Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea SC Remat Bucuresti Sud SA

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea SC Remat Bucuresti Sud SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Felea Mihai

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Economie, Alte Domenii

Cuprins

1. Introducere
2. Identificarea activităţilor logistice
3. Clasificare şi evaluarea serviciilor logistice
4. Căi de raţionalizare a sistemului logistice
Bibliografie

Extras din document

Denumire: S.C. REMAT BUCURESTI SUD S.A.

Forma juridica: Societate pe actiuni

Sediu social: Soseaua Berceni-Fort , nr.5, Sector 4

CUI: 482120

Obiect de activitate:

S.C. REMAT BUCURESTI SUD S.A. e o societate cu traditie si vechime de peste 50 de ani in colectarea, prelucrarea si valorificarea deseurilor feroase, neferoase, hartie-cartoane, mase plastice, cauciuc, textile, cioburi de sticla, s.a., recupereaza prin punctele sale de lucru importante cantitati de deseuri atat de pe raza Municipiului Bucuresti, cat si din judetul Ilfov. Pe langa scopul economic de valorificare, respectiv de reintroducere in circuitul economic a unor importante resurse de materii prime secundare, aceasta activitate are un rol important in salubrizarea Municipiului Bucuresti si a imprejurimilor, contribuind, alaturi de firmele specializate la eliminarea bunurilor scoase din uz care nu mai fac trebuinta. Transportul materialelor este asigurat de societate.

Numar personal: 150 angajati

Capital social: 10 000 lei

Cifra de afaceri 2007: 48 100 000 RON

IDENTIFICAREA ACTIVITATII LOGISTICE

S.C. REMAT BUCURESTI SUD S.A este o societate comerciala ce face parte din grupul REMATHOLDING. Incepand cu 2003, REMAT BUCURESTI SUD a intrat in “familia” REMATHOLDING continuand sa-si desfasoare activitatea in domeniul recuperarii si reciclarii deseurilor si resturilor metalice si nemetalice. In 2006 si-a implementat un sistem integrat de management al calitatii, mediului, securitatii si sanatatii in munca, conform stadardelor ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2004. Proceseaza pana la 300.000 t deseuri feroase pe an , dispunand de utilaje si echipamente moderne de incarcare, descarcare, sortare, presare, debitare, balotare, recicleaza o gama larga de deseuri metalice neferoase, chiar si metale pretioase (platina, aur, argint). Reciclarea deseurilor de hartie, mase plastice, etc. reprezinta un alt segment de activitate abordat.

S.C. REMAT BUCURESTI SUD. S.A. transporta pentru colaboratorii sai, o gama larga de deseuri (feroase, neferoase, carton si hartie, etc.), punand la dispozitia acestora servicii complete de transport, prin intermediul unui parc auto diversificat si modern format din:

-autospecializate performante MAN TGA

-autospecializate performante MERCEDES ACTROS, cu posibilitate de schimb containere, datorita echiparii cu carlige basculabile MEILLER si PALLIFT de 20 tf, si cu posibilitate de autoincarcare, datorita echiparii cu macarale PALFINGER si JONSERED, capabile sa ridice o sarcina de 3 tf;

-autotractoare MAN TGA cu semiremorci SCHMITZ de 40 mc cu care transporta deseuri de mare volum;

-autospecializate MAN de 7,5 t, cu posibilitate de schimb container si IVECO de 3,5 t destinate efectuarii transporturilor in zonele cu restrictie de tonaj.

Indetificarea departamentului de transporturi in organigrama societatii REMAT BUCURESTI SUD.

Descrierea activitatii desfasurate prin evidentierea necesitatii existentei departamentului de transporturi.

SC REMAT BUCURESTI SUD prin departamentul comercial ia contact cu diferitele centre de colectare de pe raza judetului Ilfov si a Municipiului Bucuresti. Traiderii intermediaza contractele cu furnizorii privind tipul de material, catitatea, perioada si modaliatea de transport a deseurilor. Cel mai adesea micile centre de colectare nu detin mijloace de transport proprii motiv pentru care REMAT BUCURESTI SUD asigura transportul cu masini din parcul auto propriu. Contavaloarea transportului scazandu-se din valoarea totala a marfii. Cel mai mare procent al furnizorilor permanenti e reprezentat de micile centre de colectare ceea ce da nastere necesitatii detinerii unui parc auto complex si bine intretinut.

O alta latura ce priveste activitatea firmei consta in comercializarea materialelor ce au fost supuse unui proces de prelucrare in vederea reintroducerii in circuitul economic ca si materie prima. In acest caz transportul poate fi rutier sau feroviar. In incinta societatii exista cai ferate ce sunt legate sistemul national de cai ferate. Pe parcursul anului 2007 s-au realizat investitii majore in imbunatatirea si chiar inlocuirea caii feroviare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea SC Remat Bucuresti Sud SA.doc