasta se ocupa cu producerea si desfacerea pe piata a unor aparate de o inalta performanta, capabile sa raspunda in totalitate cerintelor celor mai pretentiosi clienti.

Dintre produsele firmei BIAMOD, remarcate s-au facut masinile de spalat automate, fiind prima firma romaneasca producatoare de masini de spalat automate dupa anul 1989, masini de calcat cu aburi - si in cazul acestora fiind printre primele producatoare din tara noastra.

Tot remarcate se fac si produsele cu intrebuintari in diferite activitati casnice, dintre acestea facand parte aspiratoarele, roboti de bucatarie, mixere si altele. Datorita profesionalismului de care au dat dovada angajatii firmei, au fost sanse mari de extindere a domeniului de activitate fara nici un fel de probleme.

In anul 1999, de comun acord cu ceilalti actionari, conducerea firmei a hotarat stabilirea sediului acesteia in Bucuresti, datorita oportunitatilor ce se puteau ivi mult mai usor in capitala, decat in celelalte orase.

Obiectul de activitate al firmei il rerezinta producerea si desfacerea unor aparate electrice si electrocasnice de o inalta performanta, capabile sa raspunda cerintelor unora dintre cei mai pretentiosi clienti.

Datorita increderi oferite de populatie firmei, aceasta si-a extins productia si-n alte domenii, in prezent producand si televizoare, aparate video, combine audio, alarme sau combine frigorifice.

BIAMOD si-a extins productia pana si in domeniul aparaturii de birou, producand chiar faxuri, imprimante, scanere si altele.

Datorita colaborari cu firme de renume ca SHR DISTRIBUTIONS, COMPAQ, PHILIPS sau PANASONIC, BIAMOD S.A. ia parte acum la producerea unor monitoare, computere sau laptopuri de o inalta performanta, gata sa satisfaca cu brio cerintelor specialistilor in domeniu, aparatura ce reda imgini perfect clare, cu un transfer de date mult mai rapid si intr-o cantitate din ce in ce mai mare, capabile sa redea realitatea pana in cele mai mici detalii.

Datorita profitului obtinut firma a reusit sa castige simpatia magazinelor, centrelor comerciale in care aceasta isi distribuie produsele.

In momentul de fata firma are un capital de aproximativ 800000$, ceea ce se datoreaza progresului obtinut cu ajutorul fortei de munca cu o calificare superioara, al unui management bine gandit si pus in aplicare, dar si datorita increderi pe care statul, actionarii, si, in primul rand, populatia consumatoare a aratat-o fata de conducerea firmei, lucru care de asemenea este simtit si apreciat de salariatii firmei, drept dovada stand devotamentul si profesionalismul de care dau dovada atunci cand isi fac meseria,reusind astfel sa mentina S.C. BIAMOD S.A. in topul celor mai puternice firme producatoare de aparatura electrica si electrocasnica.

Preview document

Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 1
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 2
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 3
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 4
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 5
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 6
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 7
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 8
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 9
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 10
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 11
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 12
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 13
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 14
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 15
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 16
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 17
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 18
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 19
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 20
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 21
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 22
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 23
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 24
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 25
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 26
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 27
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 28
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 29
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 30
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 31
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 32
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 33
Amplasarea optimă a SC Biamod SRL - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Amplasarea Optima a Sc Biamod Srl.doc

Ai nevoie de altceva?