Analiza Comparativa intre Doua Hoteluri

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Analiza Comparativa intre Doua Hoteluri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 7 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gina Ionela Butnaru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Am ales pentru analiza comparativa hotelul Clasic 1 din Suceava si hotelul Eden din Campulung Moldovenescambele hoteluri fiind de 3*.

Hotelul Clasic 1 face parte din Complexul Hotelier Classic, si este situate vis-à-vis de parcul Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava – str. Universitatii, nr.2. Este situat la 15 minute de aeroport si are acces imediat in oras.

Hotelul Eden se afla pe DN 17 in municipiul Campulung Moldovenesc, Suceava – calea Bucovinei, nr. 148. In comparatie cu hotelul Clasic 1, hotelul Eden este inconjurat de peisaje superbe, fiind destinat celor care cauta momente de relaxare, sejururi in natura, partide de vanatoare si pescuit sau sporturi de iarna si este ferit de poluarea si aglomeratia urbana.

Rezervarile la hotelul Clasic 1 se pot face prin telefon, on-line sau direct la receptia hotelului, la hotelul Eden pentru rezervari se procedeaza la fel ca la hotelul Clasic 1.

Hotelul Clasic 1 dispune de 24 camere duble, totalizand un numar de 48 locuri de cazare, pe cand hotelul Eden dispune de 3 apartamente si 12 camere, totalizand un numar de 48 locuri de cazare.

Hotelul Clasic 1 dispune de portar si bagajist ceea ce la hotelul Eden nu se gaseste.

In momentul sosirii clientului la hotelul Clasic 1, receptionerul il inregistreaza, ii atribuie o camera si ii da cheia de la camera, la fel procedand si receptionerul de la hotel Eden. Ambele hoteluri dispun de personal calificat in domeniu, cu cursuri de specializare de receptioner si sunt cunoscatori de doua limbi straine de circulatie internationala.

La hotelul Clasic 1, dupa inmanarea cheii, bagajistul conduce clientul in camera ducandu-i acestuia bagajele, pe cand la hotel Eden receptionerul inmaneaza cheia si ii explica unde se afla camera fara sa conduca clientul.

Hotelul Clasic 1 dispune de masini proprii care sunt utilizate pentru transfer de la/ la aeroport sau gara a clientilor, pe cand la hotel Eden acest tip de transport nu este asigurat.

Hotelul Clasic 1 ofera clientilor telefon, fax, si acces la internet prin intermediul unui internet- café, hotelul Eden oferind doar telefon international prin centrala proprie.

Ambele hoteluri dispun de un birou de informatii la care se pot lasa mesaje sau se pot lua brosuri si pliante. Pe langa acestea hotelul Clasic 1 efectueaza primirea- expedierea corespondentei prin posta rapida, posta electronica si fax.

La hotelul Clasic 1 transmiterea informatiilor din camera la receptie se realizeaza telefonic sau personal, la hotel Eden transmiterea informatiilor se face personal.

Hotelul Clasic 1 dispune de serviciul pentru pastrarea valorilor clientilor.

La hotelul Clasic 1 inainte de plecarea clientului se intocmeste nota finala de plata. Aceasta nota de plata se intocmeste la final deoarece receptionerul centralizeaza toate cheltuielile efectuate in urma serviciilor hotelului (cazare, restaurant, bar, spalatorie, calcatorie haine, internet-café). Efectuarea platii se poate face cash sau prin card.

La hotelul Eden nota de plata finala contine doar cazarea si micul dejun inclus. Toate celelalte cheltuieli cu spalatorie haine, calcatorie haine, lustragerie, restaurant, bar, se platesc separat in momentul prestarii serviciului.

La plecare hotelul Clasic 1 ofera transport cu masina proprie la aeroport sau la gara a clientului, ceea ce hotelul Eden nu ofera.

In ceea ce priveste cazarea, hotelul Clasic 1, ofera camere duble dotate cu aer conditionat, minibar, televizor cu cablu TV, grup sanitar propriu, iar la hotelul Eden ofera 3 apartamente si 12 camere cu grupuri sanitare proprii ultramoderne, reglaj individual al temepraturii, televizor color, cablu TV, minibar frigorific, iar in cadrul apartamentelor paturi matrimoniale.

Fisiere in arhiva (3):

  • pliant eden
    • pliant eden.doc
  • Analiza_comparativa.doc
  • pliant_clasic_1.doc

Alte informatii

Referat prezentat in cadrul feaa, la disciplina gestiune hoteliera