Audit - SC Petrom SA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Audit - SC Petrom SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Pana Ioan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

PETROM S.A. a fost infiintata in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului Romaniei nr.49 din 15 septembrie 1997, aprobata si modificata de legea nr. 70 din 2 aprilie 1998, prin reorganizarea Regiei Autonome a Petrolului “Petrom” Bucuresti, si a inceput sa opereze din punct de vedere commercial la data de 01.11.1997.

Informaţii generale

Ţara : Romania

Domeniu de activitate: Extracţia si prelucrarea Hidrocarburilor

Cod CAEN: 1110

Petrom SA are ca scop explorarea şi exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale de pe uscat şi din platoul continental al Mării Negre, transportul petrolului şi al produselor petroliere, comercializarea prin reţele proprii de distribuţie,transportul petrolului şi al produselor petroliere.

Are ca obiect de activitate:

- comercializarea produselor petroliere şi a mărfurilor generale pe piaţa internă prin depozite, prin staţii PECO, magazine

- operaţiuni de import export de ţiţei

- transportul produselor petroliere prin conducte, vagonabil, prin mijloace auto sau navale

- îmbutelierea gazului petrolier lichefiat pentru aragaz

- colectare şi regenerarea uleiurilor minerale uzate şi a altor produse petroliere refolosibile

- operaţiuni de blending(aditivări,etilări)

- prestari servicii complementare activităţii de bază a societăţii pentru beneficiarii interni şi externi

- consulting

- agenturări nave, proiectări de instalaţii industriale şi publice pentru utilizare gazului petrolier lichefiat

- calibrare de rezervoare

- activitate de consignaţie

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum şi Comercializare.

Petrom exploatează rezerve de petrol şi gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi 593 de staţii de distribuţie carburanţi în România.

Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 211 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

În anul 2008 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.709 milioane Euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobânzi, Taxe, Deprecieri şi Amortizări) a fost de 1.020 milioane Euro.

In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa centrală deţine 51,011% din acţiunilePetrom. OMV activează în 13 ţări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 19 ţări pe cinci continente în domeniul de Explorare şi Producţie, Distribuţie gaze precum şi Produse Chimice în 27 de ţări pe cinci continente.

S-a iniţiat un proces de modernizare pentru a se consolida poziţia de lider, pentru a asigura viitorul companiei şi pentru a reduce diferenţele de standarde, care sunt competitive la nivel internaţional.

Acest proces este menit să îmbunătăţească costurile de operare şi performanţa companiei.

Petrom va deveni o companie profitabila şi puternica, un lider al economiei românesti.

Experienţa în domeniu, acumulată de-a lungul a 150 de ani, tehnologia internaţionala, eforturile corelate ale experţilor români şi austrieci creează fundamentul dezvoltării companiei în concordanţă cu datoria noastră faţă de acţionari, comunitate şi mediu.

Capitalul social al S.C. Petrom Bucuresti este de 5.664.410.833,50, nr total acţiuni 56.644.108.335. Nr mediu angajaţi ( angajaţi permanent) : 17649.

Petrom a obţinut rezultate financiare pozitive pentru anul 2008, care vor contribui la îndeplinirea obiectivelor strategice ale companiei.

Profitul net a crescut semnificativ la 1.416 milioane RON (391 milioane Euro), ca si EBIT-ul care a înregistrat o valoare pozitiva în 2008, ridicându-se la 1.884 milioane RON (520 milioane Euro).

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 23,8% fata de 2007 şi a atins valoarea de 10.760 milioane RON (2.970 milioane Euro).

Pe data de 23 iulie 2004, OMV, grupul lider de petrol si gaze din Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat 51% din acţiunilePetrom. Tranzacţia a fost încheiată în decembrie 2004 prin plata acţiunilor şi cresterea de capital în valoare de 830 milioane euro, ce urmează a fi utilizat pentru investiţiile viitoare alePetrom.

Fisiere in arhiva (1):

  • Audit - SC Petrom SA.doc