Analiza Structurii Sortimentale si a Calitatii Produselor Similare Realizate de Firme Concurente si Comercializate pe Piata Romaneasca

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Structurii Sortimentale si a Calitatii Produselor Similare Realizate de Firme Concurente si Comercializate pe Piata Romaneasca.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1. Prezentarea avantajelor achizitionarii produsului

Aparitia si dezvoltarea rapida a tehnicii de calcul si a informaticii în general, a marcat o noua etapa în revolutia tehnica, cu profunde implicatii în evolutia societatii omenesti. Spre deosebire de primele doua etape ale revolutiei tehnicii, care au vizat, în primul rând reducerea efortului fizic, aceasta a treia revolutie, considerata revolutia masinilor creier, este orientata în primul rând spre usurarea si cresterea randamentului muncii intelectuale. Rolul principal în cadrul acestei noi etape îl are, fara nici o îndoiala, calculatorul electronic.

Conceput initial ca un simplu instrument de calcul, calculatorul electronic a patruns treptat în toate domeniile de activitate, devenind de neînlocuit în stiinta, tehnologie, economie si în general, oriunde este necesara prelucrarea rapida a unor cantitati tot mai sporite de informatii, sau sau acolo unde activitatile sunt foarte complexe, iar interventia sau prezenta omului este imposibila sau ar pune în pericol viata acestuia.

Activitatea umana, indiferent sub ce forma se desfasoara, este generatoare de informatii. Cu cât aceasta activitate este mai complexa si mai accelerata, cu atât volumul de informatii crste si se diversifica tinzând sa frâneze sau chir sa blocheze procesul decizional.

Apare astfel un conflict între tendinta de crestere a volumului de informatii generat de dinamica activitatii umane, si cererea de informatii cât mai rapide si mai complexe, necesare luarii deciziilor.

În aceste conditii, rolul calculatoarelor este decisiv în deblocarea si fluidizarea sistemelor informationale si de decizie, prin sigurarea gestiunii, prelucrarii si distribuirii informatiei într-un mod cît mai eficient.

2. Descrierea principiului de functionare.

Parti componente

Un PC modern este deopotriva simplu si complicat. Este simplu, în sensul ca, în decursul anilor, multe din componentele utilizate pentru a construi un sistem au fost integrate cu alte componente în piese din ce în ce mai putine. Este complicat, în sensul ca fiecare parte dintr-un sistem modern îndeplineste mult mai multe functii decât aceleasi tipuri de piese în sistemele mai vechi.

Lista componentelor necesare unui sistem PC modern :

- Placa de baza

- Procesorul

- Memoria (RAM)

- Carcasa

- Sursa de alimentare

- Unitatea de discheta

- Unitatea de hard-disc

- Unitatea CD-ROM

- Tastatura

- Mouse-ul

- Placa video

- Monitorul (afisajul)

- Placa de sunet

- Difuzoarele

Placa de baza

Placa de baza este inima sistemului. De fapt ea este Pc-ul, toate celelalte componente fiind conectate la ea; placa de baza controleaza tot ce este în sistem. Placile de baza exista în diferite forme constructive. Placa de baza contine, de obicei, urmatoarele componente individuale:

o Soclul (conectorul) procesorului

o Regulatoarele de tensiune ale procesului

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Structurii Sortimentale si a Calitatii Produselor Similare Realizate de Firme Concurente si Comercializate pe Piata Romaneasca.doc