Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1071
Mărime: 10.23KB (arhivat)
Publicat de: Nechifor Andrei
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Chitu Alin

Cuprins

  1. 1. Despre companie
  2. 2. Profilul companiei
  3. 3. Situatia initiala
  4. 4.Solutia
  5. 5.Beneficii
  6. 6.Decizia potrivita, la timp, de oriunde
  7. 7. Microsoft Windows Server System

Extras din referat

1. Despre companie

BOG’ART, în cei aproape 12 ani de activitate a construit cladiri de birouri, vile, locuinte, banci, hoteluri, restaurante, magazine, statii de metrou, hale si altele. Cifra de afaceri a avut o crestere exponentiala. În 1992, BOG’ART realiza o cifra de afaceri de 1,1 milioane de dolari cu 70 de angajati, în 2002, realiza 24 milioane de dolari, cu 610 angajati, iar în 2003 trecea de 28 milioane de dolari, cu 500 de oameni! Cresterea eficientei din ultimii ani se datoreaza si modernizarii sistemului IT.

Acest lucru a fost posibil si în contextul în care conducerea companiei BOG’ART este deschisa la nou si îsi doreste sa aiba permanent un sistem IT la standarde înalte.

2. Profilul companiei

BOG’ART, una dintre primele trei companii de constructii din tara, în cei aproape 12 ani de activitate si-a înmultit cifra de afaceri de aproape 30 de ori, ajungând la 28 milioane USD, în 2003.

3. Situatia initiala

BOG’ART a avut mereu o dotare hardware pusa la punct, deservita de o echipa IT competenta. Dar pâna în urma cu doi ani, softurile rezolvau numai probleme punctuale, pe diferitele parti ale business-ului.

O multime de oameni lucrau la situatii felurite, colectau date, le comparau, le modificau, faceau tabele Excel. Ca sa obtina o situatie sintetica în termen scurt dar si corecta, faceau o munca grea si complicata.

Se simtea nevoia unui sistem IT capabil sa prelucreze într-o maniera completa si complexa, în ansamblul lor, informatiile din diferite departamente: productie, financiar-contabil, achizitie si vânzari, stocuri, mijloace fixe. Se facea totodata simtita nevoia de procesare mai rapida a unui volum mare de date si pentru a reduce unele costuri.

"Volumul de date vehiculate crestea: facturi, clienti, furnizori, tot ce înseamna informatie, de la bonul de santier, la devizul final. Azi , la fiecare doua zile, înregistraam sute de facturi si devize. Iar pentru emiterea fiecarui deviz este folosit un nomenclator care contine 116 mii de repere! Nu mai vorbim de baza de date impresionanta, cu clienti si furnizori. Timpul de raspuns al aplicatiilor începuse sa devina din ce în ce mai mare, se lucra tot mai greoi cu informatia si poate si de aceea apareau si unele probleme în corectitudinea rezultatelor. Aveam nevoie ca totul sa mearga mai repede, sa nu mai introducem datele de mai multe ori, în mai multe aplicatii." - Alex Cârstoiu, Manager IT la BOG‘ART.

4. Solutia

Azi, în BOG’ART sunt 9 servere si peste 70 de computere, statii fixe si mobile. Reteaua include 4 locatii fixe – baze de productie si sucursale – si multe alte locatii mobile.

Preview document

Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art - Pagina 1
Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art - Pagina 2
Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art - Pagina 3
Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art - Pagina 4
Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art - Pagina 5
Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art - Pagina 6
Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Riscurilor Decizionale - Bog'Art.doc

Ai nevoie de altceva?