Analiza Pozitiei Financiare a unei Firme

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Pozitiei Financiare a unei Firme.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1. Prezentarea societăţii comerciale

1.1. Cadrul general de desfăşurare a activităţii

Societatea comercială X a fost înfiinţată în anul 1993 pentru sprijinirea crescătorilor de animale proflt-orientaţi. în anul 1997 a avut cea mai mare producţie de furaje concentrate, neexistând la vremea respectivă concurenţă autohtonă semnificativă, iar preţul furajelor importate era foarte ridicată. In anul 2000 părţile sociale au fost cesionate către o altă firmă, astfel proprietarul societăţii a devenit firma Z.

Societatea, până la 31 decembrie 2005, a fost încadrată în categoria micro-întreprinderilor neplătitoare de TVA. Din anul 2006, prin opţiune, s-a încadrat la întreprinderi mici şi mijlocii, devenind plătitor de impozit pe profit.

Societatea nu a avut niciodată credite bancare de nici un fel, doar ajutoare financiare de la societatea Z şi de la persoane fizice, pentru care nu s-au calculat şi plătit dobânzi.

1.2. Obiectul de activitate

Societatea comercială X are ca activitate principală, conform codului CAEN-1571, „Fabricarea produselor pentru hrana animalelor de fermă". Pe lângă activitatea principală, societatea s-a ocupat şi cu vânzarea accesoriilor pentru creşterea animalelor, cum ar fi: adăpătoare pentru pui, harnaşamente pentru cai etc.

1.3. Structura tehnico-productivă

Producţia de furaje concentrate se desfăşoară într-un mic atelier, care este dotat cu utilaje pentru producerea furajelor:

• mori cu ciocănele

• amestecător de furaje

• aparate de sudat folie de polietilenă

• cântare

Pentru aprovizionare şi desfacere societatea dispune de o autoutilitară.

În cadrul atelierului, la ora actuală, lucrează 2 muncitori permaneţi, care efectuează toate lucrările obţinerii produselor finite, începând de la aprovizionarea cu materii prime, până la ambalarea şi distribuirea furajelor concentrate.

1.4. Organizarea managementului întreprinderii

Fiind o societate mică şi cu o activitate specifică, managementul societăţii este asigurat de administratorul societăţii, care este de profesie medic veterinar şi totodată este şi preşedintele consiliului de administraţie al firmei Z.

Pe lângă administratorul propriu-zis, o parte însemnată din supravegherea procesului de fabricaţie, precum şi calcularea valorii energetice a proteinelor şi microelementelor din furajele concentrate produse pentru fiecare specie de animale, este efectuată de directorul executiv al societăţii Z.

1.5. Piaţa de aprovizionare

Cea mai mare parte a materiilor prime sunt produse reziduale ale fabricilor de uleiuri comestibile, respectiv şrot de soia şi floarea soarelui, care sunt achiziţionate de la SC Expur SA - Urziceni , SC Ulvas SA - Vaslui, SC Harmopan SA, SC An Feed SRL. Celelalte produse care intră în componenţa produselor finite, cum sunt: carbonatul de calciu, faina de peşte, sarea, zahărul, fosfatul monocalcic, laptele praf, premixurile vitamino-minerale, sunt aprovizionate de la SC Calmetix SA - Borsec, SC LNB România FEED SRL - Sibiu, SC Deavet SRL etc.

Aceste furaje sunt ambalate în pungi de polietilenă imprimate cu componenţa furajelor şi modul de amestecare pentru fiecare categorie de animale în parte, precum şi producătorul, respectiv distribuitorul acestora. Pungile sunt fabricate de SC Salastar SRL.

1.6. Piaţa de desfacere

1.6.1. Piaţa internă şi în special de distribuţie

In primul rând este destinat crescătorilor de animale particulari (în curţi), care vor să reducă durata creşterii animalelor prin adăugarea acestor furaje concentrate în hrana lor, iar în al doilea rând crescătorilor din microferme de pui broiler, găini ouătoare, porci şi viţei. Din

aceste considerente o parte considerabilă a forajelor concentrate este vândută farmaciilor veterinare şi magazinelor de furaje, precum: SC Croma Impex SRL - Cluj-Napoca, SC Biovet Impex SRL - Bucureşti, SC Gavrivet Impex SRL - Huedin, SC Vetex Corn SRL - Tg.Mureş, SC Progliss SRL - Bacău, SC Felina SRL , SC Melisan Intercom SRL - Odorheiu-Secuiesc, AF Balogh - Odorheiu Secuiesc, SC Cimbora SRL - Tusnad etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Pozitiei Financiare a unei Firme.doc