Analiza Influentei Diferitelor Tipuri de Cheltuieli asupra Incasarilor la Hotelul Belvedere din Poiana Brasov

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Influentei Diferitelor Tipuri de Cheltuieli asupra Incasarilor la Hotelul Belvedere din Poiana Brasov.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Introducere

Integrat în sfera terţiarului, datorită gamei largi şi eterogene a serviciilor ce intră în conţinutul activităţii sale, turismul este considerat sectorul economic cel mai profitabil şi cu cea mai rapidă dezvoltare la începutul mileniului III.

Marketingul turistic vizează adaptarea permanentă a politicii întreprinderii de turism în urma analizării nevoilor şi dorinţelor consumatorilor turistici ţinta în scopul satisfacerii acestora şi realizării unei activităţi economice rentabile. Cercetarea pieţei constituie o premisă a organizării şi conducerii a întregii activităţi economice. Ea se înscrie în contextul preocupărilor actuale de perfecţionare a sistemului de planificare şi de adaptare a activităţii firmei la nevoile pieţei.

Între elementele care determină dimensiunile pieţei - nu numai aria acesteia, dar şi

numărul de consumatori, preferinţele pentru o reţea comercială, imaginea firmei, printre acestea se numără şi frecvenţa solicitării unui produs; este vorba de fidelitatea clienţilor unei firme şi a produselor sau serviciilor sale.

Anterior firmele operau în condiţiile unei concurenţe şi clientele stabile, cunoscute. În prezent ele activează într-un mediu în care au avut loc schimbări rapide ale concurenţei, progrese tehnologice, apariţia de noi legi şi politici comerciale şi o scădere continuă a fidelităţii clientelei.

Astfel, calitatea ridicată este în multe domenii, un element important în fidelizarea clientelei, cunoscută fiind sensibilitatea foarte pronunţată a majorităţii consumatorilor faţă de calitate. Aderarea la UE, trecerea la euro, armonizarea legilor cu cele europene, securitatea politică, corelate cu saturaţia redusă a pieţei prin prisma evoluţiilor pozitive aşteptate, determină o rentabilitate sporită investiţiilor hoteliere, mai ales pe termen mediu şi lung, spun consultanţii firmei britanice HVS International.

“ Istoria ţării cuplată cu un nivel atractiv al preţurilor şi o relativă securitate vor duce la o cerere sporită pe segmentul de petrecere a timpului liber de aici” reprezintă un studiu al firmei menţionate şi care a fost dat publicităţii în aprilie. Începutul l-au dat mai multe lanţuri hoteliere internaţionale, a căror prezenţă în România garantează orice investiţii viitoare, chiar şi mai mici.

Ceea ce va determina o cerere sporită de locuri de cazare este tendinţa de creştere a numărului vizitatorilor îm următorii ani. Potrivit HVS International, capacitatea hotelurilor de trei, patru şi cinci stele este relativ scăzută; acum acestea oferă 1.400, 1.000 şi respectiv 1.500 de camere. Rata de ocupare pe aceste segmente a fost cuprinsă între 65 şi 70%, comparabilă cu situaţia înregistrată la nivel european.

Dacă administrarea proprie este aleasă de către cei care vor să păstreze individualitatea unităţilor hoteliere, externalizarea managementului este recomandată celor care vor ca afacerea lor să fie caracterizată prin maximum de performanţă. Franciza asigură operarea hotelului sub un brand internaţional al cărui succes a fost confirmat în întreaga lume. Important este şi conceptul hotelului, dotarea acestuia în conformitate cu standardele internaţionale din industria ospitalităţii.

Amplasat într-un cadru natural privilegiat, înconjurat de priveliştea unică a Munţilor Bucegi, Postăvarul şi Piatra Mare, hotel Belvedere este gazda ospitalieră în orice anotimp. Construit în anul 1974, hotelul a fost dat în folosinţă sub denumire de Hotel Cioplea şi a creat o tradiţie în turismul montan de pe Valea Prahovei.

După ani şi ani, păstrând aceleaşi standarde cunoscute, hotelul a renăscut în 2003 cu o nouă înfăţişare, cu acelaşi renume şi un nou nume: Belvedere.

Având în vedere aceste aspecte prezentate mai sus, principalele variabile luate în considerare în modelul prezentat sunt:

- cheltuieli publicitare

- cheltuieli salariale

- numărul de turişti

- cheltuieli de aprovizionare

- valoarea investiţiilor

- valoarea încasărilor

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Influentei Diferitelor Tipuri de Cheltuieli asupra Incasarilor la Hotelul Belvedere din Poiana Brasov.doc