Analiza unui Magazin Virtual

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza unui Magazin Virtual.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ioana Pop Cohut

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1.Prezentare site

Daca intrebi o gravida sau o proaspata mamica care este cea mai comoda modalitate de a cumpara diverse articole pentru ea si copilul ei, este foarte probabil sa iti indice o adresa pe internet: www.bebelusultau.ro.

Este vorba de primul magazin virtual din Romania,lansat online in aprilie 2002, specializat pe articole de acest gen, unde vizitatorul (adica vizitatoarea) poate alege dintre cca 700 de produse, grupate pe categorii: lenjerie, haine, cosmetice, patuturi, carucioare, tarcuri, articole pentru baie, scutece, biberoane, suzete, pompe pentru san, lapte praf, jucarii, carti etc.

Clienta/clientul nu trebuie decat sa lanseze comanda telefonic sau direct de pe site, prin intermediul cosului de cumparaturi, si in termen de 24 de ore (pentru Bucuresti) primeste la domiciliu produsele dorite, la preturi care, nu depasesc preturile din farmacii sau din magazinele clasice. Foarte comod si convenabil.

www.bebelusultau.ro este o afacere pusa pe picioare de doua tinere economiste - Oana Greceanu si Monica Toderita - si ea (afacerea) s-a dovedit o initiativa de succes: in primele 12 luni de la lansare (2002), ea a atras peste 1.500 de clienti.

Cum s-a nascut ideea

Oana Greceanu: “Ideea afacerii s-a nascut cand eram la o terasa, cu prietenii. Eu si cu sotul eram cu caruciorul cu baietelul nostru, care avea atunci un an si un pic, prietenii nostri cu inca doua carucioare, deci la o masa de sase persoane erau trei carucioare. Si in jurul nostru alte cateva. Si-am zis: «Sunt o gramada de oameni tineri, care n-au timp sa alerge dupa produse pentru copiii lor si care ar prefera sa primeasca produsele acasa.»

Plus ca greu gasesti undeva reunita toata oferta pentru bebelusi, adica sa stii ca te-ai dus si ai luat totul de acolo.

Nisa pe care se axeaza site-ul ales de noi este reprezentata de piata produselor pentru copii cu varstele cuprinse intre o si 6 ani,precum si produse pentru gravide,avand o gama foarte diversificata si bine structurata in pagina,pe partea stanga cuprinzand de la produse pentru gravide,trusoul,plimbarica,imbaierea bebelusului,igiena si sanatate,accesorii alaptare,alimentatie artificiala,hrana pana la produse pentru joaca in casa,afara sau petrecere a timpului liber.

bebelusultau.ro este lider pe piata romaneasca in domeniul comertului virtual specializat in vanzarea articolelor pentru bebelusi si copii.

bebelusultau.ro reprezinta in prezent peste 100 de marci de calitate, peste 2.000 de produse specializate, peste 20.000 de vizitatori online pe saptamana, peste 50.000 de comenzi onorate, peste 200.000 de produse vandute.

“Cei 7 ani de experienta in domeniu, incantatoarea experienta a mersului de-a busilea si nostalgia primilor pasi ne-au ajutat sa nu ne pierdem entuziasmul si respectul fata de clientii, furnizorii si partenerii nostri.”

2.Informatii de trafic si alte date statistice

Bebelusultau.ro este monitorizat de catre site-ul care se ocupa cu clasamente si statistici pentru site-urile romanesti www.trafic.ro

Locul 26 in categoria Comert electronic

Locul 670 in clasamentul general

- Data înscrierii: 02.04.2002

- Record de vizitatori pe zi (15.02.2010): 3.830

- Afişări per vizitator (medie pe 7 zile): 8,65

- Vizitatori în ultimele 24 de ore: 2.924

- Vizitatori în ultimele 7 zile: 21.906

- Vizitatori în ultimele 30 de zile: 94.813

- Motorul de căutare cel mai folosit: Google

- Cel mai bun referrer web în ultimele 7 zile: search.conduit.co

- Căutarea cea mai frecventă (7 zile): bebelusul tau

- Ziua din săptămână cea mai vizitată: Luni

Alexa rank(site pentru clasificari si statistici internationale):2036

Vizitatori unici: 18.332 -886 (evolutia numarului de vizitatori unici fata de intervalul anterior)

Vizite: 25.461 -1.161 (evolutia numarului de vizite fata de intervalul anterior)

Afisari: 181.038 -9.929 (evolutia numarului de afisari fata de intervalul anterior)

Alexa traffic rank pentru bebelusultau.ro:

SEO Performance

PageRank 4

Indexed Pages 26,048

Yahoo Backlinks 7,186

Dmoz Listing No

Meta Tags No

PeekStats Score 7

Am realizat un grafic cuprinzand evolutia vizitatorilor unici,a afisarilor,si a vizitelor in luna ianuarie a anului 2009 si luna ianuarie a anului 2010.In cazul vizitatorilor unici si a vizitelor se observa o usoara crestere din 2009 in 2010,doar in cazul afisarilor avem o mica scadere.

Sursa:

3.Functionalitatile site-ului

Cum cauti produsele-

Poti sa iti alegi produsele dorite fie din magazinul nostru virtual, fie din catalogul nostru.

Poti sa primesti gratuit acest catalog prin posta completand formularul din prima pagina a magazinului sau sunand la 021.648.16.41 sau 0722.307.588.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza unui Magazin Virtual.doc