Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5078
Mărime: 33.39KB (arhivat)
Publicat de: Petre Balint
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1. PREZENTAREA FIRMEI
  2. CAPITOLUL 2. FACTORII MEDIULUI DE MARKETING
  3. 2.1 MICROMEDIUL DE MARKETING AL FIRMEI
  4. 2.2 MACROMEDIUL FIRMEI
  5. CAPITOLUL 3 ANALIZA STRATEGIEI DE PIATA
  6. CAPITOLUL 4 . ANALIZA S.W.O.T. PE PIATA DIN ROMANIA

Extras din referat

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA FIRMEI

Date de identificare ale firmei:

Denumirea societatii: SC Hochland Romania SRL

Adresa: Str. N. Titulescu nr. 3, Sighisoara, Jud Mures

Sediul principal: Str. N. Titulescu nr. 3, Sighisoara, Jud Mures

Anulinfiintarii: 1998in Romania

Nr. punct de lucru: 3 (Sighisoara, Sovata: a doua unitate de productie, Bucuresti: conducerea si departamentele de marketing , vanzari si logistica)

Localizarea punctelor de lucru: la nivel national: Jud Mures, Bucuresti, la nivel international: Germania

Obiectul principal de activitate: Conform actelor de constituire aintreprinderii obiectul de activitate a Sc Hochland Romania SRLil reprezinta:

- Asigurarea materiilor prime

- Fabricarea si comercializarea produselor de lactate

- Prestari servicii

- Aistenta tehnica

Scurt istoric:

Hochland Group este o companie de familie avand sediul la Heimenkirchin Allgäu, al carei renume ofera garantia unei expertize de topin domeniul branzeturilor de peste 80 de ani. De lainceput compania s-a concentrat exclusiv asupra productiei, prelucrarii și comercializarii de branzeturi. Fie ca este vorba despre crema de branza, branza proaspata, branza topita, cașcaval sau branza feliata comercializatein magazine, sau despre produse personalizate destinate industriei alimentare ori sectorului de catering, Hochland este reprezentatain toate segmentele principale din domeniul branzeturilor.

In Romania Hochland este lider pe piatain domeniul branzei topite, a cremei de branza si a cascavalului. Branza topita este fabricata pentru piata romaneasca la Sighisoara (judet Mureș) de la sfarsitul anului 1998.

Sediul central Hochland Romania de la Sighisoara

In 1999 Hochland a preluat o a doua fabrica la Sovata, la aproximativ 80 km nord-est de Sighisoara. Aici sunt fabricate specialitati specifice romanesti cum ar fi cascavalul, precum si branzeturile crude necesare procesarii ulterioarein fabrica de la Sighisoara. Managementul Hochland Romania si divizia de operatiuni si logistica sunt situatein capitala - Bucuresti.

Oferta de bunuri si/sau servicii: Hochland ofera savoare pe placul fiecaruia, prin multitudinea produselor sale: clasicele triunghiuri, feliile si blocurile de branza topita, branza topita la caserola, care se potrivesc de minune cu bucataria calda sau rece, crema de branza proaspata Almette si nuin ultimul rand feliile si blocul de Cascaval Clasic si Cascaval Afumat.

Produse comercializate pe piata sub marca Hochland sunt:

- branza cu mucegai nobil(brie,camembert,bleu)

-branza topita

-branzeturi maturate (cascaval, cascaval pane, felii de branza naturala)

-creme de branza

- telemea

- branzeturi rase

CAPITOLUL 2. FACTORII MEDIULUI DE MARKETING

Din punctul de vedere al modului si natura actiunii factorilor de mediu, majoritatea

specialistilor clasifica mediul de marketingin 2 mari categorii si anume:

(1) micromediul firmei;

(2) macromediul firmei.

2.1 MICROMEDIUL DE MARKETING AL FIRMEI

Micromediul este compus din agenti externi care se aflain anturajul imediat sau actioneazain stransa si directa legatura cu firma: clientii, furnizorii, intermediarii, firma insasi si publicul.

a) Furnizorii

Pentru a iesi pe piata cu o anumita gama de produse, intreprinderea trebuie sa preia, la intrare, o anumita combinatie de resurse necesare productiei. Fabricantul de branzeturi are nevoie de: lapte, sare, cheag si multe alte ingrediente, materiale, energie, echipamente tehnice, bani si mana de lucru. Furnizorii pot exercita anumite influente si presiuni asupraintreprinderii.in general, firmele producatoare de branzeturi se aprovizioneaza cu materii prime de la fermierii locali. Pentru resursele de baza, se negociaza contracte pe termen lung cu un numar mai mare de furnizori pentru a avea un mai bun control al ptreturilor, al calitatii, al termenilor de livrare, al conditilor de creditare, de plata ca si pentru a garanta cursivitatea aprovizionarii.

Povestea Cașcavalului Hochlandincepein circa 230 de ferme de vaci din zona Tarnavelor. Laptele proaspat colectat de la aceste ferme se transforma la Sovatain Cascavalul Hochland, cu un gust bun, laptos și consistenta fina, cremoasa, dupa o reteta autentica, ce foloseste numai ingrediente naturale.Aceasta reteta este folositainca din 1975,in fabrica de la Sovata, unde lucreaza acumin jur de 150 de oameni. Odata cu preluarea de catre Hochland,in 1999, expertizei locale i s-a adaugat rigoarea germana, care aduce cu sine garantia unui produs superior din punct de vedere al calitatii și sigurantei alimentare.

in cei 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, Hochland Romania a dezvoltat o colaborare fructuoasa cu furnizorii de lapte materie prima si a oferit acestora sprijinin eforturile lor de adaptare la rigorile pietei comunitare, prin efectuarea de investitiiin procesul de colectare, transport si depozitare a laptelui materie prima, prin analize calitative periodice si printr-un dialog deschis cu producatorii asupra cerintelor Uniunii Europene si modalitatilor de atingere a acestora. Lainceput, Hochland Romania achizitiona laptele de la marii furnizori, fara a fiinsa satisfacuta de raportul pret-calitate, astfel Hochland Romania s-aindreptat spre laptele pe care nu-l vroia nimeni,infiintand 110 centre de colectare a laptelui, situatein specialin mediul rural.

- Prestatorii de servicii

Whiteland Import Export este o companie romano-australiana cu raspundere limitata, principalele sale activitati fiind importul, distributia, vanzarea, merchandisingul si marketingul pentru Hochland si Meggle, Campina si brandul propriu Don Gustosso.

- Furnizorii fortei de munca

Cei mai buni furnizori ai fortei de munca sunt site-urile specializatein gasirea locurilor de munca, pe care Hochlandisi posteaza posturile libere, facultatile si site-ul oficial al Hochland Romania

b) Clientii:

Cheia micromediului de marketing este clientela. Aceasta poate fi formata din clienti, care consuma branzeturile si utilizatori care folosescinsusirile acestora pentru a realiza alte produse (produse de patiserie). Clientii pot fi plasatiin unul sau mai multe tipuri de piete:

- Piata bunurilor de consum - punctele de vanzare de unde persoane fiziceisi achizitioneaza branzeturile pentru consum (hipermarketuri, supermarketuri);

- Piata industriala - companii care achizitioneaza branzeturi ce vor fi utilizate ca ingredientein obtinerea altor produse (produse de patiserie);

- Piata de distributie – este mediulin care actioneaza distribuitorii si agentii comerciali (care achizitioneaza branzeturilein cantitati mari pentru distributia lor ulterioara);

- Piata bunurilor publice sau piata guvernamentala pe care actioneaza statul, scolile publicein care a fost implementat programul ”cornul si laptele”, brinza topita fiind si ea uninlocuitor al lapteluiin acest program.

Fiecare gama de produse Hochland se adreseaza unui segment diferit de piata, firma urmarind acoperirea a cat mai multe segmente de piata fara sa existe suprapunere de branduri.in randul clientilor se numara si firmele de comert prin care Hochlandisi asigura vanzarea produselor: hypermarket-uri(Carrefour, Cora, Real), magazine cash&carry(Selgros, Metro), supermarket-uri(Billa, GMarket), si magazine de tip discount(PennyMarket, Kaufland, Plus).

C ) Intreprinderea

Maniera in care aceasta firma isi organizeaza serviciile si isi desfasoara activitatea de marketing poate fi hotari relatiile sale cu mediul de afaceri inconjurator.In cadrul directiei de marketing, vor actiona analisti si cercetatori de piata, sefi de produs, merchadiseri, agenti de publicitate etc. care isi asuma sarcina asigurarii comunicarilor dintre mediul intern al firmei si mediul extern.

Incepand din 1999, Hochland este o companie publica cu raspundere limitata. Aceasta restructurare reprezinta un pas firesc In eforturile de transformare a grupului Hochland Intr-o forta internationala, ceea ce necesita o mai mare flexibilitate, In special In privinta legislatiei societare. Aceasta orientare ajuta la asigurarea unui viitor pe termen lung, al companiei si al locurilor de munca.

Preview document

Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 1
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 2
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 3
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 4
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 5
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 6
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 7
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 8
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 9
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 10
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 11
Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland România - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Factorilor Marketingului Pentru Hochland Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Analiza Activității de Marketing a Societății Comerciale Hochland România

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA FIRMEI Date de identificare ale firmei: Denumirea societăţii: SC Hochland România SRL Adresa: Str. N. Titulescu nr. 3,...

Analiza pieței și a potențialului intern al SC Albalact SA

CAP. 1 - Baza de informatii 1.1. Prezentarea societatii Albalact este al doilea mare jucator din piata locala a produselor lactate. Compania are...

Ai nevoie de altceva?