Analiza Pietei

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Analiza Pietei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Macinic Iulia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Economie

Extras din document

Procesul de restructurare economica, la nivel global, forteaza astazi, economiile nationale si comunitatiile locale la adaptare, pentru a-si mentine si creste competitivitatea economico-sociala prin schimbari, atat in structura mediului rural cat si in modalitatile de utilizare si valorificarea acestuia.

Aceste schimbari, impreuna cu ultimile noutati in materie de modalitati de petrecere a timpului liber constituie suportul de baza al dezvoltarii turismului in zone rurale, intr-un ritm sustinut ascendent. Nu trebuie uitat un alt factor important si anume progresul tehnic in echipamentele turistice. Acestea au crescut mobilitatea si independenta turistilor fata de marile centre urbane.

Transformarea unor zone rurale in destinatii turistice se face progresiv fie la initiativa unor grupuri de intreprinzatori care dezvolta mici afaceri turistice cu scopul de a atrage turisti, fie ca rezultat al descoperiri zonelor de catre vizitatori generand astfel cererea pentru activitati turistice la care comunitatea locala reactioneaza.

Principalul motiv pentru care vizitatorii aleg destinatii turistice rurale il reprezinta faptul ca doresc sa se bucure de calitatea peisajului rural natural, dar si antropic. Mentinerea calitatii mediului reprezinta o conditie esentiala pentru ca zona respectiva sa fie atractiva.

Societatea comerciala „GABI & LEONTIN” SRL este o societate care presteaza servicii in cadrul agroturismului. Activitatea ei se va axa pe cazarea turistilor in doua pensiuni agroturistice de 2 si 3 margarete cu o capacitate de 20 de camere/pensiune, functionind in locuinte private, care asigura o parte din alimentatia turistilor cu produse din gospodaria proprie. Una din pensiuni este situata in Predeal iar cealalta pe litoralul Marii Negre, in Costinesti. Camerele sunt dotate diferit, clientul poate opta pentru mai multe accesorii in camera. Pretul va fi mai mic sau egal cu cel de pe piata, insa calitatea serviciilor oferite de noi va fii net superioara fata de cea a altor pensiuni.

Conform rezultatelor cercetarilor, piata pe care vor activa cele doua pensiuni este in crestere. Cei care vor fi cazati vor fi in mare parte turisti straini.

Piata aleasa de societate este o piata in crestere in tara noastra. Firma este unica firma care presteaza asemenea servicii in raza municipiului Prahova si Constanta.

In viitorul apropiat, daca veniturile din serviciile prestate vor spori, se asteapta extinderea unor noi filiale in alte zone ale tarii precum Moldova datorita numeroaselor pelerinaje la manastirile din zona.

Pentru pastrarea si largirea pozitiei pe piata societatea va adopta o strategie indreptata spre:

-ridicarea calitatii serviciilor;

-ridicarea nivelului de deservire a clientului;

-stabilirea unui pret convenabil pentru toate clasele sociale;

Pentru a determina pe turisti sa comande meniurile traditionale, conducerea va pune accentul in primul rand, pe calitatea produselor naturale, pretul convenabil, amabilitatea la indeplinirea comenzii.

Tariful este de 10 euro/pers/zi in cadrul pensiuni de 2 margarete, iar in cazul pensiuni de 3 margarete este de 12 euro/pers/zi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Pietei.doc