Aplicatii Economice in Excel

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Aplicatii Economice in Excel.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Economie, Calculatoare, Alte Domenii

Extras din document

Pentru deschiderea programului Excel se vor efectua urmatorii pasi:

-se face clic pe start, iar pe ecran va aparea meniul start.

-se selecteaza Programs , iar pe ecran va aparea meniul Program

-se selecteaza optiunea Microsoft Excel pentru a deschide programul.

Ecranul de deschidere din Excel prezinta un registru de calcul gol avand eticheta Book 1.

Fisierele din Excel sunt denumite registre de calcul. Orice registru de calcul este format din trei foi de calcul.

Fiecare foaie de calcul este formata din coloane si randuri care se intersecteaza, formand casete care poarta denumirea de celule,in care se introduce text, formule, cifre, grafice.Etichetele din partea de jos a ecranului, a registrului de calcul care poarta inscriptiile Shet 1, Shet 2, Shet 3, etc., permit rasfoirea foilor de calcul executand clic pe acestea cu mose-ul.

Aplicatia Excel poata fi pornita deschizand direct un registru de calcul.Pentru a deschide programul Excel si un registru de calcul se vor se efectua urmatorii pasii:

-se face clic pe butonul de Start iar pe ecran va aparea meniul Start.

-se face clic pe Open Office Document.Excelva deschide caseta de dialog Open Office Document prezentand continutul dosarului My Documents.

-se face clic pe denumirea registrului de calcul , pentru a-l selecta apoi se face clicpe Open pentru a-l deschide odata cu programul Excel.

Fereastra Excel are numeroase elemente comune cu ferestrele Windows , inclusiv o bara de meniuri de unde se pot selecta comenzi , o bara de stare care indica starea activitatii curente si bare cu inrumente care contin butoane si liste derulante prin care obtinem un acces rapid la comenzile si facilitatile utilizate frecvent.

Pentru a inchide aplicatia Excel si a reveni la suprafata de lucru din Windows , se vor efectua urmatorii pasi:

-se deschide meniul File , si se selecteaza Exit sau

-se face clic pe butonul Close (X) din fereastra Excel.

In cazul in care am modificat in vreun fel registrul de calcul fara sa salvam fisierul Excel va intreba utilizatorul daca doreste sa salveze fisierul inainte programul.

APLICATII ECONOMICE IN EXCEL

1. O companie vinde zilnic trei tipuri de produse notate prin p1, p2, p3 pentru care preturile unitare sunt 15000 lei, 18000 lei, 10000 lei, iar adaosurile comerciale corespunzatoare celor trei produse sunt 25%, 10% si 20%. Cantitatile minime vândute zilnic sunt evaluate la 250, 100, respectiv 120 bucati, iar cantitatile maxime vândute zilnic sunt evaluate la 800, 1000, respectiv 850 bucati. Tinând seama de conditiile de depozitare, compania poate vinde zilnic cel mult 1900 bucati în total. Sa se determine ce cantitati din fiecare produs trebuie vândute pentru ca profitul total obtinut sa fie maxim.

Într-o foaie de calcul se introduc elementele necesare asa cum se poate vedea din imaginea de mai jos. Profitul pentru fiecare produs se calculeaza prin formula

P = x * y * z , unde x, y, z

reprezinta cantitatea vanduta, pretul unitar, respectiv adaosul comercial.

Profitul total este suma profiturilor celor trei produse vândute. În celulele D4 :F4 se introduc cantitatile minime pentru fiecare produs în parte, iar în celulele D5 :F5 se introduc cantitatile maxime. În celulele D8 :F8 se introduc valori oarecare (de start) dar care sa verifice restrictiile impuse în enuntul problemei. Acestea vor fi valorile (argumentele) ce se vor modifica pentru determinarea valorii maxime a profitului (functiei).

În celulele D9 :F9 se vor introduce preturile unitare, iar în celulele D10 :F10 se vor introduce adaosurile comerciale, evident pentru fiecare produs.

Formulele ce trebuie scrise sunt prezentate în tabelul urmator :

Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicatii Economice in Excel.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN ORADEA