Analiza Preliminara si Analiza SWOT a Orange Romania

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Analiza Preliminara si Analiza SWOT a Orange Romania.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: A. Monoranu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Cap.1 Analiza preliminară

Compania “ORANGE” a fost înfiinţată în anul 1994 în Marea Britanie, fiind al patrulea operator de pe piaţă, unde mai acţionau operatori cunoscuţi ca Vodafone şi Cellnet. Orange a devenit cunoscută printr-o viziune simplă: un viitor în care oamenii putea comunica oriunde, oricând şi oricum doresc, viziune respectată şi aplicată până în prezent. Respectând clientul şi aplicând o strategie de piaţă concretă, Orange a devenit în scurt timp operatorul numărul unu din Marea Britanie. Acest fapt nu a rămas neobservat pe plan internaţional şi la data de 22 august 2000, France Telecom, a achiziţionat Orange plc. Şi astfel a luat naştere compania Orange S.A. din capitalul căreia France Telecom deţinea 84.16% din acţiuni. În Romania, Orange este prezentă pe piaţă din anul 1997. În anul 2002 Mobilrom devine Orange. Lansarea Orange Romania aduce cu sine o gamă de servicii şi performanţe excelente în ceea ce priveşte acoperirea în reţea şi asistenţă pentru clienţi. Orange Romania - parte din Orange Group, este o companie dinamică şi tânără care oferă clienţilor săi o gamă largă de produse şi servicii de telecomunicaţii de cea mai bună calitate. Sediul central al companiei este în Bucureşti – Europa House, având birouri şi operaţiuni distribuite în toată ţara. Ele sunt împărţite în felul următor:

- Centrele de relaţii cu clienţii ( Bucureşti, Cluj- Napoca, Timişoara) care asigură fluxul informaţional (Orange client) prin coordonarea calităţii şi dezvolatrea reţelei tehnice, precum şi echipe care se ocupă de extinderea comercială.

- Centrele de distribuţie : Orange oferă produsele sale prin reţeaua celor 17 magazine proprii din toata ţara : Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Galaţi, Iaşi, Bacău, Tg. Mureş, Timişoara, Ploieşti, Sibiu, Braşov, Arad, Suceava şi prin reţeaua de parteneri Orange, peste 700 de magazine şi 7800 de puncte de vânzare pentru Orange PrePay.

1.1 Analiza conjucturii de macromediu

Reţeaua Orange îşi desfăşoară activitatea în legatură directă cu nevoile şi cerinţele impuse pe piaţă, luând în considerare atât mediul demografic, economic cât şi cel tehnologic, politic, juridic şi cultural, care influenţează în mod direct compania noastră.

Mediu demografic este variabila macromediului cu multiple implicaţii asupra activităţii firmei, deoarece populaţia în calitate de partener al acesteia se află atât în postura de beneficiar al rezultatelor obţinute de ea, constituind unul din factorii formativi ai cererii de mărfuri, dar şi în postura de creatoare a acestora, deci ca sursă de muncă. De aceea, situaţia demografică, mai ales în ceea ce priveşte nivelul, dinamica, structura populaţiei, repartizarea teritorială şi pe medii (urban-rural), are efecte multiple atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung asupra activităţii întreprinderii, ceea ce presupune studierea continuă şi a prognozelor demografice. Analizând modelele structurii populaţiei se poate anticipa comportamentul consumatorului pe fiecare tip de piaţă, atunci când numărul mare de nevoi şi dorinţelor ale indivizilor se exprimă în trăsături demografice, cum ar fi: vârsta, sexul, starea civilă, rasa, ocupaţia. Se pot desprinde astfel principalele tendinţe în evoluţia populaţiei care stau la baza prognozelor şi planurilor de activitate a producătorilor de bunuri şi servicii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Preliminara si Analiza SWOT a Orange Romania.doc