Audit Intern

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Audit Intern.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Scutariu Liliana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Investiţiile Străine Directe în România

Investiţiile străine directe sunt considerate investiţii străine directe capitalul social vărsat şi rezervele ce revin unui investitor nerezident care deţine cel puţin 10% din capitalul social subscris al unei întreprinderi rezidente, creditele dintre acest investitor şi întreprinderea în care a investit, precum şi profitul reinvestit de către acesta.

Investiţia directă reversibilă este relaţia investiţională de sens contrar investiţiei străine directe pe care o entitate rezidentă o are cu investitorul străin direct dacă întreprinderea rezidentă are o participaţie de sub 10% din capitalul social al investitorului străin direct.

Componentele investiţiilor străine directe:

Capitaluri proprii: capitalul social subscris şi vărsat, atât în numerar, cât şi prin contribuţii în natură, deţinut de nerezidenţi în companii rezidente, precum şi cota aferentă din rezerve;

Creditul net: creditele primite de către întreprinderea rezidentă de la investitorul străin direct sau din cadrul grupului de firme nerezidente din care face parte acesta.

Tipurile investiţiilor străine directe:

Fluxul de participaţii la capital în întreprinderile ISD este diferenţiat în greenfield, fuziuni şi achiziţii şi dezvoltare de firme.

Greenfield: înfiinţarea de întreprinderi de către sau împreună cu investitori străini (investiţii pornite de la zero);

Fuziuni şi achiziţii: preluarea integrală sau parţială de întreprinderi de către investitori străini de la rezidenţi;

Dezvoltare de firme: majorarea deţinerilor de capital ale investitorilor străini în întreprinderi investiţie străină directă.

În anul 2009 investiţiile greenfield se situează la un nivel foarte redus, de numai 19 milioane euro reprezentând 0,6% din participaţiile la capital în întreprinderile investiţie străină directă în anul 2009, în aceeaşi situaţie situându-se şi fuziuni şi achiziţii (M&A) cu 34 milioane euro (1,1% din participaţii); ponderea predominantă în fluxul participaţiilor la capital în 2009 este reprezentată de dezvoltările de firme cu o valoare de 3065 milioane euro, respectiv 98,3% din participaţii.

Sursa: www.zf.ro

Investiţiile străine directe nete au totalizat anul trecut 3,5 miliarde de euro, în scădere cu 63% comparativ cu nivelul record de 9,5 miliarde de euro înregistrat în 2008, arată datele BNR. Investiţiile greenfield (în dezvoltarea de afaceri de la zero) au însumat doar 19 milioane de euro, reprezentând 0,6% din participaţiile la capital noi, de trei ori mai puţin decât în 2008. Aproape jumătate din investiţiile nete din 2009 sunt trecute în contul participaţiilor la capital, restul fiind credite primite de întreprinderile locale de la acţionarii străini. În realitate, participaţiile la capital au însumat 3,1 miliarde de euro anul trecut, dar aproape 1,4 miliarde de euro au mers în acoperirea pierderilor companiilor cu acţionariat străin, potrivit unui raport publicat de Banca Naţională şi Institutul de Statistică (INS).

Fisiere in arhiva (1):

  • Audit Intern.doc

Alte informatii

Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică Specializarea Finanţe – Bănci, Anul III, Grupa IV