Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1022
Mărime: 234.73KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Navlul(2007)

Pretul navlului a crescut puternic in toate segmentele, sprijinit de cresterea PIB-ului si congestia portuara din Australia.

Pretul navlului a crescut semnificativ in primul trimestru al anului 2007, acesta sporind pe parcursul urmatorului trimestru, inchizand prima jumatate a anului 2007 cu 125% mai mult decat in prima jumatate a anului 2006. Cresterea ridicata a pretului navlului a fost sprijinita semnificativ de sporirea puternica a PIB-ului si de congestia portuara brusca din Australia.

Rata de navlosire pe timp a cunoscut un castig marit. De exemplu, rata de navlosire pe un an a unei nave Capesize de 170000 tdw a crescut la mijlocului anului 2006 de la 40000$/zi la o impresionata suma de 88000$/zi, la mijlocul anului 2007, potrivit Clarksons.

Navlul (2008)

In general, se observa un trend orientat spre supracapacitate in timp ce cererea globala scade si capacitatea flotei comerciale continua sa creasca. Prin urmare se asteapta scaderea castigurilor navelor si pretul lor sa urmeze aceasta scadere.

Desi ne asteptam ca pretul navlului sa scada, distantele tot mai lungi parcurse si congestia portuara au salvat inca o data armatorii. Surprinzator, se pare ca piata asteapta pe viitor un deficit a capacitatii de transport. Ca urmare pretul navelor si activitatea de contractare cresc.

Castigurile pe loc ale vrachierelor au decazut in timpul primului trimestru din 2008 dar si-au revenit in al doilea trimestru.

Pretul navlului pentru vrachierele Capesize a scazut aproape 40% in primele saptamani din ianuarie 2008 (de la 136093$/zi la 82072$/zi). Preturile s-au intarit din februarie pana in iunie si au incheiat al doilea trimestru la acelasi nivel la care au inchis anul 2007. Comparativ cu 2007, castigurile medii ale navelor Capesize au incheiat a doua jumatate a anului 2008 cu 20% peste media anului 2007. Pretul navlului curent pentru navele Capesize este mai mare, cu aproximativ 82% peste media ultimilor 5 ani si cu 200% peste media ultimilor 10 ani.

Pretul navlului pentru vrachierele Panamax au cunoscut tendinte similare. In medie, prima jumatate a anului 2008 s-a incheiat cu 18% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pretul navlului pentru navele Panamax sunt cu 80% peste media ultimilor 5 ani si cu 189% peste media ultimilor 10 ani.

Pretul navlului pentru vrachierele Handymax a urmarit cererea, dar la o rata a cresterii mai scazuta. Prima jumatate a anului 2008 se incheie cu 15% peste media anului trecut, cu 70% peste media ultimilor 5 ani si cu 161% peste media ultimilor 10 ani.

Preview document

Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 1
Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 2
Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 3
Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 4
Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 5
Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 6
Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 7
Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 8
Analiza statistică a flotei mondiale - Navlul - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Statistica a Flotei Mondiale - Navlul.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?