Analiza Factorilor care Influenteaza Profitul Obtinut Rezultat din Activitatea de Reprezentant in Cadrul Firmei Avon Cosmetics Romania SRL in Anul 2006

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Factorilor care Influenteaza Profitul Obtinut Rezultat din Activitatea de Reprezentant in Cadrul Firmei Avon Cosmetics Romania SRL in Anul 2006.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Duguleana Marius

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Economie, Finante

Extras din document

1. INTRODUCERE

În vederea realizării modelului econometric am ales firma AVON COSMETICS ROMÂNIA SRL. Obiectivele pe care le urmăresc sunt acelea de a realiza o cercetare a factorilor care au o influenţă semnificativă asupra rezultatului activităţii de reprezentant în cadrul AVON COSMETICS ROMÂNIA SRL în anul 2006.

Unul din veniturile foarte importante în economia de piaţă este profitul. În sens larg profitul poate fi privit ca fiind câştigul, beneficiul realizat, în formă bănească, de către cei ce iniţiază şi organizează o activitate economică. Profitul este un venit rezidual, el provenind din diferenţa dintre încasările obţinute şi costul producţiei.

David Ricardo a afirmat în mod clar ideea că izvorul originii profitului îl constituie o parte din munca muncitorului. Adam Smith considera profitul ca un scăzământ din produsul muncii muncitorului, un produs al muncii neplătite integral. El numeşte profit ceea ce este produs net.

Profitul fiind utilizat atât pentru consumul personal, cât şi pentru lărgirea şi modernizarea activităţii, rezultă că obţinerea de profit este benefică, generează progresul şi dezvoltarea societăţii. Profitul constituie motivaţia obiectivă a întreprinderii şi proprietăţilor firmelor. Principalele funcţii ale profitului sunt:

• funcţia de motivare a firmelor. Profitul stimulează iniţiativa economică, el determină acceptarea riscului

• funcţia de creştere. Profitul stă la baza creşterii producţiei, a dezvoltării firmelor, este sursa principală de autofinanţare

• funcţia de control, de barometru al activităţii firmelor. El indică nu numai eficienţa, ci şi pentru fiecare etapă din activitate comparaţii, conducând la raţionalitatea superioară

• funcţia socială, asigurând indirect, sau direct resursele necesare pentru activităţi social-culturale

Toţi întreprinzătorii sunt interesaţi în a obţine profit, aceasta fiind obiectivul lor. Cu cât profitul este mai mare cu atât rentabilitatea, eficienţa este mai mare. În cadrul fiecărei firme se determină volumul profitului obţinut sub forma de masa profitului.

În ianuarie 2006 am avut plăcerea să devin reprezentant Avon. Astfel datele cu care voi lucra sunt chiar datele şi rezultatele realizate de mine în anul respectiv. Aceste date sunt luate de pe site-ul www.avoncosmetics.ro. În prezent Avon este cea mai mare companie din lume de produse cosmetice în sistemul de vânzări directe şi operează în peste 142 de ţări de pe toate continentele.

Peste 3,5 milioane de reprezentanţi îşi oferă serviciile prietenoase, de calitate, direct la clienţi acasă sau la locurile lor de muncă. Produsele Avon sunt apreciate de milioane de femei din întreaga lume pentru calitatea lor constantă în timp. Avon a semnat un angajament pentru excelenţă. Tot ce poartă numele Avon reflectă cele mai înalte standarde ale valorii, siguranţei şi integrităţii. Această companie oferă o gamă complexă şi modernă de produse, create în laboratoare proprii, menite să satisfacă cele mai exigente cerinţe ale femeii moderne.

Farduri, parfumuri, produse pentru îingrijirea pielii, produse pentru îngrijirea corpului, produse pentru îngrijirea părului, produse pentru îngrijirea măinilor şi picioarelor, produse cosmetice pentru copii, toate acestea se regăsesc în oferta Avon.

2. CONSTRUIREA MODELULUI ECONOMETRIC

În cercetarea efectuată asupra activitaţii de reprezentant pe care îl voi prezenta în continuare am folosit ca şi variabile explicative (independente): numărul clienţilor serviţi (NCSt), numărul produselor vândute (NPVt), cataloage comandate (CCt), valoarea totală a produselor comandate (VPCt), produse comandate pentru uz personal (PUPt), iar ca variabilǎ de explicat (dependentǎ) : profitul net (PRt).

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Factorilor care Influenteaza Profitul Obtinut Rezultat din Activitatea de Reprezentant in Cadrul Firmei Avon Cosmetics Romania SRL in Anul 2006.doc