Analiza evolutiei cursului de schimb USD-RON Ianuarie 2018-decembrie 2020

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza evolutiei cursului de schimb USD-RON Ianuarie 2018-decembrie 2020.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Analiza evoluției cursului de schimb USD/RON

Cursul de schimb reprezintă prețui unei unități monetare din moneda unei țări, exprimate în unități monetare ale altei țări.

În cadrul acestui proiect am analizat evoluția cursului de schimb USD/RON pe o perioada de 3 ani, respectiv perioada 2018-2020.

În graficele de mai jos am analizat evoluția cursului de schimb USD/RON în perioada ianuarie-decembrie 2018/2019, respectiv perioada ianuarie-noiembrie 2020.Am calculat o medie pentru fiecare luna din an cu ajutorului cursurilor zilnice, iar rezultatele le-am expus în graficele aferente anilor.

Grafic 1: Curs schimb USD/RON, an 2018

Tendința de evoluție a cursului de schimb USD/RON în perioada ianuarie-decembrie 2018 a fost una crescătoare, adică USD-ul se apreciază, iar RON-ul se depreciază, asta înseamnă că pentru 1 USD se vor plătii mai mulți RON. Cursul de schimb a crescut de la valoarea de aproximativ 3,8 USD/RON de la începutul anului, la aproximativ 4,1 USD/RON.

Grafic 2: Curs schimb USD/RON, an 2019

Tendința de evoluție a cursului de schimb USD/RON în perioada ianuarie-decembrie 2019 a fost una crescătoare, adică USD-ul se apreciază, iar RON-ul se depreciază. Însă în perioada ianuarie-mai 2019 s-a înregistrat o continua creștere, în sensul că valoarea de pornire din luna ianuarie a fost de 4,12 USD/RON, iar în luna mai a atins valoarea de 4,25 USD/RON. Luna Iunie a înregistrat o usoară depreciere a USD-ului în sensul că valoarea din luna aceasta fiind de 4,18. Începând din luna iulie ascensiunea valorii din următoarele luni înregistrează valori care ajung în luna decembrie la o valoarea situată în jurul a 4,30 USD/RON.

Tendința cursului de schimb USD/RON în această perioadă a avut numeroase fluctuații,înregistrând o valoare maximă de 4,45 USD/RON în apropierea lunii aprilie și o valoare minima de 4,09 în luna august.Până spre jumătatea anului( luna mai), tendința era de creștere a cursului USD/RON, însă după această lună a existat o tendință descrescătoare, ajungându-se ca în luna noiembrie cursul să înregistreze valoarea de 4, 11 USD/RON.

Graficul de mai jos evindențiază evoluția cursului USD/RON, pornind de la valorile zilnice ale cursului valutar analizat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza evolutiei cursului de schimb USD-RON Ianuarie 2018-decembrie 2020.docx