Analiza Potentialului de Competitie al Firmei pe Piata Internationala - SC Kober SRL

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Analiza Potentialului de Competitie al Firmei pe Piata Internationala - SC Kober SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: prof. Popa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1.KOBER.Generalitati.
2.KOBER. Putere culorii.
3.KOBER s-a orientat catre nevoile clientului
4.KOBER a investit pana acum 20 milioane Euro
5.KOBER se mindreste cu o echipa de profesionisti
6.Imaginea KOBER, amprenta D'Arcy
7.KOBER are dovada calitatii
8.Kober vrea sa vanda centrale Motan de 10,5 mil. euro
Biliografie

Extras din document

1.KOBER.Generalitati.

Aflatã din 1991 pe piata româneasca, Firma KÖBER este, dupa 1989 primul mare producator cu capital integral privat din domeniul produselor peliculogene (chituri, grunduri, vopsele, emailuri, lacuri, diluanti) si rãsinilor sintetice, cu cea mai dinamicã dezvoltare în segmentul produselor decorative, pe care detine o cotã importantã.

Firma dispune de o modernã si eficienta bazã de productie, de un depozit de produse finite cu o suprafatã de 2300 mp, care se ridicã la standarde occidentale, de un compartiment propriu de cercetare-dezvoltare si de sedii moderne pentru birouri. Principalele domenii de activitate care fac obiectul produselor obtinute si comercializate de aceasta firmã s-au dezvoltat în jurul mãrcii KÖBER. În acest sens, înca de la începutul activitãtii, strategia societatii a fost aceea de a promova pe piatã produse de cea mai bunã calitate, încorporând o tehnologie modernã, un sistem de asigurare a calitãtii agrementat de organisme internationale si o bogatã experienta profesionalã.

Pentru realizarea acestui obiectiv, firma KÖBER a dezvoltat un parteneriat de duratã cu furnizori externi, având ca atu principal performanta produselor, a asigurat un nivel ridicat de instruire personalului angajat si, nu în ultimul rând, a urmarit alegerea acelor canale de distributie care sa mentina prestigiul mãrcii si sã ofere consumatorului final mai mult decât un produs - o imagine a calitatii.

Datoritã volumului mare de vânzari si relatiilor create cu furnizorii si intermediarii, KÖBER oferã utilizatorului final preturi competitive, pe care poate sã le mentina farã sã afecteze calitatea produselor si serviciilor oferite. Toate acestea au fãcut ca marca KÖBER sã devinã o carte de vizitã pentru produsele si serviciile oferite pietei românesti si externe din profilul sãu de activitate.

Înfiintat în 1991 de Aurel Kober, grupul KPBER are sediul în Piatra Neamt. S-a pornit cu productia de vopsele si grunduri alchidice, utilizând rasini de la alti producatori. În 1993 a fost înfiintata o companie destinata producerii de rasini alchidice necesare atât firmei KOBER cât si altor beneficiari. În 1994 a fost înfiintat compartimentul de cercetare-dezvoltare, constituind o premisa majora pentru dezvoltarea ulterioara a firmei.

În 1995 s-a demarat prima investitie de mari dimensiuni pentru extinderea si modernizarea firmei, s-a dezvoltat o retea proprie de distributie formata în prima faza din societati mici care s-au dezvoltat o data cu firma KPBER în anii ce au urmat. În 1996 s-a finalizat prima etapa de modernizare si au început investitiile în protectia mediului, iar în 1998 s-au dus la capat primele investitii în aceasta directie: construirea unui incinerator de deseuri solide si ape chimice reziduale, model unic în România, bazin de colectare-decantare a apelor pluviale, statie locala de preepurare a apelor industriale si menajere. Valoarea investitiilor totale în protectia mediului este la ora actuala de aproximativ 1 milion de Euro.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Potentialului de Competitie al Firmei pe Piata Internationala - SC Kober SRL.doc

Alte informatii

Kober SRL- Studiu de Caz, FEAA