Automotorul Siemens a Intrat in Circulatie - Sageata Albastra

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Automotorul Siemens a Intrat in Circulatie - Sageata Albastra.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Popescu Ioana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Automotorul SIEMENS a intrat in circulatie

Sageata Albastra

O data cu prezentarea familiei de automotoare DESIRO si livrarea primelor vehicule de serie VT 642, a fost stabilita directia pentru o noua generatie de automotoare inovative, flexibile si atractive pentru calatori. Noua familie de vehicule a aparut ca urmare a actualelor cerinte din transportul regional de calatori. Alaturi de confortul oferit calatorilor - design modern, siguranta, fiabilitate si costuri reduse pe ciclul de viata, conceptul DESIRO satisface si cerintele livrarii imediate, in serii mici, îndeplinind dorintele specifice ale clientului, si toate acestea in conditiile presiunilor constante pentru reducerea costului vehiculului.

Prin regionalizare, competitie si privatizare, transportul regional de calatori poate fi nu numai reactivat, dar chiar transformat in cea de-a treia componenta de baza a unui transport feroviar sanatos si eficient, alaturi de transportul de lung parcurs si de transportul public local. Sarcina industriei feroviare este de a sustine acest proces prin realizarea si promovarea unor vehicule inovative si economice. .

Situatia actuala este in general bine cunoscuta: transportul regional se desfasoara pe distante relativ lungi, cu vehicule îmbatrânite si neatractive. In ceea ce priveste achizitionarea de vehicule noi, atât constructorul, cat si cel ce le exploateaza întâmpina dificultati. Perioade de proiectare si termene de livrare tot mai scurte, solicitari specifice ale clientilor la serii foarte mici, cu complexitati tehnice tot mai mari, toate acestea, la preturi cat mai reduse, conduc la tergiversari ale livrarilor datorate defectelor si cedarilor, in cazuri extreme chiar la retragerea unor întregi serii. Consecintele acestor întâmplari sunt pierderea de imagine si chiar neglijarea scopului final pentru multi dintre cei implicati. In aceste conditii si sub continua presiune a concurentei transportului rutier (autoturisme, autobuze si microbuze), devine foarte dificila promovarea transportului feroviar ca o alternativa ecologica viabila.

O cale de iesire din acest conflict de interese o constituie realizarea unui concept-platforma pentru un vehicul bazat pe modularizare, standardizarea subansamblurilor si a subsistemelor.

Ideea si dezvoltarea ei

In urma unui fenomen asemanator petrecut la mijlocul anilor '90 in transportul public urban, Siemens a fost printre primele firme care au urmat aceasta cale, dezvoltând conceptul modular al tramvaiului cu podeaua joasa COMBINO® . Alte platforme-concept de succes au fost familia de locomotive EuroSprinter® si vehiculele automotoare pentru tren urban cu podeaua înalta CitySprinter®.

Fisiere in arhiva (1):

  • Automotorul Siemens a Intrat in Circulatie - Sageata Albastra.doc

Alte informatii

Descrie etapele prin care trece o firma pentru a initia un proiect de dezvoltare