Analiza Firmei SC Prod Ardealul SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Firmei SC Prod Ardealul SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

.C. Prod. Ardealul SRL a fost infiintata in 1994, avand ca domeniu de activitate procesarea carnii.Societatea Ardealul, cu sediul in Covasna, str. Targului nr. 6, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J14/1303/1994 si porneste cu un capital social de 100.000 lei care se majoreaza treptat( 2.000.000 in 1998; 8.000.000.000 in 1999) ajungand la 15.000.000.000 lei in anul 2001.Societatea isi incepe activitatea de productie a conservelor in anul 1996, avand sase angajati si o productie de 300 kg/zi pate de ficat de porc. Prin reinvestirea profitului in noi capacitati de productie, societatea a avut o dezvoltare rapida, in prezent producand 50 t/zi pate de ficat.

In perioada 1997-2002, societatea Ardealul detine locul 1 in industria alimentara a judetului Covasna.In 2004 S.C. Prod. Ardealul SRL este producatorul nr. 1 de pate de ficat, conserve de carne de porc si vita si conserve mixte, fiind si lider de piata in comercializarea acestor produse, avand o buna acoperire nationala.

Aceste rezultate sunt recunoscute de numeroase institutii de profil, dovada fiind numeroasele premii si distinctii pe care le-a primit societatea de-a lungul anilor:

-1997-2002 Premiul de excelenta – pentru cea mai importanta companie a judetului Covasna in domeniul industriei alimentare;

-2002 Marca de aur – pentru calitatea deosebita a produselor;

-2002 Diploma – Locul 2 pe domeniu la nivel national “Productia, prelucrarea si conservarea carnii”;

-2002 Diploma – Locul 4 in judet si locul 79 pe tara “Intreprinderi mijlocii”.

In prezent, SC Ardealul SRL se compune din urmatoarele departamente ce indeplinesc mai multe sarcini:

- Departamentul Productie: realizeaza toate actiunile privind planificarea, lansarea si urmarirea productiei(analiza costurilor, transferul de date, miscarile de produse si materiale, productia neterminata, rapoartele necesare);

-Departamentul Vanzari: realizeaza target-ul de vanzari; realizeaza operatiunile de aprovizionare a clientilor, de facturare a comenzilor, coordoneaza actiunile de vanzare;

-Departamentul Aprovizionare: cereri de achizitie, comenzi catre furnizori, receptii, autorizari de achizitii, plati, stocuri, magazii, materii prime, alocari de costuri, rapoarte;

-Departamentul Marketing: intocmeste planul de marketing al firmei; programeaza activitati promotionale, coordoneaza desfasurarea lor si evalueaza campaniile promotionale;

-Departamentul Resurse Umane: se ocupa cu angajarea personalului, trainingul acestora, diverse programe ce urmaresc motivarea angajatilor; evidenta cartilor de munca, actualizarea acestora, stabilirea salariilor;

-Departamentul Financiar-Contabil: plan de conturi, registru tranzactii, valuta si inchideri de an financiar, pierderi datorate schimbului valutar, mijloace fixe, plati bancare, plati in numerar, bugete, salarii, statistici si raportari . Contabilitatea financiara este organizata pe baza normelor unitare privind organizarea si conducerea acesteia, avand ca obiectiv principal furnizarea informatiilor utile atat pentru necesitati proprii, cat si in relatiile acesteia cu clientii, furnizorii, banca si organele fiscale. Acest departament este condus de un contabil sef care poarta intreaga raspundere pentru intocmirea documentelor justificative privind operatiunile patrimoniale, organizarea si tinerea acestora, corectari la zi ale contabilitatii.

-Departamentul tehnic: angajatii acestui departament trebuie sa asigure buna functionare a utilajelor din intreprindere, sa faca reparatiile necesare pentru a asigura continuitatea procesului de productie.

1.Diagnosticul potentialului tehnico – productiv:

Materia prima pentru obtinerea pateurilor o constituie ficatul de porc, carnea de porc, grasimea animala si grasimea vegetala, soriciul, iar ca ingrediente se adauga ceapa, sare, zahar, amidon de porumb, faina de grau si diferite condimente. Pregatirea compozitiei se face in cuter, respectandu-se o anumita succesiune a introducerii componentelor retetei si anume: mai intai se introduce ficatul de porc tocat la volf prin sita de 2 mm, apoi amestecul de sare care se compune din 98, 5 % sare, 0,6 % azotit de sodiu, 0,4 % zahar, 0,3 % maltoza, 0,2 % glucoza. Apoi se introduce slanina, prelcrata initial astfel: slanina cruda se taie in bucati mici care se incalzesc pana capata un aspect sticlos, apoi se toaca prin sita de 2 mm si in stare fierbinte impreuna cu grasimea animala care se separa la topire se adauga in cuter in proportie de 46,5 %. Se mai adauga scortisoara, ghimber, nucsoara, germeni de grau, amidon de porumb.

Pentru obtinerea unui produs de calitate este necesar sa se incalzeasca slanina pana la starea sticloasa pentru a se realiza coagularea proteinelor si astfel pentru a se impiedica grisarea pateului in timpul sterilizarii.

Cu toate ca grasimea este in cantitate mare, datorita unei bune emulsionari si legari stabile a proteinelor, grasimea nu se separa dupa sterilizare. Produsul obtinut in urma acestui proces de fabricatie are consistenta alifioasa si gust placut. Pentru a evita separarea grasimii trebuie ca emulsia ce se realizeaza sa reziste la o temperatura de sterilizare de 105C. In cazul in care este depasita aceasta temperatura trebuie sa se scada cantitatea de grasime. Dupa sterilizare, racirea cutiilor trebuie sa se faca treptat, deoarece toata grasimea topita in stare fierbinte este atrasa catre marginea cutiei si la o racire brusca se produce separarea grasimii.

Utilajele folosite in realizarea pateului de ficat Ardealul, inglobeaza tehnologie de ultima generatie, gradul lor de uzura fiind unul scazut. Folosirea unor utilaje moderne reprezinta un atuu pentru o calitate garantata si siguranta alimentara certificate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Firmei SC Prod Ardealul SRL.docx