Aplicatii Moderne ale SIL. Codurile de Bare si Schimburile Electronice de Date. Intrebari de Evaluare a Cunostintelor

Imagine preview
(7/10)

Acest referat descrie Aplicatii Moderne ale SIL. Codurile de Bare si Schimburile Electronice de Date. Intrebari de Evaluare a Cunostintelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Conţinut

1. Alcătuiţi un referat pe tema: Codurile cu bare.

Lumea în care trăim este într-o continuă miscare, nimic nu mai este la fel ca ieri, iar problemele nu îsi mai găsesc răspuns în solutiile deja consacrate. Oamenii sunt aceiasi, comozi si deseori superficiali mai ales în operatiile de rutină, de aici si pofta pentru evolutie, pentru găsirea constantă de solutii care să ne usureze viata. Caracterizată de dinamism, economia secolului XXI, pune la grea încercare orice întreprindere, indiferent de nivelul la care se dezvoltă, iar de cele mai multe ori lucrurile mărunte fac diferenta dintre succes si un rezultat mai putin plăcut.

Codurile de bare reprezintă un set de simboluri folosite pentru a reprezenta informațiile alfa-numerice. Pe scurt, în loc de numărul "1" sau litera "A", veți vedea o înșiruire de bare, subțiri sau groase, folosite pentru a reprezenta acel număr sau acea literă.

Codurile de bare sunt citite și decodate cu ajutorul scanerelor care măsoară reflexia luminii și interpretează codurile în numere și litere și le trimit spre gestionare unui calculator. Din cauză că există multe formate de coduri de bare s-a ajuns ca un scaner să recunoască mai multe formate liniare și bidimensionale.

Dacă simbologia este relativ unică, compoziția unui cod de bare variază de la format de format. De exemplu, toate codurile de bare sunt reprezentate pe axele X si Y și sunt ortogonale pe axa X.

Lungimea cod-ului de bare pe axa X reprezintă lungimea codului de bare.

Toate codurile de bare au un caracter de start/stop ce permite citirea de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga. Prin convenție caracterul din stânga este considerat caracterul de start și caracterul din dreapta caracterul de stop. Istoria codului de bare începe în anul 1932 când un grup de studenti de la universitatea Harvard au realizat un proiect în care cu ajutorul unei cartele perforate se putea alege un produs dintr-un catalog, iar produsul respectiv era adus în mod automat din depozit pe tejghea la client. Istoria codului de bare modern începe în anul 1948 când s-a dorit citirea automată a unui produs la iesirea din magazin. Rezulatul a fost un simbol format din cercuri concentrice. Conceputul actual de cod de bare verticale numit UPC (Universal Product Code) are la bază acelasi principu. Limita de informatie codificată depinde de mai multi factori , dar în general 20 – 25 de caractere este maximul pentru codul de bare unidimensional.

Codurile de bare 2D pot codifica de la 100 la 2000 de caractere.Cum “Evolutie!” este telul suprem al omenirii si chiar dacă codul de bare este încă folosit pe o scară largă, în anii ’80 s-a dezvoltat o nouă tehnologie de identificare: RFID (Radio Frequency Identification). La sfârsitul anilor ’90 tehnologia RFID era deja implementată la plata taxelor pe anumite portiuni de drumuri publice, iar companiile făceau primii pasi în implementarea tehnologiei pentru urmărirea procesului de productie si produselor finite. Astfel a fost dezvoltat EPC (Electronic Product Code), pentru tehnologia identificării obiectelor, fără a lua contact cu ele. Începând cu anii 2000 s-a trecut la utilizarea pe scară largă a acestei tehnologii.

Identificarea prin radio-frecventă (RFID) vs Codul de bare. În momentul de fată asistăm la un război al generatiilor de coduri de bare. Desi s-a trecut la folosirea la nivel global a noii generatii de coduri de bare, EPC, această tehnologie încă nu a ajuns la maturitate si concurenta exercitată de vechile coduri de bare este foarte aprigă.

Avantajul care face din codul de bare un competitor redutabil este costul redus deoarece printarea codurilor se poate face si la o imprimantă de birou. Codul de bare este solutia logică mai ales atunci când oferim spre comercializare bunuri al căror pret este mai mic sau egal cu, costul printării unui cod de bare. Nu ar exista nici un beneficiu dacă costul etichetei ar fi mai mare decât cel al produsului.

Să analizăm în continuare cele mai semnificative avantaje ale codurilor de bare.

Este foarte simplu de folosit si de aplicat pe suprafete netede si pot fi printate în mărimi diferite. Cu toate acestea singurul avantaj real este cel al costului. Ideal, codul de bare se poate folosi la monitorizarea unor elemente precum numărul produsului, locatia acestuia si pretul. Sunt eficiente doar în proximitatea unui scaner, care este cea mai ieftină si rapidă metodă de a scana un cod la casa de marcat.

În 1981 Statele Unite ale Departamentului de Apărare a adoptat utilizarea de Cod 39 pentru marcarea tuturor produselor vândute cu armata Statelor Unite. Acest sistem, aplicatii logistice a simbolurilor automat Marcarea şi Reading (LOGMARS), este încă folosit de către DoD şi este larg privit ca un catalizator pentru adoptarea pe scară largă de codificare în linie în scopuri industriale.

Coduri de bare, cum ar fi UPC au devenit un element omniprezent al civilizaţiei moderne. Unele aplicaţii moderne de coduri de bare includ:

• Aproape fiecare element, altele decât produsele proaspete de la un magazin alimentar , magazin , şi comerciant de masă are un cod de bare UPC pe ea [. necesită citare ] Acest lucru ajută la elementele de cale şi reduce, de asemenea, cazuri de furt din magazine care implică eticheta de preţ pompare, deşi shoplifters acum posibilitatea de a imprima lor coduri de bare proprii

• Codurile de bare sunt utilizate pe scară largă în magazin podea de control aplicaţii software în cazul în care angajaţii pot scana comenzile de lucru şi să urmăriţi timpul petrecut pe un loc de muncă.

• Cardul de membru lanţ de vânzare cu amănuntul (eliberat cea mai mare parte de magazine alimentare şi de "big box" de specialitate, cum ar fi magazine cu amanuntul, echipament sportiv, articole de birou, sau magazine de animale de companie), codurile de bare se utilizează pentru a identifica în mod unic unui consumator. Comercianţii cu amănuntul poate oferi personalizate de marketing şi o mai bună înţelegere a caracteristicilor individuale ale consumatorilor cumpărături. La punctul de vânzare, cumpărătorii pot obţine reduceri de produse sau oferte speciale de introducere pe piaţă prin adresa sau adresa de e-mail furnizate la înregistrare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicatii Moderne ale SIL. Codurile de Bare si Schimburile Electronice de Date. Intrebari de Evaluare a Cunostintelor.doc