Analiza Conturilor de Economii de la ING Bank Romania

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Analiza Conturilor de Economii de la ING Bank Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

I. Configurarea generală şi prin prisma mixului de marketing a conturilor de economii de la ING Bank România 2
1. Informaţii generale ING Bank România 2
2. Caracteristici generale ale produsului bancar cont de economii 3
3. Conturile de economii ING Economii şi ING Economii pentru Copii –mixul de marketing 5
3.1.Produs 5
3.2.Distribuţie 10
3.3.Preţul 10
3.4.Strategii de promovare 11
4.Concurenţa 14
II. Cercetare de marketing 21
Bibliografie 25

Extras din document

I. Configurarea generală şi prin prisma mixului de marketing a conturilor de economii de la ING Bank România

1. Informaţii generale ING Bank România

ING Group, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume, este prezent în 64 de ţări având peste 100.000 de angajaţi.

ING Bank România, prezentă din 1994 pe piaţa bancară românească este cunoscută sub numele uzual de ING BARINGS. Continuându-şi planul de dezvoltare teritorială, ING Bank îşi extinde activitatea în oraşele Craiova şi Târgu Mureş, având deja birouri operaţionale în Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Braşov, Bacău şi Galaţi.

ING Bank a deschis o sucursală în Bucureşti în toamna anului 1994 devenind astfel prima banca internaţională care face acest lucru în ultimii 20 de ani. În cadrul expansiunii internaţionale a ING Bank, România a fost considerată o piaţă în dezvoltare cu potenţial ridicat, fiind a doua ţară ca mărime din Europa Centrală. Pătrunderea pe această piaţă a fost planificată şi stabilită cu mult timp înainte ca alţi importanţi investitori străini să fie pregătiţi pentru acest pas.

Principala preocupare a ING Bank România este să ofere clienţilor săi servicii de încredere, eficiente şi flexibile pe o piaţă imperfectă, adesea dificilă.

ING Bank România a înregistrat la finele lui 2008 rezultate financiare istorice pentru bancă, având o creştere cu 66% a profitului brut, la 106 milioane de lei, în condiţiile în care valoarea totală a activelor băncii a ajuns la 11,09 miliarde de lei, în avans cu 36% faţă de sfârşitul lui 2007.

ING Bank este pe locul 10 între băncile din România, în funcţie de active, în condiţiile în care instituţia financiară s-a concentrat pe dezvoltarea şi calitatea produselor.

În ceea ce priveşte numărul clienţilor, banca are 769.000 de clienţi pe sectorul retail şi 8.000 de clienţi IMM-uri.

2. Caracteristici generale ale produsului bancar cont de economii

Conturile de economii reprezintă una dintre cele mai bune soluţii dacă o persoană îşi propune să economisească lună de lună pentru o anumită perioadă. Acestea permit oricând depunerea unor sume suplimentare în funcţie de posibilităţile proprii de economisire. Banii se acumulează în acelaşi cont şi sunt astfel uşor de gestionat. Alternativa ar fi fost să se constituie de fiecare dată un depozit la termen, soluţie mai puţin practică, fie şi numai dacă se ţine cont de faptul că fiecare contract va avea o scadenţă diferită.

Băncile oferă mai multe tipuri de conturi de economii, de la programe standard până la oferte speciale pentru minori sau produse destinate exclusiv pensionarilor.

Un alt avantaj al conturilor de economii este că banii se pot retrage oricând din cont, fără ca acest lucru să fie penalizat. Astfel, se combină avantajele oferite de depozitele la termen cu cele ale conturilor curente. Rata dobânzii este puţin mai redusă la conturile de economii decât la depozitele clasice.

De obicei, băncile încurajează deponenţii să economisească prin practicarea unor dobânzi progresive. Cu cât soldul economisit creşte, banca remunerează banii în condiţiile unei rate mai înalte de dobandă.

Conturile de economii beneficiază totodată de opţiunea de capitalizare a dobânzii. La fiecare sfârşit de lună, banca majorează sumele existente în cont cu dobânda aferentă lunii care s-a încheiat.

Astfel de produse câştigă teren în rândul clienţilor persoane fizice. Mai multe bănci din România au lansat conturi de economii care oferă absolut toate facilităţile unui cont curent, putând fi folosite şi pentru efectuarea de plăţi şi încasări interne sau externe atât între conturile aceluiaşi client, cât şi între conturi diferite. Bineînţeles, aceste operaţiuni sunt taxate suplimentar, cu comisioanele aplicate în cazul contului curent tradiţional. Adăugând astfel de facilităţi conturilor clasice de economii, băncile transformă produsul într-unul dintre cele mai complexe de pe piaţa bancară românească.

În urmă cu trei ani, când a fost lansat de ING Bank, contul curent cu funcţie de depozit prezenta avantajul randamentului ridicat, similar celui oferit la depozitul bancar tradiţional, permiţând în acelaşi timp retrageri sau depuneri în cont fără penalizările specifice unui depozit normal. În timp, pe lângă dobânzile avantajoase şi lipsa penalizărilor, contul de economii a început să se îmbogăţească cu noi facilităţi: plata facturilor direct din cont, carduri de debit şi carduri de credit ataşate contului de economii, posibilitatea de a ataşa serviciile de internet banking sau direct debit, de multe ori la costuri uşor diminuate, şi chiar încasări şi transferuri de bani la nivel intern şi internaţional.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Conturilor de Economii de la ING Bank Romania.doc

Alte informatii

Prezentat la FEAA