Banca de Rezerve a Australiei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Banca de Rezerve a Australiei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Renate Tanase

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Economie, Banci

Cuprins

Introducere 3
Prezentare generala 3
Sistemul Bancar 4
Istoricul Bancii Centrale 5
Structura actuala 5
Functii 6
Misiune si Obiective 6
Indicatori 7
Relatii internationale 7
Alte activitati ale firmei. 7
Concluzie 7
Bibliografie 8
Curiozitati 8

Extras din document

1. Introducere:

Am ales aceasta tema deoarece am vrut sa aflam mai multe informatii de modul cum s-a format Banca Centrala a Australiei cum a evoluat aceasta in timp care sunt misiunile si obiecivele ei ce atriutii are si care este rolul ei in buna desfasurare a economiei Australiei.

De asemenea am mai ales aceasta tema pentru ca ni s-a parut interesant sa aflam despre Banca Centrala a unui continent intreg, si mai ales pentru ca Sistemul Bancar Australian este considerat a-l patrulea cel mai sigur din lume, iar Australia este este o tara puternica din punct de vedere econnmic si financiar facandu-si simtita prezenta pe piata globala.

2. Prezentare generala:

Banca Centrala a Australiei se mai numeste si Banca de Rezerve a Australiei.

Primi locuitori ai continentului au fost aborigenii. Aborigenii au ajuns in Australia din Asia de sud-est, cu aproximativ 40 000 de ani inainte ca primii europeni sa inceapa explorarea continentului in secolul al XVII-lea. Nu s-au facut declaratii formale de posesie a teritoriilor pana in 1770, cand capitanul James Cook a preluat posesia in favoarea Marii Britanii. Au fost create sase colonii la sfarsitul secolelor al XVIII-lea si al XIX-lea, acestea devenind o federatie (Commonwealth of Australia) in anul 1901. Noua tara a profitat de resursele sale naturale pentru a-si dezvolta rapid agricultura si industria manufacturiera si pentru a contribui serios la efortul britanic din cele doua razboaie mondiale. In decadele recente, Australia s-a transformat intr-o piata economica internationala competitive si avansata, avand una din cele mai mari cresteri economice in anii ’90, performanta posibila in mare parte reformelor economice adoptate in anii ’80. Problemele pe termen lung include schimbarile climatic cum ar fi deteriorarea stratului de ozon, secetele mai dese, managementul si conservarea zoneler de coasta, in special Marea Bariera de Corali

Denumirea oficială este Federaţia Australiană (Commonwealth of Australia) , are o suprafata de 7.686.850 km² (locul 6 în lume) si o populatie de : 21.262.641 (iulie 2010 est.) 21.200.004 locuitori (proiecţie a Biroului Australian de Statistică pentru februarie 2008).

Capitala: Canberra (0,32 milioane locuitori), iar principalele oraşe sunt Sydney (4,12 milioane locuitori), Melbourne (3,59 milioane locuitori), Brisbane (1,76 milioane locuritori),Perth (1,45 milioane locuitori), Adelaide (1,11 milioane locuitori) si situarea geografică: ocupă continentul omonim (între Oceanul Pacific şi Oceanul Indian)

Sistemul de guvernare: monarhie constituţională iar Independenta si-au castigat-o la 1 Ianuarie 1901 (de la federatia coloniilor Marii Britanii). Şeful statului este Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, regină a Australiei şi a altor teritorii, conducătoare a Commonwealth, reprezentată de un guvernator general (de la 5 septembrie 2008, doamna Quentin Bryce). Şeful guvernului este Julia Gillard, prim-ministru (de la 14 septembrie 2010).

Sarbatori nationale sunt Ziua Australiei (Australia Day), 26 ianuarie (1788); ANZAC Day (comemorata ca aniversare a participarii trupelor australiene si neo-zeelandeze (Australian and New Zealand Army Corps ) in timpul Primului Razboi Mondial, la Gallipoli, Turcia), 25 aprilie (1915)

Prima constitutie a fost aprobata pe 9 iulie 1900; efectiva din 1 January 1901.

Sistemul adiministrativ: federaţie compusă din şase state (Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, South Australia, Western Australia) şi două teritorii (Northern Territory, Australian Capital Territory).

Limba oficială este limba engleza moneda nationala fiind reprezentata de dolarul Australian care este în prezent cea de-a şasea cea mai comercializată valută pe pieţele mondiale de schimb valutar, după dolarul american, euro, yen, lira sterlină, şi francul elveţian, care reprezintă peste 6% la nivel mondial de tranzacţii de schimb valutar. Dolarul australian este popular în rândul comercianţilor de valuta din cauza ratelor dobânzilor relativ ridicate în Australia. Libertatea relativă a pieţei valutare de la intervenţii guvernamentale, stabilitatea generală a economiei Australiei şi sistemul politic, oferă beneficii diversificate într-un portofoliu care să conţină principalele monede internaţionale, în special din cauza expunerii sale mai mare de a economiilor asiatice. Produsul National Brut: 37.500 dolari SUA/locuitor.

3. Sistemul Bancar :

Sectorul bancar din Australia se bucură de o reputaţie internaţională pentru excelenţă în domeniul reglementării pieţelor financiare şi de supraveghere.

In 2008-2009 Global Competitiveness Report a clasat pe locul 4 din lume Sistemul Bancar din Australia, sin punct de vedere al soliditatii, au fost investigate 134 de tari.

Standard&Poor a evaluat acest sistem bancar ca fiind cel mai sigur din Asia- Pacific.

Începând din august 2009, au existat 58 bănci autorizate în Australia, din care 44 au fost cu capital străin.

Există patru bănci mari :(Australia şi Noua Zeelandă Banking Group, Commonwealth Bank of Australia, Banca Naţională Australia şi Westpac Banking Corporation), un număr semnificativ de banci regionale, europene, SUA şi băncile de investiţii din Asia. Primele 4 Banci Australiene sunt toate clasat în top 10 cele mai multe banci profitabile şi la nivel mondial de rating conform Standard & Poor

Instituţiile financiare nebancare, de asemenea, funcţionează în cadrul sistemului (De exemplu, uniunile de credit, societăţi de construcţii, societăţilor şi prietenos companii financiare). Împreună, acestea oferă o suită completă de servicii bancare produse şi servicii pentru afaceri australian şi consumatorilor în

o piaţă competitivă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Banca de Rezerve a Australiei.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA FINANTE - BANCI