Analiza Fundamentala - SC Aerostar Bacau SA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Fundamentala - SC Aerostar Bacau SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

S.C. “AEROSTAR” S.A. BACAU

Detalii despre societate

Denumire societate AEROSTAR S.A

Cod fiscal / CUI 950531

Cod Registrul Comertului J04/1137/199

Adresa BACAU, jud. BACAU, Str. Condorilor, nr.9

Localitate BACAU

Judet BACAU

Tara ro

Pagina internet www.aerostar.ro

Telefon 0234-575070, 0234-584166

Fax 0234-572259;0234-572023

Domeniu de activitate Repararea si întretinerea aeronavelor si navelor spatiale

Cod CAEN (Rev.2) 3316

PREZENTAREA SOCIETATII

S.C. “AEROSTAR” S.A. Bacau a luat fiinta in baza Legii nr.15/1990 privind organizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale si HG nr.242/1991 privind infiintarea de societati comerciale in domeniul industriei de aviatie.

S.C. “AEROSTAR” S.A. Bacau functioneaza in cadrul Industriei Aeronautice Romane, sub ramura Industriei Constructiei de Masini din Ministerul Industriei si Comertului.

Infiintata in 1953, cu denumirea de U.R.A. a avut ca principal obiect de activitate repararea avioanelor din dotarea Aviatiei Militare Romane. Evolutia societatii a fost marcata de faze succesive de dezvoltare, caracterizate de doua trasaturi principale : dezvoltarea activitatilor specifice industriei de aviatie si de aparare ; fabricatia de trenuri de aterizare si agregate hidropneumatice ; constructia de avioane usoare de scoala si antrenament ; productia de motoare, reductoare si echipamente electronice pentru aviatie ; productia de sisteme defensive terestre, pe de o parte, si diversificarea obiectului de activitate prin cresterea ofertei pentru piata civila : butelii, gaze petroliere lichefiate, piese auto, pe de alta parte.

Societatea este structurata in trei divizii de productie : Divizia Sisteme, Divizia Comerciala si Divizia Tehnologica, si o divizie ce stabileste politica genrala si care asigura conducerea principalelor functiuni ale intreprinderii, numita Divizia Strategica.

In conformitate cu statutul societatii si legislatia aplicabila, Adunarea Generala a Actionarilor este organul suprem de conducere a activitatii acestei societati, fiind constituita din reprezentantii Fondului Proprietatii de Stat care detine majoritatea actiunilor 69,99%, S.I.F. Moldova care detine 11,23% din actiuni si alte persoane juridice si fizice ce detin 18,78% din actiuni.

Scopul si obiectul de activitate al societatii

Scopul societatii este producerea si comercializarea de avioane de scoala si de antrenament tip IAK 25, motoare de avioane cu piston, reductoare pentru elicoptere, produse electronice pentru aviatie, trenuri de aterizare, agregate hidropneumatice, produse speciale pentru Ministerul Apararii Nationale, promovarea si punerea in aplicare a initiativelor de interes national in domenii conexe si realizarea de beneficii.

Obiectul de activitate al societatii consta din :

- reparatii tehnice militare de aviatie de pe intreg teritoriul Romaniei ;

- fabricatia de avioane militare de scoala si antrenament ;

- fabricatia si repararea motoarelor pentru avioane usoare si a reductoarelor pentru elicoptere ;

- fabricatia trenurilor de aterizare si a agregatelor hidropneumatice ;

- fabricatia produselor tehnice si speciale pentru M.Ap.N. ;

- cercetarea si colaborarea de proiecte si documentatii necesare pentru noi tipuri de tehnica din domeniul de fabricatie ;

- administrarea fondurilor proprii si a celor alocate din bugetul statului pentru realizarea obiectivului propriu de activitate ;

- executarea de diferite lucrari de fabricatie si reparatii, produse militare sau din economie scopul folosirii depline a capacitatilor sale de productie ;

- desfasurarea activitatilor cu caracter social in favoarea salariatilor ;

- comercializarea produselor societatii ;

- transport intern de marfuri etc.

Misiune, obiective, strategii

Datorita contextului legislative cat si a conditiilor economice locale este asigurat cadrul optim pentru ca o afacere ca AEROSTAR sa devina atractiva pentr orice investitor. Activitatea de productie se desfasoara in conformitate cu un sistem de asigurare a calitatii , aliniat la cerintele ISO 9000.

Flexibilitatea firmei, precum si capacitatea ei de reactie la schimbarile mediului au cndus la realizarea unei pozitii pe piata, care o situeaza in fruntea societatilor din domeniul aviatiei si nu numai.

Intr-o perioada de criza mondiala a industriei aeronautice, Aerostar a reusit nu numai sa supravietuiasca dar sa se si redreseze, consolidandu-si pozitia pe piata interna si castigand piete noi. Acest lucru s-a petrecut in conditiile in care economia romaneasca s-a aflat intr-o profunda criza de system, care a afectat inevitabil toate componentele procesului economic. Piata interna a societatii a fost afectata de blocajul financiar si de puternicul decline al economiei romanesti.

Principalul program de derulare in Aerostar este programul de modernizare al avioanelor MIG-21 din dotarea armatei romane, realizat in colaborare cu firma israeliana Elbit Systems Ltd. Acest program a permis realizarea unui salt tehnologic important, extinderea gamei de servicii ce urmeaza a fi oferite pietei externe, prin realizarea prototipului modernizat MIG-21 bis.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Fundamentala - SC Aerostar Bacau SA.doc