Audi

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Audi.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

AUDI AG, cunoscut simplu ca Audi, este un producător de automobile din Germania, cu sediul în Ingolstadt, landul Bavaria. Capitalul societății Audi este deținut aproape în totalitate (99,14%) de Grupul Volkswagen. De la 1 ianuarie 1985, sediul central al firmei Audi NSU Auto Union AG (AG este echivalentul german al abrevierii românești S.A.), a fost mutat de la Neckarsulm la Ingolstadt, și de atunci produsele poartă numele Audi.

Audi este o companie constructoare de automobile din Germania și este o subdiviziune a concernului Volkswagen. Compania își are sediul principal în Ingolstadt, Bavaria, Germania.

Istoria Audi este una dintre cele mai colorate povești din istoria automobilelor în general. Emblema Audi cu cele patru cercuri reprezintă una dintre cele mai vechi uzine de automobile din Germania și unirea în 1932 a patru producători de vehicule: Audi, DKW, Horch și Wanderer. Aceste companii au stat la baza formării Audi AG de astăzi.

Anul 1950 a pus baza construcției primului automobil produs de Audi în perioada postbelica - Auto Union DKW. Din cauza lipsei de spațiu în Ingolstadt, Audi începe perioada de expansiune și cumpără terenuri noi pentru a-și extinde capacitatea de producție.

În anul 1970 începe exportul automobilelor Audi în SUA. Primul model ajuns în SUA a fost Audi Super 90 și Audi 100. Din 1973 la acestea s-a alăturat modelul Audi 80. În această parte a lumii mărcile Audi aveau o semnificație și denumiri aparte: Audi 4000 pentru Audi 80, Audi 5000 pentru Audi 100.

În 1980 ia naștere modelul unic – Audi Quattro. Acesta se deosebea prin tracțiune integrală perfectă pentru acele timpuri. Acest concept a fost folosit înainte numai la camioane și mașini off-road. Modelele bazate pe tracțiune quattro au avut succes printre mașinile sport și și-au făcut în scurt timp loc printre modelele preferate la Audi.

În 1985, Audi NSU Auto Union AG a fost redenumit în Audi AG.

Audi a prezentat în toamna anului 1991 două modele sport senzaționale: Audi quattro Spyder la expoziția de la Frankfurt și Audi Avus quattro la expoziția din Tokio.

În octombrie 1993, Audi prezintă la IAA Frankfurt așa-numitul model „Audi Space Frame Concept Car”, care dispunea de un motor de 3,4 litri V8 TDI și corespundea în afară caroseriei de aluminiu lustruit îndeaproape modelului Audi A8. În martie 1994, la Geneva este prezentat noul model pentru segmentul premium, Audi A8. Acesta este primul model cu caroserie completă din aluminiu de mare producție cu un motor de 2,8 litri V6 antrenarea pe rotiile din fata, ca și cu un motor de 4,2 litri V8 cu tracțiune integrală.

Din acel moment, un nou sistem de nume au fost utilizat pentru modelele Audi. Din acel moment Audi A80 a fost cunoscut sub numele de Audi A4, iar Audi 100 ca Audi A6. Aceste modele au fost urmate în 1996 de Audi A3 un model reprezentativ pentru clasa compactă. Producția pentru Audi A2, primul model scos în volum mare a început abia în luna iunie 2000

În anul 2010, vânzările Audi au fost de 1,09 milioane de vehicule, față de 0,95 milioane în anul 2009.

Automobilele de marca Audi, cu excepția celor două uzine germane din Ingolstadt și Neckarsulm, mai sunt fabricate și în orașele: Győr (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Changchun (China), Bruxelles (Belgia) și Aurangabad (India).

Sloganul oficial al firmei Audi este Vorsprung durch Technik („Avantaj prin tehnică”). Acest slogan a fost folosit pentru prima dată la reclama pentru NSU Ro 80, în ianuarie 1971.

Sloganul mai este folosit și în cîntecele „Zooropa” al formației U2 sau în albumul „Parklife” aparținînd formației engleze Blur.

De mulți ani încoace, secția Audi Tradition („Tradiția Audi”), împreună cu asociațiile cu tradiții vechi Auto Union GmbH și NSU GmbH, prezintă pe scară largă istoria foarte ramificată a firmei Originile Audi

Muzeul din faţa intrări în uzină şi „Audi Forum Ingolstadt”

Odată cu mutarea firmei lui August Horch de la Reichenbach la Zwickau, uzinele „August Horch & Cie” sunt transformate într-o societate pe acțiuni. Horch, Directorul tehnic (orientat mai mult pe tehnică decît pe profit), intră tot mai mult în conflict cu Directorul de achiziționare. Acest conflict escaladează și în data de 21 iunie 1909 Horch părăsește firma înființată de el însuși. După nici o lună, cu ajutorul unor prieteni și investitori, mai exact în ziua de 16 iulie 1909 August Horch înființează în Zwickau firma „August Horch Automobilwerke GmbH”; de aici începe istoria mărcii automobilului Audi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Audi.doc