Analiza Costurilor cu Carburantii intr-o Firma de Transport

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Costurilor cu Carburantii intr-o Firma de Transport.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ioan Pana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Analiza costurilor cu carburantii

Date despre firma :

Infiintata in 2005 avand sediul in STEFANESTI, soseaua nationala DN 7 vis-a-vis ANAIMEP cu numarul de ordine in Registrul Comertului H40/28830/2005 codul si codul de inregistrare fiscala RO9906589, SC TRANS4U.SRL efectueaza transport urban si interurban in conditii sigure si avantajoase pentru firme si persoane fizice.

Scopul firmei noastre este sa devina prestatorul principal de servicii complete pentru companiile client care au nevoie de servicii de transport urban si interurban de marfa. Deoarece noi punem un accent mare pe siguranta transporturilor, întretinerea echipamentelor, pregatirea personalului si a verificarilor periodice a echipamentelor si personalului, suntem mândri sa va propunem serviciile noastre profesionale de transport urban si interurban de marfa.

Dubite fiabile si eficiente, echipa profesionista, metode de lucru predefinite ne permit prestarea de servicii la costuri reduse. De asemenea cunoasterea rutelor în România si reteaua de parteneri locali disponibila ne permite sa prestam serviciile nu numai eficient, dar si la timp cu promptitudine si în siguranta.

Parcul auto este alcatuit din 10 dubite marca IVECO DAILY 35C10V care au capacitate de incarcare de 3,5 t. Autovehiculele noastre va stau la dispozitie in orice zi a saptamanii pentru ca dumneavoastra sa puteti face tranportul oricind aveti nevoie

In cele ce urmeaza, ne propunem sa analizam costurile cu carburantii.

Fundamentarea teoretico-metodologica

Necesitatea urmaririi atente a costurilor cu carburantii este impusa din mai multe considerente :

1. Detin o pondere relativ ridicata in totalul costurilor. In transportul rutier o

treime sunt costurile cu combustibilii.

2. Combustibilul este o resursa epuizabila si conform tehnologiilor moderne

poate fi inlocuita cu una regenerabila ( nepoluanta).

3. Consumul de carburant atrage dupa sine poluarea mediului

4. Consumul de carburant este dependent atat de factori obiectivi cat si

subiectivi: - starea de functionare a mijlocului de transport rutier

- calitatea infrastructurii pe care ruleaza mijlocul de transport.

5. Consumul de carburanti printer altele este dependent si de tipul retelelor de transport si chiar desimea lor care-si pun amprenta pe fluenta circulantiei si implicit consumul de combustibil

6. Asupra consumului si implicit asupra costului cu carburantii isi pune amprenata viteza medie de circulatie.

7. Costurile cu carburantii constituie un element de cost relativ constant pe unitatea de capacitate respectiv loc/persoana sau tona km.

8. Consumul de carburant este proportional si cu gradul de utilizare a capacitatii de transport. Indicator care atrage dupa sine o reducere a costului cu carburantii pe unitatea de capacitate.

In calculul si analiza costurilor cu carburantii putem utiliza mai multe modele, fiecare avand importanta sa in activitatea manageriala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor cu Carburantii intr-o Firma de Transport.doc

Alte informatii

Universitatea din Pitesti. Fundamentarea teoretico-strategica. Analiza propriu-zisa a costurilor cu carburantii.Studiu de caz.