Analiza Financiara a Firmei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Financiara a Firmei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Doinita Ariton

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1. Prezentarea societatii

Societatea comerciala SC MIVADOR SRL a fost infiintata in anul 2001 si are sediul in str. Bradului, nr. 11, localitatea Tecuci, judetul Galati, cu numarul de inregistrare in Registrul Comertului J17/330/2001.

Activitatea preponderenta este determinata de clasa activitatilor de servicii anexe agriculturii (arhitectura peisagistica). Aceasta clasa include:

- activitati agricole pe baza de tarif sau contract : tratarea culturilor impotriva buruienilor (cu ierbicide), stropirea culturilor contra bolilor si daunatorilor (cu fungicide sau insecticide), curatarea crengilor pomilor fructiferi si taierea viilor, recoltarea si pregatirea recoltelor pentru pietele primare (sortarea, uscarea,dezinfectarea, acoperirea cu ceara, lustruirea, impachetarea, decorticarea, topirea firelor textile, congelarea sau ambalarea produselor in vrac, inclusiv ambalarea in vid);

- operarea sistemelor de irigatii;

- gradinaritul peisagistic (arhitectura peisagera) pentru construirea, intretinerea si reproiectarea peisajelor, ca parcuri si gradini pentru: case particulare si publice, cladiri publice si semi-publice (scoli, spitale, cladiri administrative, cladiri ale bisericilor etc.), terenuri municipale (parcuri, zone verzi, cimitire etc.), spatiile verzi de pe autostrazi, cladiri industriale si comerciale;

- activitati de creare a peisajelor pentru protejarea mediului si a naturii, precum si de intretinere a peisajului (renaturalizare, recultivare, ameliorarea terenului);

- inchirierea masinilor agricole, cu operatori si echipaje de lucratori specializati.

Aceasta clasa exclude:

- defrisarea copacilor pentru a reda terenul productiei agricole;

- curatarea terenului (de pietre, gunoaie etc.) pentru a-l reda productiei agricole;

- activitati de marketing ale comerciantilor cu comision si ale asociatiilor cooperatiste;

- planificarea si proiectarea gradinilor si instalatiilor sportive;

- organizarea de expozitii si târguri agricole.

Evolutia cifrei de afaceri si a profitului

2. Analiza rentabilitatii

Abordari conceptuale privind rentabilitatea întreprinderii

Functia scop a oricarei societati comerciale este de a maximiza averea actionarilor. Realizarea acestui obiectiv este posibila numai prin desfasurarea unei activitati rentabile, profitul net obtinut putând servi pentru remunerarea imediata a actionarilor, prin dividende, sau pentru remunerarea la termen prin cresterea valorii firmei ca urmare a alocarii acestuia pentru autofinantare.

Rentabilitatea poate fi definita ca fiind capacitatea unei întreprinderi de a obtine profit prin utilizarea factorilor de productie si a capitalurilor, indiferent de provenienta acestora.

Rentabilitatea este una din formele cele mai sintetice de exprimare a eficientei întregii activitati economico-financiare a întreprinderii, respectiv a tuturor mijloacelor de productie utilizate si a fortei de munca, din toate stadiile circuitului economic: aprovizionare, productie si vânzare.

Eficienta economica este o categorie economica mai cuprinzatoare decât rentabilitatea. În acest sens mentionam si urmatoarea afirmatie eficienta economica reprezinta cea mai generala categorie care caracterizeaza rezultatele ce decurg din diferite variante preconizate pentru utilizarea (consum productiv, consum individual, vânzare) sau economisirea unor resurse (umane, materiale sau financiare) intrate sau neintrate în circuitul economic .

Pentru exprimarea rentabilitatii se utilizeaza doua categorii de indicatori: profitul si ratele de rentabilitate. Marimea absoluta a rentabilitatii este reflectata de profit, iar gradul în care capitalul sau utilizarea resurselor întreprinderii aduc profit este reflectat de rata rentabilitatii (indicator al marimii relative a rentabilitatii).

2.1. Analiza soldurilor intermediare ale gestiunii (S.I.G.)

Contul de profit si pierdere serveste analizei statice sau dinamice a performantelor inregistrate de catre societate. Analiza dinamica urmareste variatia de la un exercitiu la altul a performantelor economico-financiare, iar cea statica le surprinde la un moment dat.

In vederea analizei, datele contului de profit si pierdere vor fi regrupate pentru a se putea aprecia eficienta societatii in utilizarea resurselor sale, tinând cont de activitatile si obiectivele sale strategice.

Structura contului de profit si pierdere pe cele trei tipuri de activitati permite degajarea unor solduri de acumulari banesti potentiale, destinate sa indeplineasca o anumita functie a factorilor de productie si de finantare a activitatii viitoare, denumite solduri intermediare de gestiune.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Financiara a Firmei.doc